Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele Fuksinka k tomuto seriálu (4)

Richard II (2012) (S01E01) 

Působivá výprava, výteční herci, zajímavá kamera a .... politická korektnost. Jako vážně na konci 14. století byl v Británii černej vévoda? Jako vážně tam byl migrant z Afriky a vyšplhal se až na biskupa? Pokud má černý biskup, který tam svítí jak paviání prdel, plamenný proslov o černých skutcích, neužíváte si krásnou angličtinu, ale ironicky se chechtáte. Vážně už s tou korektností běžte do prdele. Takže hvězda dolů za korektnost a za to, že mi ta stylizace Richarda do Ježíše přišla trochu moc. ()

Jindřich IV. (1. díl) (2012) (S01E02) 

Tohle má prostě všechno. Dokonale zahrané, vtipné, dojemné, napínavé, chytré, a trošku i akční a romantické. Netušila jsem, že Hiddleston je tak výborný herec. Vidět ho parodovat Ironse a umřít. Samozřejmě velký podíl na tom, že je Henry IV. tak divácky vděčný má předloha, která se nezabývá až tak politikou, ale rozmařilým životem Hala, korunního prince a jeho následného přebrání odpovědnosti. Trochu škoda, přeobsazení postav z prvního dílu, ale zase Irons... Celkem efektní byla i bitva. Bylo vidět, že se kamera snaží, jak může, aby nebylo vidět, že heců je pět a půl, ale i tak klobouk dolů. Jsou filmy s megarozpočty, které tomuto nesahají ani po kotníky. ()

Jindřich IV. (2. díl) (2012) (S01E03) 

Bohužel v tomto dile se nic moc nedeje a hodne se soustredi na Flagstafa. Prerod Hala v krále je trosku odbyty. Za to ale muze predloha. Zachranuji to vyborni herci a zejmena scena s umirajicim kralem a jeho synem. Vykaslat se na uctu k Shakespearovi a udelat z Henriho IV. jeden film, bylo by to jiste lepsi. ()

Jindřich V. (2012) (S01E04) 

Samozřejmě tohle stojí a padá na předloze a výkonu herců. Tentokrát všechno skvěle klaplo. John Hurt jako vypravěč je třešnička na dortu. Dlouho se mě nestalo, že bych něco takhle obrečela. Možná trochu ubrat na dramatičnosti hudby a fuck political correction! ()

Reklama

Reklama