Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele KajunkaB k tomuto seriálu (2)

Jindřich VI. (2. díl) (2016) (S02E02) 

Slabší díl než Richard III. ale stále skvělý. Herecké výkony byly vynikající, a ani královna Margaret mi nevadila jako spoustě lidí. Ano, hrála spíše jako na divadle, ale nijak mě to nerušilo. Velmi dobrý výkon v roli krále Henryho, jehož neschopnost a styl mluvy mi pak lezly na nervy asi stejně jako jeho manželce, a za zmínku stojí i skvělé bitevní scény, občas jsem se už nechtěla koukat, jak syrově a přitom velmi dobře byly natočené. Chválím výběr herců, bratři vážně působí jako bratři, byť každý jiný. A pak konec filmu...ten je velmi mrazivý, Richard nám dává ochutnat z dalšího dílu a také ze svého vynikajícího výkonu, který nás čeká. ()

Richard III (2016) (S02E03) 

Tak tenhle film mě nadchl. Skvělé kostýmy, kulisy, hudba a herecké výkony. Nejsme tady abychom soudili reálnost příběhu či nakolik souhlasí s tím, jak se věci vážně udály, ale abychom ohodnotili příběh který nám Shakespeare předložil. A ten hodnotím výborně. Oceňuji že se dialogy držely originálu, dobře herecké výkony, z ženských hrdinek bych vypíchla královnu Alžbětu, z mužských koho jiného než samotného Richarda. Bavily mě jeho monology s divákem a Cumberbatch jako by se pro Shakespeara narodil. Ke konci filmu mi Richard začal tak lézt na nervy že jsem se na slavný výrok ,,my kingdom for a horse" nemohla dočkat, jinak bych se z něj a jeho neustávajícího klepání zbláznila. Skvělý film. ()

Reklama

Reklama