Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele dr.fish k tomuto seriálu (4)

Richard II (2012) (S01E01) 

Vilfrýd Šekspír vyžaduje vždy maximální dávku pozornosti a správnou náladu. Tu jsem dnes nepochybně neměl, anebo udělali angličtí soudruzi při natáčení chybu. Ty bezbřehé dialogy ve chvílích těsně před bitvou mi povětšinou vůbec nevadí, ale tady mi připadá, že ani o nic jiného nejde, jelikož se vůbec, ale vůbec nic neděje. Z historického hlediska stačí deset minut wikipedie a víme vše. Takže jedině milovník krále dramatiků si užije naplno. Já jen na 60% ()

Jindřich IV. (1. díl) (2012) (S01E02) 

Po zklamání Richardem II. musím tentokrát udělit absolutorium. Vynikající první půlka vyplněná povalováním po hospodách a tzv. "dozráváním v muže", pak druhá polovina, kdy se Jindřich mužem stal a vstoupil na pole bitevní. Jeremy Irons lehce upozaděn, nicméně velmi charismatický. Výprava na televizní produkci velkolepá, bitva má atmosféru, bavilo mne to. Takhle si představuju moderní interpretaci klasika. 85% ()

Jindřich IV. (2. díl) (2012) (S01E03) 

Málo akce a hodně proslovů ve zkratce vystihuje, o co jde v tomto dílu. Shakespeare si natolik liboval ve vznosných slovech, že místy zapomněl na vývoj děje. Tak se nám to na dvě hodinky zaseklo, než Jinřich IV. umřel a nastoupil jeho syn. Hodně se toho řeklo a málo stalo...60% ()

Jindřich V. (2012) (S01E04) 

Mnohem víc se mi líbila verze s Kennethem Brannaghem. Je kratší a citlivěji zpracovaná. 60% ()

Reklama

Reklama