Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Francouze totéž, co u nás Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Převod legendární kreslené (v tomto případě comicsové) předlohy do hraného filmu. Výpravně pojatého, režírovaného legendou filmové komedie a obsazeného dalšími komediálními legendami, za přispění přehršle triků. A také výsledek je srovnatelný s Machem. Film, který člověk nemá to srdce zkritizovat, musí přiznat, že se celkem dobře bavil, ale... něco mu chybí. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodujem medzi kreslenou formou a touto hranou, k hranej sa prikloním asi len pri prvom diely. Depardieu a Clavier bol dokonalý výber, Cézar a jeho dementný Benigni sa tiež osvedčili a magického nápoja sme sa vždy dočkali hlavne neprhnane. Na comicse som si ale až tak nefičal, takže práve toto poteší. 80%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to první hraný film s Asterixem, není rozhodně nejlepší, i když se celý odehrává v nádherné galské vesničce, která zde má vážně pěknou podobu. Ten začátek, kdy jsou naši hrdinové na lovu divočáků je pro mě jasně nejlepší. I bitky Galů s Římany jsou vtipné a krásně natočeny. Také mě bavil Galabru jako galský náčelník a César. Ačkoliv má v sobě tenhle film všechno z právého Asterixe, ze kterého mu tam opravdu nic nechybí, osobně se mi víc líbila dvojka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Európsky, koprodukčný kinofilm v ktorom ožívajú slávne, komixové postavičky "Asterix a Obelix". Spoločne so svojimi priateľmi žijú v malej, opevnenej osade akých sú po celej Gálii stovky. Lenže vďaka zázračnému nápoju, druida Panoramixa, sú neporaziteľní. Magický lektvar, čo im varí, im dodáva nadľudskú silu a výbušnú energiu. Ani celá légia Rimanov, na čele so samotným Júliusom Cézarom, nemá šancu ich poraziť. Prevedenie kultovej, animovanej predlohy do podoby hraného filmu sa v tomto prípade celkom podarilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sú v titulných úlohách skvelí. *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem byl rovněž velkým fanouškem jak komiksu, tak i kreslené verze. Filmové zpracování se mi však moc nelíbilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sice předvedli celkem slušné herecké výkony, ale zbytek obsazení o ničem. Je sice pravda, že se tu dá narazit na několik hodně vtipných scén (bez kterých by to byla, opravdu jedná velká nuda), ale na víc jak průměrnou záležitost to nevidím. K francouzským komediím se však musí přistupovat s větší tolerancí, protože jejich smysl pro humor je trošku někde jinde. Přežít se to však dá zcela bez újmy na zdraví. 60% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)

Reklama

Reklama