Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Absolutní zklamání. Jedinou hvězdičku dávám za zajímavé výtvarné ztvárnění lodí. Jinak je to trapné. Kdyby nešlo o vetřelce s velkým V možná bych přihmouřil oči, ale Jeunet vůbec nevyužil potenciál skrývající se v příbězích o vetřelcích. Jindy skvělá Sigourney zde předvádí ubohý herecký výkon a ukazuje nám spíš trapnou karikaturu Ripleyové. Totální úpadek této série. Napětí...0, Dobré akce...0. Fuj. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S odstupom dvadsiatich rokov a so štvrtým človekom na režisérskej stoličke sa ani nemožno čudovať tak diametrálne odlišným pohľadom na votreleckú sériu. Niesom fanatický prívrženec tohto kultu a tak som sa s otvorenou mysľou pozeral aj na tretí film, ktorí mnohí zatracujú viac, než túto osobitú gore vyvražďovačku. Pokiaľ si teda viete vychutnať pomerne svižnú akciu, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a údernosťou, mnohými zaujímavými scénami, originalitou postáv a jednotlivých scén, tak rozhodne tento film poteší. Pokiaľ ale čakáte viac, komplexnosť príbehu je na prvom mieste a pri pomyslení na tretiu časť sa vám dvíha žalúdok, tak sa urobte radosť a toto pokračovanie vynechajte. Ja som bol niekde v strede a tak som sa celkom bavil, pretože práve o tom tento film je. Aj keď s odstupom toľkých rokov zamrzí, že práve týmto to skončilo. 70%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série už přecejen notně ztrácí dech. Ale přesto jsem rád, že vznikl i když působí dosti zbytečně. Je fajn že někdo našel odvahu posadit se na režisérskou stoličku. Ripleyovou už nebylo moc kam posunout a pokud ji v příběhu chtěli mít tvůrci zakomponovanou museli z ní udělat polovičního Vetřelce. Kruh se tedy uzavřel. Ve své době se mluvilo i o chystaném 5. dílu, ale možná je dobře že nebyl nikdy realizován. Přesto se pár povedenějších scén najde. 60% PS2017: Po kritice na Covenanta, bych moc doporučoval shlédnout zrovna třeba tenhle díl. Myslím si že Prometheus i Covenant jsou o třídu lepší než hodně béčkem zapáchající Vzkříšení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeunet dokázal s Whedonovým scénářem v zádech nemožné. Slábnoucí sérii poslal zpátky na vrchol, rozvířil dech beroucí studnici nápadů a předcházející Fincherovu vizi si dal bez problémů k svačině. Každá zlomová scéna je ukázkou prvotřídního napětí a ať už sleduji dokonale dopointovaný útěk pod vodou nebo uchvacující panoptikum starších pokusů, můžu se jen spokojeně usmívat nad tím, jak úžasně odvázané celé Vzkříšení je. Když je pak z Ripleyové úžasná bytost s nevídaným charizmatem a kruh se v samém závěru uzavře, přemýšlím dokonce, jestli tenhle troufalý pokus není nejlepším dílem ságy. Scottova jednička nakonec vyhrává o prsa, ale protože je tady druhá polovina filmu tím nejlepším, co jsem kdy ve filmovém Alienversu viděl, není o nejvyšším hodnocení třeba pochybovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

lékařské výzkumné plavidlo auriga, armáda spojených systémů. 42 vojáků, 7 badatelů. právě dosáhli svého a z ripleyové ,,vyndali" JEHO. a zatím co ona je považována za ,,vedlejší masný produkt", blíží se náklad, který má pomoci udržet na světě tento jedinečný druh. jak získali ripleyovou? proč žije dál? jak se na ni geneticky podepsal ,,on"? dá se ochočit? ona má jasno. ,,všichni zemřete!" spousta vtipných ,,černých" dialogů, o které se stará S.Weawer, jenž (konečně) může zůstat nad věcí. dále se mi moc líbil R.Perlman. také vetřelec může ukázat víc ze své inteligence. skvělá vodní scéna, dobrá hudba, hodně prostoru pro W.Ryder. myslím, že tento film je nejvíc sci-fi z celé série. a jen tak mimochodem, jak by jste se zachovali vy ke svému dítěti? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Ve scéně, v níž Ellen Ripleyová (Sigourney Weaver) chytne bravurně nataženou rukou v tělocvičně míč, je možné zahlédnout na její dlani bílou lepící pásku, na kterou je balon přichycen. (vilusinska)

Reklama

Reklama