Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych zavřel oko a dal tomuto Harrymu plnou palbu, ale mám dvě vážné výtky. Jednou jsou trapné efekty při zastřelení lidí, viz. paintballovej headshot, druhou je pak fakt, že mě obecně sere, když jsou v kriminálce vyložené karty příliš brzy. Při dvouhodinové stopáži je v tomto případě poslední půl hodina zbytečně natažená a vlastně se dle mých pocitů už jen dohrávalo. Ale to před tím, to je akční krimi zábava na pětihvězdu. 85% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě, jak chcete, ale tohle byl pro mě nejslabší díl z této "drsné" série. Nemít to Clinta v hlavní roli, a kdyby se film neodehrával v San Franciscu, tak bych tipoval, že tohle je akorát sprostá vykrádačka skvělého prvního dílu. Naštěstí tam Clint je. Naštěstí pro tento film, jak jinak. 50 %. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Polda Harry Callahan je zpět a je stejně Drsný, jako před dvěma lety. A nutno dodat, že i když je scénář filmu docela brak (narozdíl od slušné jedničky), hlavní záporák už není takový vůl. Možná proto, že v tomhle filmu vlastně hlavního záporáka nenajdete. Na závěr si jen dovolím menší úvahu, proč že to máme Harryho tak rádi. Narozdíl od osmdesátkových hláškujících mašin (které máme samozřejmě taky všichni rádi) je Harry drsný svými činy a na silácké řeči si nepotrpí. Snad až na pár výjimek typu "Brix měl pravdu, ještě nejste připravený." ()

Javert 

všechny recenze uživatele

V mém Dirty Harry žebříčku se Magnum Force drží ve velmi těsném závěsu za prvním "dílem". Má to vtip (Harryho hlášky jsou nezapomenutelné), má to spád, má to napínavou zápletku a kvalitní rozuzlení. Ted Post vytvořil minimálně stejnou legendu jako Don Siegel. "Good man always knows his limitations..." ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Střílet se může, když umřou ti, co mají.“ Kritika z až fašistického přístupu nezabránila tomu, že se Dirty Harry vrací. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Policie a justice už dávno nemají rozhodující slovo, tudíž diváci vítají nekompromisní chlapíky, jakým inspektor Callahan je. Tentokrát se ale musí podívat do vlastních řad, kde je víc nahnilého ovoce, než by si přál. A nebude to jen jeden polda užívající si „spravedlivé“ zabíjení. Magnum Force stejně jako u prvního dílu pětidílné série nabízí solidní hudbu a hlavně výtečnou kameru a vydařené kaskadérské kousky. A hlavně je dál velmi slušným policejním dramatem, který možná v mnohem předčí první film!! A to i díky propracovanějšímu ději - za scénářem znovu stojí tvůrce Barbara Conana John Millius.. Dobré, moc dobré..!! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Jedná sa o šiesty najlepšie zarábajúci film na svete v roku 1973. (westerns)
  • Honička s važdícími policisty na motorkách se odehrává na dvou vyřazených eskortních letadlových lodích USS Rabaul a USS Badoeng Strait odstavených v Kaiser Shipyard v Richmondu. Obě byly v čase natáčení již vyřazené a čekaly na sešrotování. (Martensson35)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama