Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (195)

  • Postavu Hickse měl původně ztvárnit Arnold Schwarzenegger. Protože byl ale vázán smlouvou s producentem De Laurentisem, do role byl obsazen James Remar. Na nátlak Jamese Camerona však proběhla ještě jedna změna a Remara nahradil Michael Biehn. Remar nicméně absolvoval část tréninku vesmírných mariňáků a několik záběrů s ním (ve kterých je zády ke kameře) je použito v konečném střihu filmu. Shodou okolností si ve filmu Hickse (s Hudsonem) napoprvé poplete i poručík Gorman (William Hope). (POciSEM)
  • V rozšířené verzi se dovíme pro kterou firmu Ripleyová (Sigourney Weaver) pracovala. Ve scénách na začátku filmu je několikrát vidět logo Weyland-Yutani Corporation. (Tygrys)
  • Na rozdíl od obyčejných vetřelců má královna průsvitné zuby. (Tygrys)
  • Boty, které nosí ve filmu Ripleyová (Sigourney Weaver), navrhla speciálně pro potřeby tohoto snímku firma Reebok. (Tygrys)
  • V rozšířené verzi si Ripleyová prohlíží fotku své zemřelé dcery Amandy. Ve skutečnosti je na fotce matka Sigourney Weaver. (Tygrys)
  • V normální i rozšířené verzi filmu trvá odpočet patnácti minut skutečně patnáct minut. (Tygrys)
  • V rozšírenej verzii dostane Ripleyová do rúk fotku jej dcéry, ktorá je už stará. V skutočnosti je na fotke mama Sigourney Weaver. (DJ Rocco iNc)
  • Kolóniu Hadley´s Hope na planéte LV-426 obýva 158 ľudí. (GTS_PUNK)
  • Väčšina hercov podstúpila povinný vojenský výcvik, ktorého sa úmyselne nezúčastnili Sigourney Weaver (Ripleyová), Carrie Henn (Newt), Paul Reiser (Burke) a William Hope (Gorman), aby boli rovnako ako vo filme mimo čatu. Nálada počas výcviku bola natoľko spontánna, že si herci vyzdobili svoje brnenie rôznymi ornamentmi, citátmi a menami bývalých manželiek. (Shakers)
  • Vo filme zaznie slovo "fuck" 25krát, z toho 18krát od Hudsona (Bill Paxton). (Shakers)
  • V roku 1987 vrátil Cameron do filmu viac ako 16 min scén. Okrem nich boli natočené ešte ďalšie dve, ktoré neboli použité v žiadnom zostrihu: Ripleyová (Sigourney Weaver) ide za Newt (Carrie Henn) späť do laboratória a obúva si tenisky Reebok; pri pátraní po Newt v sídle kráľovnej nachádza Ripleyová v zámotku Burka (Paul Reiser), ktorý ju prosí, aby ho zabila. Miesto toho mu ona podáva granát. (Shakers)
  • Votrelčia kráľovná bola vo svojej dobe najväčšou animátorskou hračkou na svete. Bola vysoká šesť metrov a obsluhovalo ju šestnásť operátorov. Votrelčia kráľovná bola reštaurovaná vo francúzském múzeu v Lyone, kde je dodnes vystavená. (genetique)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama