Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je 2. nejlepší Merlin (ten mladší samozřejmě, ten starouš žebrající o money byla přímo ukázková hrubka, i když posloužila krásnému závěru). Miranda Richardson je chudák, její role by byla bývala dobrá, kdyby nemusela tak trapně sípat, což jí nešlo z pusy a dost se to bilo s jejím jinak přesvědčivým hereckým výkonem. Tento snímek je opět velmi velmi dlouhý, což je spíše na škodu, naštěstí tu je skvělá hudba Trevora Jonese, přesně nadávkovaná pohádkovými motivy, akcí, středověkými melodiemi a úžasnými nostalgickými pasážemi (např. závěrečné setkání!!!). Velmi potěšila i rolička Rutgera Hauera. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Výborné vypravování o Merlinovi. Kvalitní herci v čele se Samem Neillem dokázali udělat z televizního filmu krásnou podívanou pro celou rodinu. Hodně se mi líbil Martin Short v roli zlého skřeta, či co to bylo. Triky sice nebyly bůhví jak dobré, ale jde o televizní produkci, takže jsem tohle Merlinovi odpustil a nechal se jen unášet nádhernou atmosférou. Trvá to sice 3 hodiny, ale pro ten krásný konec bych si na to v klidu počkal znovu. 85% ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Prvni cast byla na to, ze jde o televizni film vysoce nadprumerna. Druha uz zacinala pokulhavat-asi se uz nedostavalo penez-bitvy byly dost "beckovy". Celkove se ale da rict, ze to neni spatny film.Celkem me dostal zaver, ted ale nevim, jestli spis v dobrym nebo spatnym slova smyslu. Je to jeden z nejlepsich televiznich filmu, ktere sem mel tu cest videt. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů na kterých jsem vyrostl a zároveň spolu s Labyrintem, Legendou a Nekonečným příběhem jedno z mých prvních fantasy co jsem viděl jako malej špunt! Na tu dobu kvalitní kousek co se triků týče. A když vezmu v potaz skvělé herce a dobrej scénář tak musím dát s troškou nostalgie 5* a 85% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)
  • Steve Barron soutěžil o cenu Director Guild of Amerika v kategorii význačný režijní úspěch. (Terva)

Reklama

Reklama