Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pan režisér má úžasný cit pro magické věci. Všichni ty gryfové, víly, kouzla, podzemí říše Mab, to je prostě pošušňáníčko. Navíc má Merlin nádhernou hudbu Trevora Jonese (znovu musím poukázat na tu pasáž v závěru filmu). Sam Neill má možná na Merlina až moc okoukaný obličej, jeho kolega z Excaliburu byl o kousíček lepší, ale i tak je radost na něj pohledět. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je osobně Merlin nejpovedenějším a nejpoutavějším filmem z hallmarkské produkce, a to hlavně díky známému příběhu a úžasným hercům. Miranda Richardson je jako Mab dokonalá a Sam Neill s Isabellou Rosselliny tomu dodali ještě více šťávy. Nádherný soundtrack a úžasné exteriéry a interiéry dělají z Merlina ukázkovou podívanou pro všechny, kteří mají rádi anglickou historii a nepotrpí si na vypiplaných efektech (které jsou ale i tak dost dobré). ()

Reklama

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo přítomno více finančních prostředků. Některé triky působí příliš okatě (což je ale v Boormanově verzi jakbysmet - na rozdíl od Barrona je ale v Excaliburu dovedli poměrně nápaditě zakrýt). Jinak - jedná se o film mého mládí, skvěle natočený, s výbornou hudbou, poutavě odvyprávěný a především - perfektně zahraný. Uznávám, že své zde dělá i špetka nostalgie, ale co... Minimálně Martin Short a Rutger Hauer si jí plně zaslouží. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Neskutečný jak dokáže televize udělat tak hezký, obsáhlý, příjemný legendární zpracování legendárního příběhu ze světa Merlina, Artuše a všeho kolem Excaliburu. Film se zaměřuje na celý život kouzelníka Merlina. Celý film působí moc příjemně, atmosféra je vskutku pohádková, kolikrát napínavá, mrazivá, romantická linka je silná a celý příběh je krásně vyprávěn. Sam Neill je výborný herec, řekl bych, že zde je ve své nejlepší roli, královna Mab v podání Mirandy je naprosto úžasná. Film nepůsobí ani na chvilku nudně nebo nějak tuctově. Moc hezké a příjemné a troufám si říct, že je to nejlepší zpracování světa Artušovských legend, Steve Barrone, smekám. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase až tak strašný propadák, ale na "Excalibur" to vzhlíží z uctivé dálky. Dobré herecké obsazení, obstojný příběh, který je spíše laděný do pohádkova. Trochu mi tam chybí více bojových scén, a naopak přebývá trikových efektů, až po závěrečný - trapný - boj mezi Mab a Merlinem. Jinak slušné 3. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama