Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +sem tam prostředí, film mě nijak neurazil, já říkám námět -film nijak nenadchne, celí je to jedno velký klišé, tak nějak vyšumí/// No na film jsem se hodně těšil, dokonce jsem tehdy zvažoval návštěvu kina. Nakonec jsem dal přednost VHSce. No a řeknu to na rovinu, rád bych dal filmu 3*. Přeci jen když zavřu všechny 4 oči, tak jsem se alespoň nenudil. Film mi utekl rychle, jen postrádám větší hloubku. Prostě dalo se z toho vytřískat více. Třebas herci, tady nijak neoslní, ani herectvím (já křičím protože vidím hada, pořád křičím) ani obsazením, ale kdo ví, třebas za 5 či 10 let se na to rádi podíváme a řekneme si jak byl ten herec tehdy mladej (viz. Owen Wilson v původním filmu). Slušná je jen atmosféra, která téměř vyděsí, určitě více než ty anakondy. Jinak mírné překvápko na závěr, vždy přežije hlavní hrdina a hrdinka, tady je tomu jinak. PS: Za všechno může ta opice. I za celí tento film :-)/// Celkem 49%/// ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri jednotke som nechápal to malé hodnotenie, tu pri dvojke ho nechápem už vôbec. Jasné je to slabšie ako jednotka, sú tu horšie efekty a je ich viac, ale stále to nie je vyložene zlé. Trištrvtrina filmu je celkom dobrá. Herci nie sú najhorší a ani vyložene otravní. Johnny Messner moc hrať nevie, ale jeho frajerské scény sú dobré a okrem anakond si to nemá problém rozdať aj s aligátorom, za to blondínku zbaliť moc nevie. Atmosféra celkom funguje, pokiaľ sa jedná len o náznaky útokov. Kamera, hudba, nehostinná džungľa, či príbeh tiež nie sú zlé. Rozpočet nebol úplne najmenší, čo je fajn a režisér tiež dokazal s toho scenára vyťažiť niekoľko dobrých scén. Druhá Anakonda vôbec nie je taká zlá, ako tu to vyzerá, takže sa nenechajte o-anakondiť. Dwight H. Little nie je síce žiadne režisérke eso, no natočil niekoľko solídnych filmov (Halloween 4, Muž so znakom smrti, či Vražda v bielom dome) a hlavne to nedýcha vyložene béčkovosťou, ako napríklad Boa vs. Pyton. Ja som sa bavil v spoločnosti Analkúnd. 60% - 3* ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to béčko jak vyšitý, ale mě tenhle díl připadá o dost svižnější, zábavnější a tak trochu i dobrodružnější než jednička, takže jsem hoodně spokojen. Anakonda sice nemá tolik prostoru, ale mě to nevadilo, protože se tam pořád něco děje. Taky vím, že podobných filmů už vzniklo tisíce, ale tenhle je rozhodně jeden z lepších. A i když je to vcelku zbytečný film, mě potěšil a vždy se na něj rád kouknu znovu. Viděl jsem ale i lepší filmy, takže proto nedávám plný počet. Potom je nejlepší ta opice, dobře hraje i Johnny Messner, exteriéry jsou užasné a užijete si nejen napětí, ale i vtipné momenty. A to je hlavní. Jen doufám, že těch dílů nebude tisíc. ()

jondzavid odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozne trapné pokračovanie, ktoré je miestami tak debilné, že sa dá na ňom zasmiať, ale aj napriek mojim béčkoidným očakávaniam ma tu nič a nikto (ten casting bol fakt príšerný - už tam tuším len Eskimák pardon Inuit chýbal a bolo by to correct) nezaujal. A tú jednu * by som nedal, ani keby to išlo priamo na videotrh, kde sa podobne kvalitné snímky (aj keď aj taký Pytón sa mi páčil viac) lepšie uplatnia. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Proč Anakonda 2? No protože už ta předešlá rozvíjí velký potenciál - hadi se rozmnoží a můžou tak sežrat víc bezvýznamných herců na větší plošné rozloze a také se otevře prostor pro další stupidity, které jednička nepobrala, ostatní zaběhané šablony zůstávají. Jedna hvězda za E. Byrda, můj plán jít spát hned, jakmile bude sežrán, zhatil svým statečným bojem o přežití, a tak jsem vytrvala... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Scénáristi Ed Neumeier a Michael Miner mají za sebou i lepší časy, napsali spolu například Robocopa. (imro)
  • Výprava jela na Borneo, ale anakondy žijí v Jižní Americe. (Mr.Hudson)
  • Herec Mathew Marsden je v Anglii známý zpěvák, v listopadu 1998 se dokonce jeho singl „She's Gone“, který nahrál ve spolupráci s Destiny's Child, dostal na 24 UK Charts. Jako herec se ve své rodné zemi objevuje v seriálu Coronation Street. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno