Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

HellFire 

všechny recenze uživatele

O tři třídy horší než originál, ale 25 %? Zase tak hrozný film rozhodně nebyl. Na straight-to-video produkci je to koukatelné (obzvláště s přihlédnutím na sračky, které dnes v televizi běžně vídáme), ačkoliv divák musí hodně přivřít očka a tvůrcům odpustit jisté nedostatky způsobené mizerným rozpočtem. Pro porovnání Veerhovenova verze měla rozpočet 100 mil. dolarů, zatímco druhý díl si musel vystačit se sedmi. Musím smeknout nad tím, jak dobře se podařilo ztvárnit samotné brouky, kteří nedostatkem finančních prostředků moc netrpí, až na jisté výjimky. Samotný děj je velmi jednoduchý a prakticky celý film se odehrává na opuštěné vojenské základně. Jediné zcela nepochopitelné rozhodnutí je pro mě zasazení děje po událostech první Hvězdné pěchoty, ale přitom v něm hraje postava velitelky lodě, která už je mrtvá.... jak si to mám vysvětlit? Opravdu se nemohl film odehrávat paralelně s jedničkou s tím, že se jednoduše zaměřil na osud vojáků opuštěných na planetě brouků? Jediným vysvětlením je snad snaha tvůrců získat do filmu alespoň nějaké známé tváře, ale za jakou cenu? SPOILER: Vojáci najdou pár přeživších, kterým se podařilo schovat, ale jak se později ukáže, mají v sobě cizácké brouky, kteří je ovládli a teď se snaží zabít ostatní. V poslední třetině se tak z filmu stává spíše horor. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedinou složku, co se mi relativně líbila, představoval vývoj příběhu á la 'Věc', protože v tom, že se volné pokračování celé odehrávalo v jedné opuštěné polofunkční strážní věži, jsem problém neviděl. Jinak ovšem všechno špatně, až směšně: toporným střílením brouků počínaje, volovinami ve scénáři, impotentní režií i hnusným vizuálem pokračujíce, debilním chováním a patetickými řečmi neschopných pěšáků konče. PS: Jaktože seržantku hrála stejná herečka, jejíž (jiná) postava v jedničce zařvala (Brenda Strong - Kapitán Deladierová)? ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.6.2010 ~ Tohle pokračování Hvězdné pěchoty je oproti svému o sedm let staršímu předchůdci tedy ukázkou. Učebnicovou a to takovou, jak by nejen béčkový film, ale hlavně pokračování výborné béčkové akčňárny vypadat rozhodně nemělo. ~ Efekty minimální až trapné, ale bohužel ne srandovně trapné, příběh vhodný jako součást původního filmu, ale nemající možnost utáhnout celý film samotný, herecké výkony pitomé (až na výjimky), prostředí nezajímavé a až neskutečně odrážející titěrnost rozpočtu (prý jen 5% rozpočtu jedničky - a to mluvíme o o sedm let starším filmu!). ~ Parta vojáků pěchoty je osamocena kdesi na území brouků a úkryt nalézá ve zničené polní základně, kde nalézá i vězně, majícího na svědomí život jednoho z vysokých důstojníků. Zprvu je tento vězněn, ale ve chvíli, kdy se k nim přidají další ztracenci v čele s generálem, je tento prozatímně propuštěn, aby se mohl zúčastnit obrany a čekání na odvoz. Mezitím je mu navrácena hodnost kapitána a vychází najevo, jaký "řízek" tenhle chlapík je. Ovšem brouci nejsou blbí, jeden z nových dokáže parazitovat na člověku no a, ač je to nečekané, ne všichni na základně bojují za lidstvo. ~ Snímek má prvky hororu, ale poměrně dost parodovaného, což na zážitku z filmu nepřidává, zvláště spolu s efekty a komorním ateliérovým/sklepním prostředím. Pokud totiž i zbraně vypadají neskutečně trapně (tedy jako umělohmotná traverza, která musí být tak velká, aby se celá nevešla do záběru a nebylo tak vidět, že nestřílí, na kterýžto efekt už by nezbyly peníze), je něco špatně. A tohle bylo špatně. Nudné, nezajímavé, pitomé. "Cool" tvrďácký "hero" efekt z jedničky tu naprosto absentuje. Jediný, kdo za něco stál, byl Richard Burgi, seriálový herec, kterého znám ze seriálu Ochránce a pár epizod Zoufalých manželek. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Napriek očakávaniu tradične desivej videodvojky som bol celkom prekvapený kvalitou niektorých ingrediencií, hlavne scenárom, pri ktorom zostal Ed Neumeier a neposkytol len prevarenú verziu jednotky, ale celkom zaujímavo pokračoval v heinleinovskej téme. Réžia pod taktovkou Phila Tipppetta bola skôr obyčajná, ale nerušila a jeho meno bolo zárukou toho, že efekty zostanú na úrovni napriek tomu, že oproti jednotke film klesol o niekoľko stupienkov v očakávaniach a hlavne rozpočte. Toho dokladom boli hlavne hereckí predstavitelia, kompletne nevýrazní a nezapamätateľní. Druhou vecou, ktorá film ťahala dolu, bola vyslovene otravná hudba, ktorá sa famóznym hrdinským fatalizmom predchnutým tónom Basila Poledourisa blížila asi ako slimák medzihviezdnej rakete. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

škoda slov – prostě úplná slátanina bez ladu a skladu. První díl jsem kdysi zhlédl v kině a jakžtakž ušel (aspoň v té době jsem to tak bral), ale nad tímhle jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a šlo to sledovat jen periferně při brouzdání po netu – natolik si vážím svého psychického zdraví :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)
  • Tvůrci museli redesignovat podobu zbraní, jelikož původní rekvizity z Hvězdné pěchoty (1997) byly poloautomaty na slepé náboje, u kterých hrozilo, že by se ve scénách zasekávaly a bylo by nutné scény opakovat, na což nezbýval rozpočet a taktéž kvůli ceně za slepou munici. Proto byly nahrazeny rekvizitami, na kterých šlo udělat pouze levné světelné záblesky. (Tarmenel)
  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)

Reklama

Reklama