Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Tenhle film měl slibně našlápnuto ktomu, aby se mi velice líbil, ale nestalo se tak. Přitažlivý námět, dobré herecké výkony i slušná atmosféra, ale přesto kolem mne Svěrací kazajka jen tak jakoby mimochodem prošuměla. Asi je to vinou scénáře, který s námětem nepracuje zdaleka tak vynalézavě, jako scénáře jiných snímků o cestování do budoucnosti, a který na měl působil, jako by sám nevěděl, kam se ubírá. The Jacket je určitě nadprůměr, ale tak sterilně nevýrazný nadprůměr, že mnoho (pod)průměrů mě zaujme víc. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zdráhal pustit si tenhle film s podivným názvem Svěrací kazajka. Čekal jsem pořádný psycho, kde Adrien Brody bude pořád křičet, že už nechce, aby ho poutali do kazajky. O to víc jsem byl překvapen po shlédnutí s jakým citem, kouzlem a výbornou atmosférou se tenhle film nese. Do toho výborná hudba a excelentní herci v hlavních rolích. Konečně film u kterého jsem zapnul mozek a přemýšlel nad závěrečným rozuzlením. Film se mi líbil a hlavně mě moc bavil. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Buď mé schopnosti, skládat si jednotlivé dějové střípky, dosáhly během sledování Svěrací kazajky maximální hranice a nebo je děj filmu v zásadě triviální, přičemž je ovšem vždy chytře zahalený do určitého otazníku. Jako celek ve mě Svěrací kazajka ani omylem, narozdíl od některých žánrových kolegů (12 opic, Osudový dotek), nenechala nějaký výraznější dojem. Postpuné rozuzlení mi přislo celkem průměrné a i když samotný konec se dá vyložit mnoha způsoby, vzhledem k poměrné jednoduchosti zbytku dost pochybuji, že by těch několik vášnivých teorií mělo šanci a spíše se přikláním k jednoduššímu výsledku. Pro mě osobně "pouze" slušný nadprůměr, ale možná jsem to jenom nedocenil... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Občas se to drhlo s logikou, tvůrci toho chtěli nabídnou hodně, mnohdy u toho chyběla zkušenější ruka režiséra. A z lékařského hlediska to drhlo asi nejzásadněji. Řada postupů v psychiatrických léčebnách takhle zdaleka nefunguje, nebýt Adriena Brodyho (který očividně pro roli i razantně zhubl), tak bych řadě situací neuvěřil vůbec!! Svěrací kazajka měla rozhodně na víc. Občas jsem se nudil, občas nadával na zběsilou hru filtrů, občas nechápal, co a za jakým účelem, to či ono, postavy dělají. Razantní střih a téma něco jako Přelet nad kukaččím hnízdem (bez onoho cestování časem), to je kombinace, která mně osobně nestačí. Netradiční thriller, který mohl být velmi zajímavý, ale zdaleka jím není. Celkově to do sebe nezapadlo. Ale Keira Knightley nejen herecky potěší. S neustále vyděšeným a bezmocným Brodym jí to náramně sluší. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak a opät sa mi dostal pod ruky film o cestovani v case, ktore mam tak rad a pod produkciou su podpisani aj George Clooney a Steven Soderbergh. Co by ste robili, ak by ste sa dostali az do takej buducnosti, pricom zistite, ze uz ste pred par rokmi zomreli? Adrien Brody sa bude snazit nielen zistit, kto ho zabil, ale pokusi sa zmenit aj osudy niektorych ludi. Ak sa vam zda, ze som vela z deja prezradil, tak ani zdaleka to tak nie je, pretoze do 40 minut od zaciatku filmu v tom budete mat aj tak chaos a potom bude dej filmu stale viac a viac jasnejsi. Okrem Brodyho si tu zahrala aj sympaticka Keira Knightley ale takeho Daniela Craiga som takmer ani nespoznal. John Maybury je neznamy anglicky reziser, ktory natocil asi len jeden znamy pozitivne hodnoteny snimok na CSFD z roku 1998 LASKA PROKLETA, kde si zahrali Derek Jacobi, Daniel Craig alebo Tilda Swinton, inac ostatne jeho filmy su nezname... _______ Adrien Brody - (Jack Starks) +++ Keira Knightley - (Jackie Price) +++ Kris Kristofferson - (Dr. Thomas Becker) +++ Jennifer Jason Leigh - (Dr. Beth Lorenson) +++ Kelly Lynch - (Jean Price) +++ Brad Renfro - (Cudzinec) +++ Daniel Craig - (Rudy Mackenzie) +++ Laura Marano - (Malá Jackie) +++ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama