Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Hodnější" a přehlednější variace na 12 opic. Hlavní předností snímku je Adrien Brody, kterému člověk opravdu věří cokoliv. Velmi dobří jsou i Kris Kristofferson a Jennifer Jason Leigh, jen Keiře jsem její utrápenou hrdinku nesežral. Škoda, že tvůrci rezignovali na nějaký hlubší a silnější závěr, mohl to být nezapomenutelný film... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivný, zpočátku docela chaotický film, se kterým mám několik osobních problémů. 1) Adrien Brody mě příliš nebere a jeho postava mi taky nebyla sympatická (přesněji - lezla mi celkem na nervy). 2) Čekala jsem nějakou zásadnější zápletku, než pouhé "banální" ovlivnění životů dvou cizích lidí. 3) Za tohle tvůrci nemůžou: bohužel jsem film sledovala s amatérskými titulky, co do už tak dost komplikovaného snímku vnášely akorát ještě více chaosu (místy věty nedávaly smysl v kontextu s dějem, občas byl vyloženě pozměněn význam, sem tam něco chybělo, haprovalo časování, plus nějaké ty hrubky), mizerné titulky zkrátka nepřispěly k lepšímu zážitku, ba právě naopak, a usnadnily mi tak rozhodování mezi 3 a 4*. S odpovídajícím překladem by to bylo na 70%, takhle spíše zklamání a 65%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka je film, na kterém je nutné ocenit zajímavý námět i herecké obsazení, nicméně výsledné provedení mě zklamalo, zvlášť v kontrastu s velmi slušným ohodnocením snímku na CSFD. Mé očekávání bylo bohužel větší než zhlédnutý výsledek. Děj mi přišel příliš chaotický, což bylo dáno jednak scénářem, jednak režií, a objevovaly se v něm logické nedostatky. Přitom atmosféru se mu v některým momentech určitě nedalo upřít. V několika případech mi vadil i šílený střih. Celkový dojem: 45 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a napínavý film zráža na kolená neskutočne a neospravedlniteľné množstvo prehreškov proti logike. Herci podávajú skvelé výkony, hlavne Adrien Brody a pekelný Kris Kristofferson. Rovnako námet filmu je fascinujúci a s ich teóriou cestovania v čase som vôbec problém nemal (dokonca sa mi to veľmi páčilo). Problém bol v jej aplikácii do deja, kde sa tvorcovia dopustili strašných logických chýb, ktoré vrcholia v predvídanom, ale paradoxne nelogickom finále. Ako napísala Rogue: "Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný." Niet čo dodať. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka si dává po hubě s logikou (asi jako každý film, zabývající se cestováním v čase), ale její vizuálně dráždivá forma se mi líbila moc, stejně jako romantická linka, která dokáže být emotivně silná, pokud na filmovou hru tvůrců přistoupíte. Adrien Brody hraje minimálně tak dobře, jako je Keira Knightley krásná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama