Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 006)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tejto organizácii som venoval štyridsať rokov, dve manželstvá a tri štáty som ťahal zo sračiek a ak si myslíte, že ma tu budete zdrbávať tesne pred odchodom na dôchodok, mýlite sa.“ Na Jasonovi Bourneovi, alebo ako sa ten čudný chlap volal, som nikdy neulietaval: nad posteľou mi nevisí plagát Matta Damona, v prekombinovaných scenároch plných klamstiev a špionáží sa ani nechcem vyznať, AGENT BEZ MINULOSTI sa mi páčil ako solídny akčný triler (80%) a keď prišla solídna trojka (80%), bol som vlastne rád, že to celé (vraj) skončilo. Takže môj postoj k BOURNOVMU MÝTU je chladný, ale oveľa skôr chladnokrvný, takže síce nezačínam prudko dýchať pri údajne revolučných akčných scénach, ale zároveň dávam dole klobúk pred bojovým umením, prostredníctvom ktorého dokážete nepriateľa spacifikovať za tri sekundy štyrmi údermi, a tiež nechcem žiadneho herca nominovať na Oscara, ale musím až takmer dať dole klobúk za to, ako dobre herci zahrali v podstate NIJAKO (ne)napísané postavy (Cox, Allenová, Stilesová, Damon). A potešil ma sústredený Karl Urban (Éomer z PÁNA PRSTEŇOV) ako hrdinova nová Nemesis a Karel Roden, momentálne jeden z najdôležitejších českých hercov, najviac sa mi ale z celého (ako inak solídneho) hitu vždy páčil brutálny zvrat z úvodu (most). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

„Bourne Supremacy - druhý díl série (třetí díl je nasnadě, i vzhledem k fantastickým tržbám v USA - aktuálně přes 170 milionů) je parádní .Akčními momenty, jako jsou souboje, klasické přestřelky a automobilové honičky (žádný strach, jedna naprosto úžasná na konci tady je:o), se zde sice hodně šetří, v podstatě všechny jsou vidět buď celé, nebo naznačené, v dlouhém traileru, ale to vůbec nevadí. Bourne Supremacy je sám o sobě jedná velká akce, celý film by se dal lakonicky shrnout do věty "Bourne pátrá a nahání agenty a agenti nahánějí Bournea :o). Příběh po úvodních deseti minutách nabere veliké obrátky, působí dojmem rozjetého stroje, který se ani na chvilku nezastaví a tenhle dojem umocňuje i fantasticky našláplý soundtrack, který poslouchat sám o sobě je veliký zážitek. Mattu Damonovi jsem věřil každou sekundu, co byl na plátně, vynikající byl i Karl Urban coby ledově klidný zabiják. Jedinou malou výtku bych měl ke kameře, na můj vkus byla místama až příliš roztěkaná, ale dalo se na to zvyknout. Celkově vzato bezchybná podívaná a jeden z nejlepších filmů roku....A opakovaným shlédnutím se zážitek umocňuje :o) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbila jednička, dvojka se vám bude líbit stoprocentně. Průběh filmu je jiný než v předchozím díle, jádro filmu ale zůstává stejné. Osamocený tajný agent beze jména nakopává zadky záporákům. Matt Damon se nebývale hodí do role tajného agenta a roli mu uvěříte. Stejně jako v jedničce, i zde je dobře zpracovaná rvačka, jedna či dvě exploze, velká automobilová honička (tentokrát ne v Paříži, ale v Moskvě) atd. Narozdíl od některých jedinců, mě se roztřepaná kamera líbila. Film poté vypadá reálněji. Dokonce si myslím, že některé scény jsou natočeny ruční kamerou. Je to samozřejmě o vkusu. Stejně, i když film nedostal Oscara za scénář, herectví atd., tak je to soldiní zábava. Nakonec ale tu pátou hvězdičku musím dát. A za co? Za hudbu. Tak kvalitní práci, jakou odvedl John Powell jsem od dob Skály neslyšel. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud se probudíte uprostřed oceánu a tempa se vám moc nedaří, neboť vlastníte řadu průstřelů podchlazeného těla, můžete se radovat. Logickým vyústěním je totiž fakt, že si přijdete na solidní prachy a zkvaltujete německou socku. Je to akční, kameraman netrojčil přespříliš, Dejmon je snesitelný a Lola tam běhá o život. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pořád je to pecka, pořád to má přesnou hudbu a přímočaře staromódní akci. Ta ale přichází až prakticky po hodině filmu, je jí výrazně méně než u prvního příspěvku od Douga Limana, který sice v daném žánru není tak sebejistý jako Greengrass, ale v mnohém si mě paradoxně získával víc. Podle moderního diváckého diktátu je nám nicméně opět předkládán přímý a špinavý boj nejen s protivníkem, ale i s vlastní identitou. A hlavně pomstou. Chladná atmosféra se trochu vytratila, bohužel velmi brzy i Franka Potente – ženský element přímo v přítomnosti Bournea mi chyběl. Damon je opět výborný, o to víc, že na tajného agenta vůbec nevypadá a snáze se tak s ním divák ztotožní. Jeho první kontaktáž s Joan Allen ze střechy je exkluzivní!! Stejně jako zvuk.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (45)

  • V Indii má Jason Bourne (Matt Damon) v autě pistoli Beretta 92SB. Když poté balí a odjíždí pryč, jedná se o zbraň Beretta 92FS. Po příjezdu z Indie používá výrobek SIG-Sauer P225. Při konfrontaci s Wardem Abbottem (Brian Cox) ho Jason ohrožuje pistolí Walther PP. Další ex-agent Treadstone Jarda (Marton Csokas) má stejnou zbraň jako Bourne při odjezdu z Indie - Berettu 92FS. Agenti zajišťující Jardův dům jsou vyzbrojeni pistolemi Glock 19, samopaly Heckler & Koch MP5A3 a Micro Uzi. Německá zásahová jednotka disponuje pistolemi Glock 17, samopaly Heckler & Koch MP5SD3, puškami Heckler & Koch SL8-4. Ruští policisté mají pistole Makarov PM. Ochranka, která vypouští vozy FSB z brány, nosí útočnou pušku AKS-74. Nájemný vrah Kirill (Karl Urban) používá v Indii pušku Sauer Model 202. (Maulincio)
  • Záběr explodujícího domu zabral filmařům 4 natáčecí dny při použití 6 kamer. (HellFire)
  • Při bitce v mnichovském domě Jason Bourne (Matt Damon) drží jako zbraň stočený časopis. Nejde o žádný výmysl autorů, Bourne používá staré bojové filipínské umění Kali. Jsou při něm užívány především krátké tyče, v moderní verzi pak předměty běžného života určené k jiným účelům. Na rozdíl od původní předlohy tedy agent používá dostupné a reálné "zbraně". (don corleone)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama