Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pátou hvězdičkou trochu přidávám, ale podle mne si ji film zaslouží pro výkon Brendy Blethyn v hlavní roli. Velice příjemná, mírně napínavá komedie o tom, že všechna stanovená pravidla je dobré dodržovat jen potud, pokud lidem slouží. Jestliže by se měla obrátit proti nim, pak je třeba je porušit, ať před takovým rozhodnutím stojí, dlužník, policicista, kněz nebo lékař, zkrátka každý, kdo se chce mít za hodného člověka. ()

Reklama

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Neběžný film o pěstování "trávy". Prve jsem se bál dálší bláznivé komedie typu "Zahulíme, uvidíme". Tenhle film jde mnohem dál a není to žádné povrchní bláznění. Je to obyčejná starší paní, která dostala životní rany shrnuté do názvu dvě v jednom. Vybrala si cestu a řešení. Poprala se a zvítězila. Snímek vyčnívá z řady a to zaslouženým právem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny britsky film o tom, ale slecna/pani zacina v skleniku pestovat omamne a psychotropne latky, teda konkretne marihuanu. A dufa, ze Buh/Allah/Jehova sa zmiluje a da jej dobru urodu /aby to mohla predat a aby mala na rok z coho platit fucktury, to je jasne/. Teda fascinujuce, aj tematika, aj film a aj samotna Brenda Blethyn, ktora bola proste skvela. Taketo filmy potesia dusu nejedneho obstarozneho mentalneho invalida - ako som ja : 69 % ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaká zranění má člověk, když spadne z takové výšky?“ - „Velmi vážná.“ - „Proč to udělal?“ - „To nevíme.“ - „Možná myslel, že jde na toaletu a spletl si dveře.“ - „Ano, pravděpodobně.“ Poté, co si manžílek „pravděpodobně“ spletl dveře, Grace zůstala sama. Jako čerstvá vdova u všech naráží na solidaritu (obchod, dobročinná sbírka) a pak se dozví, že jí zůstaly pouze velké dluhy. Ale Grace to umí s rostlinkami, takže by tu jistá možnost byla…Bílá vdova se hodně opírá o nadsázku, ale také drobné vtípky a pohodovou atmosféru. Nechybí svérázné postavičky (krom páru prodavaček nejvíc potěšil Baileyho hipík, který musí vyzvednout dceru a hrát se ženou oblastní finále Dračího doupěte), o Grace a její snaze „udat matroš“ či setkání s milenkou nemluvě. Konec je naivní, ale příjemný, ostatně jako celý tento ryze britský film. Za mě slušné 4*. „Kdo je ten pán?“ - „To je můj lékař.“ - „A tenhle?“ - „Můj zahradník.“ - „Pěkné. Čekáme ještě někoho?“ - „Ne.“ - „Třeba vaši uklízečku?“ - „Ne. Už nikoho.“ - „Dobře. Tohle je Čína. Mlátí za mě lidi…“ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama