Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Alica má vystupovať pred hosťami jej rodičov pri popoludňajšom čaji. Aby sa tomu vyhla, odíde z domu. Cez králičiu noru sa dostane do rozprávkovej krajiny. Spočiatku sa tu všetkému čuduje, no postupne sa v rozprávkovej krajine cíti ako doma. Spriatelí sa s jej obyvateľmi - s mačkou Škľabkou, Bielym králikom, Klobučníkom či majorom Húseničiarom. Veľa sa od nich naučí, prežije medzi nimi neopakovateľné príhody a dobrodružstvá a keď sa nakoniec vráti späť domov, ochotne zaspieva hosťom pieseň. Lenže inú, ako mala spievať na začiatku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ani knižní "Alenka" není zrovna můj šálek kávy a hodně bych se divila, kdybych film hodnotila lépe. Tenhle druh absurdní fantazie, kdy je třeba za vším hledat symboly a přemýšlet "co tím chtěl básník říci", mi prostě často nesedí a nezachrání to ani hvězdné obsazení. Každopádně jsem čekala, že to bude méně koukatelné. No, dalo se, čili úspěch dle mého skromného názoru:-). 60% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jako Alenka-maniak hodnotím, tak jak hodnotím. Je to 2.nejdelší adaptace mé těžce oblíbené knihy. Tudíž hutná a komplexní. Pro někoho až nestravitelně dlouhá. To chápu. Obsazení je perfektní. Hudba taktéž. Pro ost maniaky (jako já) doporučuji. Scoréčko vynikne překvapivě lépe mimo film. Stejně tak vizuál, kterýžto jest od Dermota Powera, co navrhoval i Burtonovu verzi. V obou případech, zabodoval. Taktéž comicsový tvůrce, mj.Slaine a Soudce Dredd. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Typicky hallmarkovské se všemi pozitivy i zápory. Zpočátku jsem byla velmi spokojená, atmosféra šíleného snu, kdy člověk nechápe a nic nemůže, působila naprosto věrohodně. Problémem však je, že mě to celé přestalo bavit nejpozději po 40 minutách a pak už jsem se jen nudila a nadávala, na jakou kravinu to zas koukám. Nevím, zda to bylo způsobeno nevyhovujícím pořadím jednotlivých aktérů (ti na začátku mi přišli jaksi výraznější), nebo přepálenou stopáží, ale trpěla jsem tak moc, že lepší hodnocení si bohužel nemůžu dovolit. Jo, a malé bezvýznamné plus za nápad s dvojrolemi. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, příliš... fantaskní? Tohle už ani není fantazie, tohle je na psychiatra. Příliš mnoho postav, jediné zajímavé tři postavy: Kloboučník, zajíc a Srdcová královna. Whoopina kočka nevýrazná, samotná Alenka nehraje, jen chodí před kamerou. Výsledkem je cosi psychotropně nudného, což se takřka vylučuje. ~~~ Za verzi sestříhanou o 40 minut jsem ochotný přidat *. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Alenku miluju, proto vím, že je dost těžké toto téma zfilmovat - toto je velice podařený pokus, zvučná jména (Ben Kingsley jako zhulená housenka je k sežrání :-D) upřímně nějaké chyby by se našly, ale protože prostě toto téma žeru, hlavní hrdinka je skvělá, triky též... dávám 4* za zatím nejlepší zpracování Alenky. Stále doufám, že se někdo tématu zhostí důkladně, že dám 5* myslím, že takový Tim Burton by prostě "sedl". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Většina postaviček z Říše divů vystupuje v rámcovém příběhu jako hosté na dýchánku u Alenčiných (Tina Majorino) rodičů. Toto dvojí obsazení mělo posílit hranici mezi Alenčiným reálným a snovým světem, a rovněž šlo o poctu Lewisu Carrolovi, jehož knižní postavy měly základ v kruhu jeho skutečných známých. (Stanislaus)
  • Postava kočky Šklíby (Whoopi Goldberg) byla vytvořena použitím loutky a CGI. Její tělo tvořila loutka, zatímco obličej Whoopi Goldberg byl nasnímán a digitálně dodán v postprodukci. (Stanislaus)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama