Reklama

Reklama

Znamení koně

(seriál)
Česko, (2011–2015), 22 h 34 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Milan Cieslar

Hudba:

David Solař

Hrají:

Vilma Cibulková, Richard Krajčo, Igor Bareš, Tereza Ramba, Jiří Mádl, Bolek Polívka, Valérie Zawadská, Oldřich Navrátil, Miroslav Donutil, Karel Dobrý (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

13. dílný seriál z prostředí chovatelů anglických plnokrevníků a dostihů. Příběh seriálu se odehrává mezi dvěma rodinnými farmami. Jedna se zabývá trénováním koní a má výsledky v dostizích (Jan Hora), druhá je specializovaná na chov anglického plnokrevníka (Marcel Kalina). Dobré umisťování Horových koní na závodech je to, co vzbuzuje v Kalinovi žárlivost a zášť. Horův syn z prvního manželství David se v Praze zaplete do podivných obchodů a pronásledují ho vymahači. Přesto, že farmu svého otce (který se znovu oženil a má dalšího syna Lukáše) David téměř nenavštěvoval, teď za otcem přijíždí. Potřebuje půjčit peníze. Otec mu půjčku odmítne. Tak velké peníze nemá. David se vrátí do Prahy a brzy se dozví, že jeho otec ještě týž večer zemřel na srdeční selhání. David se musí na farmu vrátit. Nepřijede ale sám. Je s ním jeho čtrnáctiletá dcera Adéla, která odmítla odletět se svou matkou do Bruselu. Davida pronásleduje minulost a Adéla je pro něj v téhle situaci přítěží. Navíc na farmě není všechno zdaleka tak idylické, jak by se na první pohled zdálo. Konkurence nespí – chovatel Kalina usiluje stále drsnějšími prostředky o odkoupení Horovy farmy. Dáša, druhá manželka Hory, je ostře proti. David s Lukášem se tajně domlouvají o prodeji za jejími zády. Což vyvolá Dášin silný odpor proti Davidovi. Navíc Dášu sužují pochybnosti, zda její muž zemřel přirozenou smrtí. Některé indicie posilují její podezření, že Janovi do hrobu někdo pomohl. Ukáže se, že Hora měl intenzivní milostný poměr s veterinářkou Bety a v bance si vzal úvěr, který teď Dáša nemá z čeho splácet. Podá trestní oznámení a znovu otevře vyšetřování manželovy smrti. Nic však objasněno není. David prochází peklem, když vymahači objeví jeho úkryt na farmě a zapálí jeho luxusní auto. Má strach o Adélu. Nicméně nakonec se jeho problémy podaří vyřešit a on zůstane na farmě a pokusí se ji postavit na nohy. Nejde to hned, musí překonat několik překážek. Od onemocnění koní až po Kalinovy intriky. David usiluje o otevření chovu anglického plnokrevníka. A Kalina dělá všechno pro to, aby mu v tom zabránil. David se na farmě potýká i s milostnými problémy. Nejdřív má krátký intenzivní poměr s veterinářkou Bety. Ale když se dozví, co bylo mezi ní a jeho otcem, vztah ukončí. Trvale se pak zamiluje do dcery svého konkurenta Kaliny, což samozřejmě přinese řadu dramaticky vypjatých situací. Seriál je hlavně o koních a o koňácích. „Detektivní“ linka kolem Horovy smrti vnáší mezi postavy napětí. Koně působí jako uklidňující prvek, který vyvažuje lidský svět závisti a sobectví. Racionální David nikdy neplánoval, že by se na farmě svého otce trvale usadil, přesto v sobě nakonec objeví Horovy geny a stane se z něho zodpovědný a úspěšný chovatel. Pokračuje v odkazu svého otce. Přesto, že se za Janova života téměř nevídali, sejdou se otec se synem symbolicky až ve chvíli, kdy už si spolu nemohou vyjet na koních. (Česká televize)

(více)

Recenze (77)

migl odpad!

všechny recenze uživatele

Je to len ďalšia z mnohých debilných vzťahových telenoviel súčasnosti,o kone tu ide len okrajovo. Nakoľko neznášam telenovely,Voříškovou a kon(e)iny ma absolútne nezaujímajú,preto tento brak hodnotím tak ako si zaslúži. S hrôzou zisťujem že čím väčšia chujovina tým viac pokračovaní,neprekvapí ma ak natočia aj tretie... pokračovanie ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Druhá série je ještě o hodně slabší než první, scénář je trapný, naprosto předvídatelný, nudný ,někdy i dost nelogický.. ale kvůli všem dobrým hercům, kteří dělají co mohou, tři hvězdy jsou přiměřené...když vezmu v úvahu ty hrůzy, co dávají na Nově a Primě... ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Hu fuj, tolik docela slušných herců a takhle poprasené? Ale pak jsem se podíval ne osobu režiséra apochopil jsem, s panem Cieslarem nenecházím skoro nikdy shodu, třeba je to moje vina. Takže co - Tereza Voříšková se dá vidět vždycky, posouchat ještě častěji, hlas je její velká přednost. Jiří Mádl v běžné šarži, Karel Dobrý taky, Vilma C bohužel taky, nějak je pořád totéž. Richard Krajčo mi tady vůbec nesedí, Bolek polívka je nudně bohatý dobrotivý, kombinace boha se stroje, dědečka z poháíádky (asi jako jeho milionář v jedné Chytilové), k zdědí nejlepšího ročka nebo co v UK a odveze ho na Vysočina, OMG. Igor Bareš je zloun zloucí ničeho se neštítící, Valerie Z naopak dobrá duše o poslední kůrku by se rozdělila, JO taky jsou tam občas nějací koně, ale že by to byl seriál o chovu koní a lásce k ním, to tedy jen na papíře, proboha, veterinář, kterej krmí závodního koně bobulema, u kterých se nepodívá na složení aneozkouší je, toho bych chtěl vidět, ledaže by měl diplom z Plzně. Takových kravin je tam hafo, scnář snůška klišé, herci se potkávající a míjejích, ale spolu nehrající, režie tako jaterně dietní, nemastná neslaná. Edgar Allan Poe = Never more a je jedno jestli je to přeloženo A víckrát ne, nebo Nikdykrát nebo jakkoli jinak. . . ()

pidla 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma i prostředí, ale zpracování nemastné, neslané. Režizér Cieslar prostě neumí to základní - vyprávět příběh. ()

majorW odpad!

všechny recenze uživatele

Prvni dil: takovou hromadu klise snad nevyplodi ani konkurencni telenovela. K tomu par logickych nesmyslu, mizerne herecke vykony a dilo je dovrseno. Milan Cieslar by jiz nemel tocit. Ani ten klobouk Igora Barese to nezachrani. Marne hledam neco abych dal aspon bod. ()

Otakara 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že pocházím od koní, ještě víc si všímám těch detailů. Sakra, když už tvořím seriál z koňskýho, potažmo dostihovýho prostředí, tak se zeptám lidí od koní na nějaký výrazy, ne? Nikdo od koní by neřekl "jedeme na závody", ale "na dostihy". Celkově mluva naprosto jiná. A to i přesto, že se oháněli tím, že film konzultovali s odborníky atd. Nicméně budu se koukat dál, vzhledem k tomu, že jsem byla přítomná na několika natáčeních při dostizích, jsem zvědavá, co z toho udělaj. To, co jsem viděla, mě nenaplňuje moc velkým optimismem ohledně pokračování. Režisér si samozřejmě k natáčení vybral jeden z nejdůležitějších dostihových dnů v sezóně, takže několik tisíc lidí spolupracovalo a hnalo do cíle naprosto pomalýho koně s naprosto nezkušenou holčinou, která dabluje Voříškovou... I laik snad musí poznat, že na tom koni sedí hrozně :D Ano, jsem přehnaně kritická, protože tomu rozumím - narozdíl od asi většiny štábu :) Zatím průměrnej příběh zasazenej do koňskýho prostředí. A ještě špatně! ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, ale žádná sláva. Děj lze charakterizovat tím, že až na V.Cibulkovou jsou na sebe všichni protivní, sarkastičtí a zahořklí. Druhá série už nestojí vůbec za pozornost. ()

golemek 

všechny recenze uživatele

Na soucasnou ceskou serialovou tvorbu je to velmi dobry pocin. Herci jsou fajn, prostredi rovnez. Pevne doufam, ze CT bude nadale natacet hodnotne serialy a neupadne k trendum komercnich televizi. Myslim, ze kvalitnich divaku je tady porad dostatek. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Námět z prostředí koní, zápletky, postavy...to všechno by šlo a v podstatě, kdyby se k tomu napsal slušný scénář, tak by to byl to byl docela dobrý seriál......ALE ono se tak nestalo: Scénář je opravdu katastrofa - herci se můžou snažit jak chtějí, ale když nemaj co říct, tak je to těžký:-), nejvíc to asi odskákal R.Krajčo, jeho postava se omezila na 4 holé věty, které neustále opakoval:-).....dále pak délka seriálu - z nudných 13 dílů se dalo udělat 6 napínavých.....no a asi největší ptákovina celého seriálu je vlastně nevyřešená ''vražda'' Jana Hory - polovinu seriálu lítala splašená V.Cibulková a hledala vraha, pak asi došlo k výměně scénáristy a rázem to bylo o něčem jiném......a tak se ptám: kdo zabil Jessie? :-))) ()

WendyWindy96 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých seriálů, který mně v poslední době opravdu ,,chytnul''. Jen mně trochu zklamalo, že koně, o kterých slibovali, že to hlavně má být, byli nakonec spíš v pozadí. I přesto 5*. ()

Luke13 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 15 minut z nějaké epizody a to mi stačilo na to, abych si udělal obrázek. Nudnější český seriál jsem ještě neviděl. ()

benji66 

všechny recenze uživatele

Odpusťme si srovnávání s Dobrou vodou, protože ty by se pak už nebylo o čem bavit. Prostředí dávalo tvůrcům spoustu prostoru, aby vytvořili něco mimořádného. Není třeba rozebírat, že k tomu opravdu nedošlo. Já ze svého ryze laického pohledu vidím největší problém v režii. Kapacity, jako Cibulková, Bareš, Polívka, Navrátil a pár dalších režírovat netřeba, ty to udělají samy. Jenže je tady třeba taky hrubě přeceňovaná Voříšková a spol., se kterými si pan Cieslar evidentně nevěděl rady a člověk jim v televizi neuvěří ani Dobrý den. Natož roli rajťačky, anebo matky...ufff... Děs a hrůza. No - a jak už to tak bývá, pevnost řetězu je dána pevností jeho nejslabšího článku. Tedy slabota sakumprdum. Tři hvězdy z nostalgie, pro ty, kdo opravdu hrají. Bez nich by to bylo tak na jednu z milost. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Nechá se na to dívat ale žádný zázrak pro mě osobně spíš nuda,možná pro milovníky koní je to zajímavý,herecké výkony docela ujdou. ()

Aileena 

všechny recenze uživatele

Proti první řadě nemám vážnějších námitek, i když osazenstvo na svatbě, které předpokládalo všeobecné usmíření mi taky až tak úplně nesedlo, ale dejme tomu. Oproti tomu zatím viděné díly druhé řady mě nenadchávají ani trochu. Lukáš se nevím proč nakonec přeci jen trhl od rodinného podniku, veterinářka Bety opět úřaduje, i když její výkony nebyly kdovíjak pesvědčivé a další a nejasnosti. Navázání mi přišlo celé nějak umělé, nepřirozené, ale ještě není všem dnům konec, tak se necháme překvapit... ()

Reklama

Reklama