Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V době kdy vlastnit rádio bylo přísně zakázáno našel jeden muž cestu, jak přinést lidem dobré zprávy. Producent filmu Mrs. Doubtfire - Táta v sukni a držitel Oscara Robin Williams Vám přinášejí příběh o obyčejném muži, který dal lidem neobyčejný dar - naději. V době války, v době beznaděje dal lidem důvod se smát. Jestliže se Vám líbil film Život je krásný nenechte si ujít Jakuba lháře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Doufejme, že vaše lži nelžou..." Je dosť ťažké skombinovať humor a vážnu tému akou holokaust je. Roberto Benigni to dokázal, ale tu mi ten humor prišiel silený, ako keď sa máte smiať vtipu a vonku je mínus 30 stupňov a vás klepe jak šijací stroj. Je to taký úsmev cez zuby a tu som to tak cítil. Napriek dobrému výberu hercov, potešil i Liev Schreiber, film však nedokázal prekročiť hranicu priemeru a keď sa zamyslím, nevybaví sa mi ani jedna silná scéna, ktorá by ma chytila alebo aspoň pripomenula film a pár mesiacov či rokov. Námet fajn, film je však príliš chladný a veľmi rýchlo vyprchá z hlavy. 60%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Téměř 25 let po verzi Franka Beyera s Vlastimilem Brodským, se textu Jureka Beckera chopil Peter Kassovitz a v hlavní roli se představil Robin Williams. Jeho Jakub lhář je nešťastnou figurkou kdesi v polském ghettu v roce 1944, která shodou náhod získá možnost stát se na pár cenných chvil tím nejdůležitějším člověkem. Skrze nejprve nevinnou dezinformaci o novinkách na frontě, se z Jakuba stává vůdce celého ghetta, středobod všech nadějí všech jednotlivců, kteří společně s ním umírají za živa. Robin Williams se filmu ujal také jako producent a dopřál tak divákům kontrastní látku k masovějšímu filmu s obdobným poselstvím Život je krásný Roberta Benigniho (1997), který kraloval krátce před tím. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Čím viac filmov s Robinom Williamsom pozerám, tým viac si uvedomujem, ako veľmi mi jeho tvár a osobnosť budú chýbať vo filmoch. Je jedno či kritici film hodnotili pozitívne alebo negatívne, no spôsob, akým vždy podal svoju rolu ma dokázal maximálne presvedčiť. Bol to talent od prírody aký sa vidí málokedy. Čo sa príbehu týka, tak má svoje vtipné a má svoje bolestivé momenty ako by mala dramédia mať, no súčasne sa mi páči aj záver, ktorý sa mohol ale aj nemusel udiať. To už je nepodstatné, ale minimálne veľmi vtipné. Páči sa mi ako Jakob simuluje rádio pred malou Linou v utajení. Je to svieže, vtipné a veľmi dobre vymyslené a je to scénka, ktorú asi nezabudnem. Rovnako ako na ich spoločný tanec. Vyzdvihol by som aj atmosféru filmu, ktorá je uveriteľná, no občas človek môže nadobudnúť pocit, že sa snaží film s emóciami jemne manipulovať, ale nie často. Som rád, že som film videl a možno si ho niekedy aj pozriem znovu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hlavně za toho Robina Williamse, protože ten prostě dokáže i podobný film utáhnout. On ten příběh není špatný, ale tak nějak máte pocit, že tohle je prostě jen opakování. Ano, druhá světová válka byla strašné utrpení a tenhle příběh je podán lidsky, ale taková "Zlodějka knih" mě dostala mnohem více, přičemž téma a pojetí bylo podobné. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetla, o čem film pojednává, obávala jsem se, že někdo zneužil Benigniho "Život je krásný", naštěstí jsem se setkala s odlehčeným dramatem jiného typu.. Také o nekončící naději, síle víry a velkém sebeobětování.. Robin Williams po dlouhé době nehýří humorem, ale zahrál si srábka se srdcem na pravém místě.. Příjemně mě potěšila skutečnost, že Robin nebyl jediným tahounem příběhu a jediným "hrajícím" ve filmu, ale že jsem měla tu možnost na jednom místě potkat skvělé herce jako jsou např. Bob Balaban, Michael Jeter nebo Liev Schreiber.. Nemůžu si pomoci, ale mě se to dotklo asi přesně tam, kde mělo.. Další film z koncentračního tábora, který stálo za to natočit.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Sovětské tanky, které v závěru filmu osvobozují vlak, jsou T-72, které se začaly vyrábět až v roce 1971. (Steewe)
  • Natáčení probíhalo v maďarské Budapešti. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Jureka Beckera z roku 1969. (Terva)

Reklama

Reklama