Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o maximálně strašidelný horor se vyvedl jen zčásti. Na filmu jsou bezkonkurenčně nejstrašidelnější kulisy. Samotný dům už zvenku působí takřka bizarním dojmem, a když divák spatří i interiéry, je mu jasné, že tenhle dům stvořil šílenec. Celý vnitřek "zámku hrůzy" působí děsivě už od pohledu, ale tou svou děsivostí je zároveň i tak nějak krásný. Podíl těchto kulis na případném divákově strachu je nepopíratelný, ovšem ne každému dokáže nahnat strach jen vzhled domu. No a právě tato divácká skupina má u Zámku hrůzy tak trochu smůlu. Protože kromě pečlivě propracovaných kulis tento horor mnoho nenabízí. Herecké obsazení je sice velmi slušné, ale žádná ze známých tváří se ani náhodou nepřetrhla, aby dokázala své roli dát trochu více, než nakonec dala. Nejlépe zapůsobila nejméně známá Lili Taylor, která se pro roli Nell opravdu hodila. Ale ani ona nedokázala trochu "vybudit" atmosféru, takže se může stát, že někteří lidé u tohoto filmu usnou nudou. Ale snad jich nebude mnoho, protože zase takový propadák (moc nechybělo a dostal i Zlatou malinu za nejhorší film roku) to zase není. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tomuto filmu chyba to najdolezitejsie a to atmosfera a mrazive sceny kde namiesto nich ponuka len slabe cgi sceny bez napatia, ktore akoby vypadli z nejakej epizody scooby doo-a. i ked som nevidel original od roberta wise-a viem si predstavit ze sa mu darilo budovat napatie presne opacnym sposobom, kde divakovy nic neukazal a pracoval len so zvukom a predstavivostou... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tolik velkých jmen v takovém braku jsem snad ještě neviděl. O filmu jsem nevěděl absolutně nic. O to víc mě překvapil neustálý přísun hvězd na scénu. Kde však hledat další pozitiva? Napětí, atmosféra, originalita, gradace děje. Ano, to všechno tady chybí. Nebýt známých herců, kteří však předvádí svoje dno, tak je tady odpadů o mnoho víc. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenost....první půlka filmu je naprosto špičková, napěti se výborně buduje a stupňuje...ovšem v momentě kdy se začnou hejbat kamenný a ocelový sochy, z bazénku vylejzat vodník, jde kvalita prudce dolů. I horory by v sobě měly mít alespoň nádech realističnosti, ale tady se z toho v druhé půlce stává fraška. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěknou hudbu a PŘEKRÁSNÉ kulisy, působivostí a velikostí podobné těm, které můžete vídat ve starých Universal hororech, a film se jimi první hodinu patřičně opájí, ale tím pozitiva končí. To, co se děje v posledních zhruba 40 minutách, to jsem snad ve studiovém vysokorozpočtovém snímku, nad kterými se obvykle dramaturgicky dopodrobna přemýšli, ještě nezažil. Ten sled špatných tvůrčích rozhodnutí, kde se pokazilo všechno, co se dalo. Logika a zdravý úsudek všech postav šly do háje, zmateně se tu pobíhá sem a tam, afektovaně tříská svícnem do obrazu jak malé děti, a navzdory již v té době pokročilým CGI možnostem to má mnohem horší triky, než filmy několik desetiletí dozadu. Jasně, chyba už je ve scénáři, v ústřední (špatně zahrané) postavě Lili Taylor a jejím příběhovém pozadí, ale mizerné de Bontovo řemeslo tomu nijak nepřidalo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Rozpočet filmu činil 80 milionů dolarů, celosvětově pak vydělal 177,3 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)

Reklama

Reklama