Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

fannah 

všechny recenze uživatele

Zpočátku pomalejší děj, ale po půl hodince diváka chytne a už nepustí, až do konce jsem čekal co z toho vyleze.. Nevím jestli Drama / Thriller, pro mě spíše Drama / Komedie, díky hláškám Dannyho DeVita a soudce Dannyho Glovera :-) Dávám 90%, Francis Ford Coppola má prostě nezaměnitelný styl a ten se mi líbí!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rainmaker je nesmírně sympatický v tom, že kombinuje hutné scény ze soudní síně včetně propracovaného právnického pozadí s vnitřním prožíváním jednotlivce (hlavní postavy). Všechno má tak nějak osobnější i osobitější nádech. Matt Damon se diváka skrz obrazovku téměř dotýká a postava rozkošné Claire Danes pak podtrhuje lidské, ovšem nikoli naivní, vyznění. Tento systém funguje mnohem lépe, než kdyby byl emotivní rozměr filmu rozvíjen pomocí poškozeného (oběti) v soudním procesu. Film je v podstatě geniální v tom, jak se dokáže vyhnout patosu i klišé, ke kterým probírané téma tolik svádí. Do všeho je navíc přimícháno několik chytrých myšlenek a snad i zrnko humoru. Že všechno funguje tak skvěle jako celek, není zásluha nikoho jiného než mistra Coppoly... 9/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som k Čarodejníkovi napísaný komentár a využil som príležitosť pozrieť si ho opätovne. Popritom som mu pridal mu poslednú hviezdičku. Bez problému. Stačilo sa pozrieť na ostatné štvorhviezdičkové filmy. Aj keď amerických filmov z právnického prostredia je neúrekom a po čase sa v nich ťažko orientujem, tento ostáva dobre zapamätateľný. Nielen kvôli kvalitnej predlohe a vynikajúcim hercom, pre úlohy ktorých by sa ťažko hľadala vhodnejšia alternatíva. Najmä pre hlboko ľudské príbehy obyčajných ľudí, ktorí od spoločnosti chcú iba spravodlivosť, ktorej sa inou cestou nevedia domôcť. A spoločnosť im dáva najavo, že má k dispozícii niekoľko cenovo odlíšených verzií spravodlivosti. Aj keď postavy predstavované Damonom a Glooverom sú takmer z ríše rozprávok, poteší aj ich virtuálna existencia. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Grisham Forever. Když ne vždy, tak minimálně pokud ho režíruje Francis Ford Coppola. Ano, to je přesně případ Vyvolávače Deště, takže asi chápete, co se chystám říct:) Souhlasím, že Damon není ještě ve svojí vrcholné formě (viz Will Hunting nebo Hráči), naštěstí tyto "nedodělky" vynahrazují Mattův mentor (bez advokátních zkoušek:)) Danny DeVito, Jon Voight (slizký tak jako snad nikdy předtím), vtipná figurka Mickeyho Rourkea, týraná žena Claire Danesová (která od Romea A Julie skutečně dospěla) a naprosto výborný Danny Glover. Jen se divím, že mezi žánry není připsaná SCI-FI, protože kdo kdy viděl právníka se svědomím?:) Ale vážně - Damonovy "duševní" monology jsou úchvatné, i když jen přeříkává text, který napsal Mistr Grisham... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Kvality jsou nesporné, ale rád bych se všech těch, co tu tak vysoce hodnotili, zeptal: Zaznamenali jste tu část, ve které vypovídala Jackie Lemancyzk? Taková blbost do podobného filmu prostě nepatří. Naprosto irelevantní otázku typu "spala jste s tímhle?" by zamítnul i městský soud v Tišnově - za předpokladu, že Tišnov je vůbec město. A tak se ptám smutně: Proč tam takovou ptákovinu museli nacpat? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama