Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přátelé! Když si uvědomíme, že Robert Ballard (hledač potopených jaderných ponorek námořnictva USA) Titanic nalezl až v roce 1985, musíme totmuto dílu lecos odpustit. V té době se samozřejmě nevědělo, že vrak je na dně rozlomen a poloviny trupu od sebe... Souhlasím s monologem, z výpovědí svědků nebylo zcela jasné jak to s rozpůlením Titanicu při potápění bylo.. Kdo chce tenhle dobrodružný snímek odsoudit, jistě může - dá se tam toho najít dost. Kdo se o fenomén Titanic zajímá, jistě se na něj rád podívá a při vynoření orezlého vraku bude valit oči... konec konců, ještě donedávna padaly návrhy jak tento slavný vrak vyzvednout... * * ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že průměrnou známku si film rozhodně zaslouží. Vždyť jenom ta závěrečná scéna stojí za víc. Neříkejte,(kdo jste to viděli), že vás to nefascinovalo ! A navíc i herecké obsazení stojí za dobré slovo ! Dnes už bylo natočeno tolik filmu o TITANIKU, že ačkoliv je to téměř 100 let od jeho potopení, stále to přitahuje a bude přitahovat filmaře. A proč se o tohle nepokusit ? Že by to bylo velmi drahé ? A války a zbrojení - to není drahé ? Dám svůj krk na to, že by vyzvednutí Titanicu ze dna moře nestálo ani desetinu částky, která dnes preluduje ve válce s Irakem. Bylo by z toho kouzelné muzeum a návrat vložených finančních prostředků by byl určitě do 5 let doma a New York by měl kromě Sochy Svobody o další světovou atrakci navíc. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Asi nejulítlejší film o Titaniku, kterému z dnešního hlediska nejvíc ublížilo to, že byl natočen ještě dřív, než se zjistilo, že vrak se rozlomil vejpůl. Na rozdíl od jiných filmů tady nejde ani tak o katastrofu samu, Titanic byl použit spíš jako rekvizita pro rozehrání roztomilé pohádky pro dospělé. Nakonec proč ne... ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Když to točily tak nevěděli, že Titanic je rozlomený. Takže tento film se stal ze dne na den, velmi těžko uvěřitelným. To nemění nic na tom, že v rámci dobrodružného žánru je to docela nadprůměr a film má své kouzlo. Škoda jen, že ho nevytahovaly po částech – možná by pak film byl nadčasoví… No a politický podtext je pochopitelný…. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PO ROKOCH SOM JU STRETOL A ONA POVEDALA: ČO JE S TEBOU? CHCEL SI ZMENIŤ SVET." ,,ČO STE JEJ POVEDALI?" ,,ŽE ICH NA MŇA BOLO VEĽA." __ Niektorým filmom sa stáva, že aj napriek ich nijak horibilne pokročilému veku neuveriteľne zostarnú. Vyzdvihnutie Titaniku je takýmto skvelým príkladom, no zároveň len ťažko nájdeme film, ktorému by sa čosi podobné stalo. V dobe vzniku mal film, aj napriek miestami prehnanej naivite, istý neobvyklý punc tolerujúcej kúzelnosti, o pár rokov však stratený nájdením slávneho vraku v stave, v akom ho dnes snáď už každý pozná. monogol-ov komentár nezasväteným pomáhaj! No aj keď toto prehltnem(e), ostáva tu samotný príbeh s nepríliš vydarenou zápletkou. Námet Studenej vojny je v mojich očiach nanajvýš nešťastným. Jednak bol tento konflikt omnoho pálčivejší o dve desaťročia dozadu, no čo je ešte ostudnejšie, parník tu hrá len druhé husle, dokonca pokiaľ by všetko bolo inak stále by spočíval na svojom mieste a ba čo viac, jeho vyzdvihnutie je vlastne nakoniec (pre účel príbehu) zbytočné. Nuž, pôda pre Zlaté maliny nemohla byť nachystaná lepšie. Vo všeobecnosti film za (aspoň jedno) pozretie určite stojí. Je slušne technicky spracovaný, efekty stavajú predovšetkým na scéne vyzdvihnutia a Barryho hudba toto všetko ešte predbieha. A niečo obdobné už zrejme nikdy nevznikne. (364. hodnotenie, 32. komentár k filmu) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)
  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)

Reklama

Reklama