Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, pri ktorom ma neodradilo ani nízke hodnotenie a poviem vám, že mňa to bavilo aj keď som sa pri niektorých scénach držal za hlavu. Príbeh je úsmevný a vyzdvihnutie Titaniku vlastne tiež, ale priznám sa, že ma to bavilo. Práca s miniatúrami je celkom dobrá, úvod sa trošku dlhšie ťahá, ale keď sa začne loď vyťahovať s hlbín je to celkom zaujímavá a zábavná blbina. Záver, kde Titanic nakoniec došiel do cieľa sa mi vlastne aj celkom ľúbil. Mám rád tento vrak a rád som si pozrel aj tento vymyslený a úplne šialený príbeh. 60% - 3* ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že průměrnou známku si film rozhodně zaslouží. Vždyť jenom ta závěrečná scéna stojí za víc. Neříkejte,(kdo jste to viděli), že vás to nefascinovalo ! A navíc i herecké obsazení stojí za dobré slovo ! Dnes už bylo natočeno tolik filmu o TITANIKU, že ačkoliv je to téměř 100 let od jeho potopení, stále to přitahuje a bude přitahovat filmaře. A proč se o tohle nepokusit ? Že by to bylo velmi drahé ? A války a zbrojení - to není drahé ? Dám svůj krk na to, že by vyzvednutí Titanicu ze dna moře nestálo ani desetinu částky, která dnes preluduje ve válce s Irakem. Bylo by z toho kouzelné muzeum a návrat vložených finančních prostředků by byl určitě do 5 let doma a New York by měl kromě Sochy Svobody o další světovou atrakci navíc. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naivní ve všech směrech. Špionážní téma a la studená válka a Titanic už samo o sobě není ideální spojení a přidá-li se k tomu nevědomost s velkým N, pak vznikne nepovedená sci-fi. Je pochopitelné, že v době vzniku filmu nebylo o vraku legendární lodi ani vidu, ani slechu, ale není možné připustit takové zhovadilosti typu, že vrak by na dně po x desítkách let zůstal téměř neporušený a nezrezavělý, se zachovalým dřevěným vybavením, napnutými stožáry a div ne pozlaceným nápisem. Totálním výsměchem je slavná scéna vynoření Titanicu a jeho pompézní doplutí do New Yorku. Těžko říct, jakou měl film odezvu u diváků a zejména pak u v té době stále žijících přeživších pasažérů. A jaké pak bylo zklamání všech, když o šest let později poznal celý svět pravdu o Titanicu zásluhou týmu dr. Ballarda. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu, doba je vážná, takzvaná >Studená válka< graduje a amíci zase jednou - přes samozřejmé obstrukce Sovětů a kazisvěta ve vlastních řadách - řeší >světodějné< věci... ;-) . . . A tenhle film je typický hw produkt té doby. Příběh má - přes jasný a tolerancehodný status FIKCE - samozřejmě spoustu drobných nelogičností a za vlasy přitažených (což je škoda, protože scénáristicky šlo vše daleko lépe doladit) situací, ALE! - a to zdůrazňuji - narozdíl od jiných tématicky podobných žánrových pitomostí netrpí vyloženými diváku se podbízejícími bláboly a nesmysly, vše se přizpůsobuje dvouhodinovému rozsahu děje a proto nemá příliš hluchých míst a navíc nijak netlačí na pilu, vše plyne tak nějak přirozeně a uměřeně a divák až může podlehnout pocitu, že (by) se to všechno klidně mohlo stát. Tohle si já osobně na podobných opusech (navíc v pohodě koukatelných i třicet let od natočení!) cením... Navíc speciální efekty jsou na svou dobu velmi zdařilé, podvodní scény působí zcela věrohodně a páni modeláři si dali s maketami Titaniku takovou práci, že vše působí (zvláště pak paluba a interiéry lodi po vytažení vraku na hladinu, to je prostě fantazie!) naprosto úžasně a realisticky. Finále pak působí sice jako z nějaké verneovky (Good Year! ;o), ještě přijde troška potřebného (humanistického) moralizování na závěr a... Nu, jak říkám - typický (v tom nejlepším smyslu slova) hollywoodský produkt žánru a doby... Tři hvězdičky tedy za film coby story a řemeslo - a jedna nahoru za ony skvělé kulisy a triky, navíc ještě pak vše podpořené místy až podmanivou hudbou Johna Barryho. Člověk si musí po různých těch >filmových zkušenostech< až povzdechnout, kéž by všechny akčně-fiktivní blockbustery působily i po třiceti letech od natočení jako tenhle film... - - - - - (Poprvé viděno kdysi na jakémsi televizním kanálu, repete pak 25.2.2009 na dvd, komentář zde jako desátý - 25.2.2009) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to špatné, naopak mě to celkem mile potěšilo. Příběh je sice tak trochu přitažený za vlasy a je tam pár nelogičností, ale to nevadí, páč jde o celkem dobrou zábavu. Samozřejmě chápu, že v době vzniku filmu vrak Titanicu neexistoval, ale tvůrci si s tím poměrně poradili. Lodi utrhli komín a prostě jí vytáhli v celku. Ta scéna byla epická, Titanic na tom byl poměrně dobře a hlavně poslední část odehrávající se na palubě bvynořené lodi a příjezd Titanicu do New Yorku byla poměrně zajímavá, stejně jako podmořské záběry. Zbytek občas nudí, ale jako celek to působí poměrně dobrým dojmem. Za mě 75%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)
  • Model Titaniku stál $350 000. Nakonec se zjistilo, že je moc velký, takže musela být vytvořena nová vodní nádrž. Náklady se vyhouply na $6 milionů. (Petr23)

Reklama

Reklama