Reklama

Reklama

Vyzvednutí Titaniku

  • Česko Tajemství Titaniku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komunikace Spojených států se Sovětským svazem je vzhledem k trvající studené válce složitá a nerost, který USA pro svůj nový obranný systém nutně potřebují, se těží jen a pouze v SSSR. Zjištění, že byl roku 1912 převážen na Titaniku, poněkud kalí skutečnost, že slavná dopravní loď kotví několik kilometrů pod mořskou hladinou. A protože s nápadem dostat monumentální plavidlo zpět nahoru nepřijdou jen Američané, stává se komplikovaná operace ke všemu otázkou času. Adaptace i u nás populární knihy Clivea Cusslera nabízí dobrodružný sci-fi příběh, který dalece předcházel objevu, že na dvě části rozlomený Titanic by těžko někdo vyzvedl stejně, jako se o to pokoušejí hrdinové snímku. Ve filmu s atraktivním námětem si navíc zahráli výborní herci jako Jason Robards (Tenkrát na Západě, Všichni prezidentovi muži) nebo Alec Guinness (Lawrence z Arábie, Hvězdné války). (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu, doba je vážná, takzvaná >Studená válka< graduje a amíci zase jednou - přes samozřejmé obstrukce Sovětů a kazisvěta ve vlastních řadách - řeší >světodějné< věci... ;-) . . . A tenhle film je typický hw produkt té doby. Příběh má - přes jasný a tolerancehodný status FIKCE - samozřejmě spoustu drobných nelogičností a za vlasy přitažených (což je škoda, protože scénáristicky šlo vše daleko lépe doladit) situací, ALE! - a to zdůrazňuji - narozdíl od jiných tématicky podobných žánrových pitomostí netrpí vyloženými diváku se podbízejícími bláboly a nesmysly, vše se přizpůsobuje dvouhodinovému rozsahu děje a proto nemá příliš hluchých míst a navíc nijak netlačí na pilu, vše plyne tak nějak přirozeně a uměřeně a divák až může podlehnout pocitu, že (by) se to všechno klidně mohlo stát. Tohle si já osobně na podobných opusech (navíc v pohodě koukatelných i třicet let od natočení!) cením... Navíc speciální efekty jsou na svou dobu velmi zdařilé, podvodní scény působí zcela věrohodně a páni modeláři si dali s maketami Titaniku takovou práci, že vše působí (zvláště pak paluba a interiéry lodi po vytažení vraku na hladinu, to je prostě fantazie!) naprosto úžasně a realisticky. Finále pak působí sice jako z nějaké verneovky (Good Year! ;o), ještě přijde troška potřebného (humanistického) moralizování na závěr a... Nu, jak říkám - typický (v tom nejlepším smyslu slova) hollywoodský produkt žánru a doby... Tři hvězdičky tedy za film coby story a řemeslo - a jedna nahoru za ony skvělé kulisy a triky, navíc ještě pak vše podpořené místy až podmanivou hudbou Johna Barryho. Člověk si musí po různých těch >filmových zkušenostech< až povzdechnout, kéž by všechny akčně-fiktivní blockbustery působily i po třiceti letech od natočení jako tenhle film... - - - - - (Poprvé viděno kdysi na jakémsi televizním kanálu, repete pak 25.2.2009 na dvd, komentář zde jako desátý - 25.2.2009) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým úmyslem, ale vyšla z toho všeho nemastná neslaná kaše. Na pozadí snahy o vítězství v politických kruzích stejně jako úmyslu o získání materiálu pro novou bombu, se rozehrává blesková akce, která nejen že má zachránit uvězněné námořníky v ponorce, ale hlavně vyzvednout loď - mega Loď. Že se to podaří, to je jasné snad hned každému, ale je škoda, že každý obrázek na Titanic je pak provázen řadou zcela zbytečných scén a řečí. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Neuskutečnitelné? I když? No snad jen pomocí nějakých obrovských vzduchových kapes, které by tento legendární vrak vynesli tak jako balón na povrch zemský. Ne všichni moc dobře víme jak to bylo a jak Titanic po potopení dopadl. Ale jinak se jedná o celkem vkusně ale bohužel jen průmerně natočený fantastický film. Se všemi těmi nepravděpodobnými a občas nesmyslnými domněnkami tvůrců jak by to asi vypadalo kdyby..? To samotné vynoření ale bylo z celého filmu pochopitelně ze všeho nejlepší, nejfantastičtější a nejvelkolepější, umíte si to vůbec představit kdyby jednou..? Nejen mě ale i všem kdo tento film viděli se v tu chvíli muselo rozbušit srdéčko a pak ještě při scéně kdy už vlastně majestátně stojí na dně, sice trochu ve vizuálně (po těch letech a v té hloubce skoro na 5 km.) nesmyslné podobě, ale co na tom už nesejde...A pak kdy připlouvá do NY. Snaha tvůrců natočit alespoň trochu věrohodný film se tedy moc nezdařila a nepovedla i když se tam našlo pár dobrých náznaků, ale větší pozor si měli dát určitě na některé velmi okaté a do očích bijící detaily.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodružný film to nefunguje. Studená válka je tu spíš za kulisu a postavy mi do konce víceméně splývaly. Ale to vyzvednutí, to za ty dvě hodiny stálo. A filmařská připomínka poctivých osmdesátek, kdy se točilo v exteriérech, děj zbytečně nikam nespěchal a scenáristé se nebáli delších dialogů, to je něco, co má své naprosto neoddiskutovatelné kouzlo. V době všemožných digitálních blbostí, kde už není pomalu nic fyzické, člověk čas od času podobný oldschool potřebuje. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přátelé! Když si uvědomíme, že Robert Ballard (hledač potopených jaderných ponorek námořnictva USA) Titanic nalezl až v roce 1985, musíme totmuto dílu lecos odpustit. V té době se samozřejmě nevědělo, že vrak je na dně rozlomen a poloviny trupu od sebe... Souhlasím s monologem, z výpovědí svědků nebylo zcela jasné jak to s rozpůlením Titanicu při potápění bylo.. Kdo chce tenhle dobrodružný snímek odsoudit, jistě může - dá se tam toho najít dost. Kdo se o fenomén Titanic zajímá, jistě se na něj rád podívá a při vynoření orezlého vraku bude valit oči... konec konců, ještě donedávna padaly návrhy jak tento slavný vrak vyzvednout... * * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)
  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)
  • V predprodukčnej fáze filmu prispel jedným artworkom aj slávny britský sci-fi ilustrátor Chris Foss. (Petike)

Reklama

Reklama