Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 991)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když někdo dostane takřka neomezené finanční prostředky a natočí nadneseně řečeno romantický blábol, je to propadák. Tedy rozhodně ne finanční...(ale finanční zisky snad kvalitu filmu neurčují?! I když podle některých komentářů zde zřejmě ano?! Dáváte také Kameňákům absolutní počet hvězdiček?). Propadák umělecký to ale určitě je. Neupírám Jamesi Cameronovi režijní talent, stejně jako další filmové profese odvádějí profesionální práci, kaskadéři skáčí o život a trikaři probděli jistě hezkých pár bezesných nocí, ale tomuhle filmu prostě něco chybí. A to je přesvědčivost a opravdovost. Celý slavný Titanik je totiž jen velmi umně nakašírované plácnutí do (filmové) vody. Jistě bude díky svým ziskům zejména v amerických análech zapsán jako film-milník (také se zde jasně jeví, jak jsou Oskaři provázány s komerční stránkou věci), ale k milníku má podle mě stejně daleko jako DiCaprio k dokázání, že obstojí v charakterní roli. Ne že by neuměl hrát (a v mnohých jiných filmech to i dokazuje - viz třeba Co žere Gilberta Grapea?), ale tady prostě není co hrát... Celý film mi připadá jako takový filmový plakát. Ne že by to byl špatný plakát, dokonce je to skvěle udělaný plakát. Ale obraz, plátno to prostě není... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější katastrofický a romantický film. Myslím, že ho ani nejde neznat a nemít rád. Čím jsem starší, tím se mi víc líbí a tím víc u něj pláču. Celkově ve mě Titanic vzbuzuje něco vyššího. Možná i proto, že jsem se narodila 15. dubna :-)) A Leo s Kate byli naprosto úžasní..pro mě je Titanic nadčasový film. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Aktuálne celkové štatistiky k roku _______2012_______ ║Rozpočet $200miliónov + 3D konverzácia: $18miliónovTržby USA $658,672,302Tržby Celosvetovo $2,186,772,302 (pri obnovenej premiére dominovala Čína so sumou $153.4milióna)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,449,938 //počet predaných kusov 471,969Tržby za predaj DVD od roku 2012 v USA $6,328,727 //počet predaných kusov 214,824║ __James Cameron sa opäť prekonáva a čo sľúbil, splnil, prvotriedne odvedená práca, veľká spokojnosť s 3D, niekoľko krát vystúpila voda z obrazu krásne do priestoru, potápanie bolo cítiť na vlastnej koži, prišlo na hĺbkové/ výškové zábery z lode, takže rozmernosť Titanicu sme pocítili a dabing sa dal, bol to zážitok, skutočne využitý 3D efekt, ktorý posunul romanticko katastrofický príbeh bližšie k divákovi. /videl v kine 3D verziu: 100%/ __Pôvodné štatistiky__1997__║Rozpočet $200miliónovTržby USA $600,788,188Tržby Celosvetovo $1,843,201,268Tržby z predaja a z požičovní DVD a VHS Celosvetovo $1,200,000,000║ James Cameron mi týmto filmom pripravil až neskutočný filmový zážitok. Jednoznačne to bolo treba vidieť v kine na obrazovke TV to už nie je ono. /videl v kine 3x: 100%/ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ikona velkofilmů, kterou už snad každý viděl (je to snad jediný film, u kterého má hodnocení opravdu každý z mojí TOP20), polovina ten film obrečela a duhá polovina se aspoň kochala neskutečně dokonalými triky, výpravou a brilantní technickou stránkou stvořenou panem Megalomanem Jamesem Cameronem. Na pozadí jedné z nejznámějších katastrof moderní doby a s obrovským rozpočtem rozehrál ohromný hollywoodský slaďák. Proč ale za romantický film utratit tolik miliónů Dolarů? To je právě ono, nikomu předtím ani potom se nepovedlo předvést něco tak neskutečného a nikdo neměl tu odvahu natočit obrovskou love story za strašnou spoustu peněz a dokázat na to přilákat snad miliardu lidí. On vlastně Titanic je zosobněním současné nejen hollywoodské filmové produkce a když vidím, kolik lidí mu tady dalo "Odpad" (proboha, aspoň trochu objektivity!), já dávám plný počet. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si film, keď po skončení revalo, ozaj revalo celé kino! Cameron vie hrať aj na city, to od neho každý nečakal, no na to aby na city nadviazal, potreboval zbytočne dlhé tri hodiny! Veľmi profesionálne je pozadie celej situácie okolo potopenia Titanicu! Samozrejme okrem toho skvelo spracované potopenie a celková katastrofa, drsné existenciálne situácie, keď sú ľudia za záchranu seba samého schopní obetovať čokoľvek sa divákovi dostane aj plno tragicky smutnej romantiky! Ale cez to všetko je to až príliš prehnané! 80%. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (381)

  • Na palubě Titaniku bylo nejméně 15 lidí, kteří cestovali pod falešným jménem. Jedním byl i rodák z nyní slovenské Seredě Michel Navratil, který se ve své vlasti rozvedl a unesl své dva syny. Na Titanic se dostal pod jménem Louis Hoffman. Otec při katastrofě zemřel, synové Michel a Edmund, kterým byly dva a tři roky, přežili – dostali se do posledního spuštěného člunu. (Duoscop)
  • Narazenie do ľadovca trvalo presne 37 sekúnd. Tá istá doba ubehla aj vo filme. (ČSFD)
  • Navzdory předchozí pověsti Jamese Camerona coby tvůrce akčních filmů byla z filmu nakonec vystřižena většina poměrně nákladné scény, kterou by šlo považovat za nejklasičtěji akční. A sice té, v níž zhrzený snoubenec Cal (Billy Zane) s pistolí v ruce pronásleduje Jacka (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winslet). Režisér na základech reakcí testovacího publika usoudil, že samotné potápění lodi je natolik působivé, že fyzické ohrožení kladných hrdinů až zbytečně přehnanou reakcí toho záporného je v tu chvíli "přes čáru" a celkový dojem spíše umenšuje. Bylo ale třeba, aby se DiCaprio a Winslet po několika měsících od skončení natáčení ještě vrátili na místo činu a natočili jeden záběr, který byl jakousi záplatou na vzniklý ostrý předěl. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama