Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Recenze (718)

castor 

všechny recenze uživatele

„Co na to říká koroner?“ – „Zvrací od chvíle, co to uviděl!“ Když mi bylo zhruba deset jedenáct let, měl jsem lákavou možnost volby: buď budu doma večer sám, nebo půjdu s bratry do kina na popáleného chlápka, jehož osud vzali rodiče dětí z jedné ulice razantně do svých rukou. Dneska je to víc k pousmání, ale atmosféru a množství nápadů to zdaleka neztratilo. Navíc je to mile bizarní a velmi atmosférické. A Robert Englund je luxusní démon. Přesto tohle zvrácené dítě Wese Cravena nemělo zdaleka na růžích ustláno. Studiím se látka nezamlouvala, dokonce ani jeho kamarád Sean S. Cunningham, který měl režírovat scénu roztékajících se schodů, měl k námětu výhrady. Látce věřil až Robert Shaye, který prakticky na koleně založil společnost New Line Cinema. Ta do světa vypouštěla samá finanční selhání a (ne)úspěch Freddyho měl být pro další „život“ studia klíčový. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nancy, po chodbách se neběhá! Hororový kult Wese Cravena, který se (stejně jako v budoucnu Vřískot) zapsal do dějin žánru, myslí filmových fanoušků a jednoznačně se zařadil mezi klasiku. Nepolapitelný snový přízrak Fred Krueger, v otrhaném klobouku, zeleno-červeném svetru, s ohněm znetvořenou tváří a noži místo rukou, je dnes absolutně kultovní postavou hororového průmyslu. Po hodně dlouhé době jsem Noční můru zhlédl a byl jsem spokojen. Co, spokojen? Nadšen! Líbí se mi Freddyho originální útoky na své oběti, např. když nepřirozeně natahuje ruce, honí Tinu po zdech ložnice či vystrčí svá ostří z vany. Fajn vychytávky. Už se filmu neděsím jako v deseti letech, když jsem ho sledoval v pozdních nočních hodinách na satelitu a s německým dabingem, ale skvěle se u něho bavím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Streeet... Ani po třiceti letech nevyčichla, což je obdivuhodné. Hlavní záporák, (p)opálený kotelník Freddy se smyslem pro dosti brutální humor, je stále jedinečným zjevem a jeho kousky pořád baví i děsí zároveň. Fakt, že triky nevypadají ani trochu směšně (scéna s Tinou) a atmosféra je stále mrazivá až hanba, jenom potvrzuje, že tohle je nejlepší horor Wese Cravena, tohle je nadčasový hit, tohle bude hravě nahánět hrůzu ještě pár generacím diváků. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér a scénarista Wesley Earl Craven stvoril v roku 1984 týmto svojim kreatívnym filmovým počinom nezabudnuteľnú, kultovú, horrorovú osobnosť. Zrodil sa Freddy Krueger - ťažkými popáleninami znetvorený maniakálny vrah detí, ktorý post-mortem zabíja, prostredníctvom snov, teenagerských obyvateľov Elm Street. Samozrejme, že má ku tomu svoje pádne dôvody. Prvá časť série "Nightmare on Elm Street" je veľmi významné dielo svetovej horrorovej kinematografie. ***** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Proč by to nebyl slasher? Má to všechno, co dělá správný slasher slasherem, to znamená, že je tam asi miliarda věcí, co mě nasrala. Skvělý, mnoha pokračováními vydojený, ale přesto nevyužitý originální námět na tom, že se jedná o vyvražďovák se všemi jeho neduhy, nic nezmění. Nadhled se mi nezdařil. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zjistila, že nejen romantickcý komedií je pro mě škoda, na seznamu jsou i horory. Až tak velké překvapení to zas nebylo ... Co se mě týče, tak se bez podobných filmů v pohodě obejdu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor to je jedna nekončící noční můra v podobě Freddyho Kruegera,který vraždí ve snech nic netušících obětí. Skřípající zvuk jeho nožů je tak nepříjemný a pronikavý. Brrrr,jdu si uvařit pořádný hrnek kafe a snažit se neusnout. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Než se pustím do komentáře, tak musím konstatovat, že na vlně všech těch osmdesátkových slasherů mám Freddyho Kruegera moc rád, ale u mě byl vždycky až na třetím místě za Michaelem Myersem a Jasonem Voorheesem, ale to neznamená, že bych sérii Nočních můr neměl rád. Jednička jak už to u podobných sérií bývá sází především na atmosféru a originálnost. Počet smrťáků není nijak ohromující, ale o to tu nejde. Z Freddyho tu především cáká totální ikoničnost jeho postavy a je prostě cool. film pak především stojí na tom nápadu a opravdu nervydrásajícím ději. Pro mě to není nejlepší díl série, ale skvělý start je to určitě.75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Obhorený šialený vtipálek v štýlovom svetríku a klobúku a neodmysliteľnou rukavicou s nožmi. Zrod kultového monštra. Craven prišiel s nápadom, ktorý sa stal základom kvalitnej hororovej série. Horšie je to už s jeho réžiou. V podstate som sa celý film nudil. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

50% - Horror plný dobrých nápadů a dost možná i milník ve svém žánru. Bohužel jsem prošvihnul ideální věk, abych se fakt bál -dnes bych potřeboval, aby David Lynch udělal remake... Ale i tak jsem pochopil slávu toho filmu, co běžel tak pozdě v noci, že jsem se na něj jako malej nesměl koukat :o) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl možná nejznámější osmdesátkové hororové série. Freddy tady zase tolik prostoru pro své skopičiny nedostává. Překvapí, na svou dobu a rozpočet, poměrně kvalitní triky. Co nepřekvapí je výborná atmosféra, holt Craven svého času, když chtěl, tak uměl. O něco více se mě vždy líbila Trojka, ale Jedničce už nikdo nikdy neodpáře fakt že tímhle to samozřejmě všechno začalo. Dobrou a sladké sny. Body Count:: 4. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je zkrátka mrcha, která vás nakonec vždycky dožene. Vpravdě surrealistický film s důmyslnými vyvražďovačkami. Nejvíce mě dostal brutální konec J.Deepa. Postel chrlící gejzír krve, která se rozlévá po stropě! Hned jsem si říkal, že to určitě točili vzhůru nohama, což nemění nic na sugestivnosti. A protože jde o snový film, těžko se lze pozastavovat nad případnými nelogičnostmi. Od dob, kdy jsem viděl na ošoupané VHS a později v kině, se příležitostně podívám znovu. Kolik filmů vykradlo Noční můru? Dost...ale zvláštní atmosféru a fantazijní poetiku filmových obrazů nezopakovaly. Nemám ovšem na mysli pokračování, kde 3., 4. i 5. díl považuji za vydařené. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po více než 20 let už veškeré napětí z filmu vyčpělo. Zůstává film smutně poznamenaný dekadentní módou osmdesátých let. Nejděsivějším elementem celého filmu tak pro mě je trvalá johnyho Deppa. Krom toho je film poznamenám prehistorickými syntetizátory, takže zvuk a hudba působí jako the best of Duran Duran. Jedná se vlastně o klasickou teenagerovskou vyvražďovačku. Pocit strachu se fakt nedostavil. Tu třetí hvězdičku si u mě film vysloužil originální postavou, jejíž příběhy jsem jako teenager hltal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti do 12 let, pro starší diváky podívaná pro pobavení a pro zasmání. Freddy Krueger je pojem, o tom žádná, Noční můra je takřka kultovní záležitost, zejména díky výbornému R. Englundovi, originálnímu nápadu a geniální hudbě, která je snad to nejlepší na celém snímku. Hned při prvních tónech poznáte, že film spadá do 80. let :) Potěší i mladý Johnny Depp. Noční můra v Elm Street je takovou jednohubkou pro jeden večer - zkonzumovat a... :) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prostě jeden z nejlepších hororů ze staré školy, který existuje. I když by se tomu dnešní člověk mohl smát, tak se přes to dokážu přenést. I dnes moc dobře nechápu, jak dokázali některé scény tak dobře udělat, jako tu krev vystřikující z postele, která se usazuje na stropě. Co si oblíbíte v mládí, to zůstane oblíbené i nadále. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Drákula v knize, King Diamond ve sluchátkách a Freddie Krueger v kině jsou ti nejstrašidelnější horroroví guru ve svém oboru. Noční můra v Jilmové ulici, Freddieho slavné proprietky - rukavice, klobouk a ten hnusnej svetr, peklo. Strašnější je snad jen Jyrka Prasečí rypák a jeho růžové košilky a hnědá saka:-) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

jestliže nevíte na co se spolubydlícíma jen tak večír mrknout (anebo prostě máte spánkovou deprivaci) tenhle goofy ahh horror je ideální volba, protože už dlouho jsem se u něčeho tak nenasmál.... [#ČTVRTKYSMICHALEM] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel je klasika a prehľadom najlepší diel. Vidieť mladého Johnyho Deppa ako ho naháňa Robert Freddy Englund je miestami až k pousmiatiu a priznám sa, že aj keď je to pekný krvák, taký Halloween ma viac bavil svojou hororovou atmosférou. Každopádne masky sú perfektné a efekty sú super na rok výroby a taktiež zaujímavé nápady neostali, iba na papieri. Po rokoch je vidno, že Wes Craven si s tejto teenagerovskej vyvražďovačky zobral niečo aj do svojej druhej slávnej série - Vreskot. 75% - 4* ()

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama