Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy odjíždí na kovbojský tábor a chce si s sebou vzít Woodyho. Nedopatřením mu odtrhne ruku a Woody musí zůstat doma. A tehdy začíná další dobrodružství, které s Woodym prožijí i ostatní Andyho hračky. Woodyho totiž ukradne sběratel hraček Al McWhiggin, který ho chce prodat do muzea hraček. Něco takového ale ostatní Andyho hračky nechtějí dopustit a pronásledují ho až na letiště. Na cestě zažijí spousty dobrodružných a vzrušujících okamžiků při překonávání překážek. Podaří se jim zachránit Woodyho včas? (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (501)

castor 

všechny recenze uživatele

Jistě realističtější, akčnější, inteligentnější a bližší dospělému publiku než první díl. A také dojemnější. Ale lepší? Pro mě o kapku ano. Pokračování disponuje řadou drobných „vtípků“, které dětský divák neodhalí, každá postava má (na rozdíl od jedničky) své postavení a užitek pro plynutí děje, Tom Hanks (respektive jeho hlas) opět vévodí v roli kovboje Woodyho celému světu hraček (kterých je pochopitelně více než naposledy) a nápady nejsou tak okoukané. Casting byl snadný, žádná z hvězd jedničky účast neodřekla:-). Pixar měl už tehdy roku 1999 slušně našlápnuto. A úžasné je i cameo „restaurátora“ hraček z oscarového filmu našeho Jana Pinkavy Geriho hra. Triumfální jízda digitální animace!! ()

repe 

všechny recenze uživatele

Todle bylo ono! První díl byl skvělý, ale tohle bylo ještě lepší. Rakeťák Buzz a Woody bok po boku, stále pohotový Pan Brambůrek, nevlezlý humor, z kterého si každý odnese něco a nové hračky na scéně ("Jsem ženatý, jsem ženatý, jsem ženatý..."). Animaci se moc vytknout nedá. Nenudil jsem se ani chvíli, až mě fascinovalo, že takto fantasticky renderované scény patří do minulého tisíciletí. Podoba opraváře hraček mi dala vzpomenout na Gerri's game. Zlatokop tak zvrácený, jak má být. O něco více "zla" oproti jedničce, což dělá film ještě napínavějším. Sláva Pixaru. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hmm, tušil jsem sice že Toy Story 2 nebude nic moc, ale tohle moje očekávání ještě dalece předčilo. V celém filmu jsem se zasmál jen u dvou scén, a to u velmi zábavného prvního výstupu perverzního hračkofila (jeho úvodní osahávání plyšového kovboje bylo opravdu.... zajímavé) a pak ještě u vcelku podařené parodie na StarWars. Zbytek filmu je jen velká nuda a šeď. A novou, příšerně otravnou a uječenou, postavu kovbojky Jessie bych nejradši nejen že zavřel do sklepa, ale ještě ten sklep zalil betonem, zavezl hlínou a nad ním postavil sklad jaderného odpadu. Jednoznačně nejhorší Pixarovský film jaký jsem zatím viděl. A to se mi jednička poměrně líbila :-( ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jojo, je to dobré, ale musím říct že "1"nička byla lepší!!! Asi se mnou mnoho lidí nebude souhlasit, tak aspoň napíšu co mně k tomu vedlo: Tak za 1. k animaci postav a celé grafiky filmu nenám nic, je téměř totožná s prvním dílem. Ale za 2. ten příběh je v "1" rozhodně lepší. Co se týče postav v druhém díle, tak napříkad nechápu proč se najednou vyskytla nějaká hračka co se vydává za Buzzova otce atd. Je zde také příběh poněkud rozmazaný, narozdíl o jedničky kde přesně víme co se děje a má to větší spád... nemůžu si pomoct, ale pro mně je "Toy Story" a vždycky bude lepší než "Toy Story 2". ()

Galerie (91)

Zajímavosti (43)

  • Poznávací značka Andyho mámy A 113 je odkazem na školu, kam chodila většina animátorů ze studia Pixar. A 113 můžeme také najít v Hledá se Nemo (2003) na fotografii, když zubař fotí ryby nebo v Životu brouka (1998) na papírové krabici. (Harroc)
  • Scéna, kdy Rex běží za autem a Pan Brambůrek ho vidí ve zpětném zrcátku, je odkaz na Jurský park, kde T-Rex pronásleduje Jeep. (novoten)
  • Jednou z ikonických hraček je i magnetická tabulka Etch A Sketch. Ve skutečnosti byl tento produkt uveden na trh v roce 1960 a svou největší slávu zažil během 70. a 80. let, než konkurenční videohry přivedl mateřskou společnost Ohio Art Company k bankrotu. Po uvedení filmu však prodej Etch A Sketch vzrostl o 20 % a pomohl tak firmě vrátit se zpět na trh. (Jimmy15)

Reklama

Reklama