Reklama

Reklama

Godzilla tai Megaguirus: G šómecu sakusen

  • Japonsko ゴジラ×メガギラス G消滅作戦 (více)

Obsahy(1)

Dvacátý čtvrtý film Godzilla série stejně jako díl předešlý a následující zcela ignoruje všechna pokračování původního filmu z roku 1954 a je tak vlastně jeho přímým pokračováním. Ocitáme se v Japonsku, které se zřeklo atomové energie a kde se po zničení Tokia stala hlavním městem Ósaka. Když Godzilla opět zaútočí, rozhodne se ji armáda zničit jednou provždy. Pomoci jim v tom má "Dimension Tide", zařízení vystřelující miniaturní černé díry. Při zkušebním testu však proniknou na Zemi extrémně nebezpečné pravěké obří vážky. (Ertai)

(více)

Recenze (21)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Slabota. V prvom rade Godzilla má mizerných protivníkov - tak ľudské komando (i keď uznávam, zbraň strieľajúca čierne diery je ultimatívna stupidita) ako aj monštrá. Malé vážky sú otravné a navyše odporne digitálne. Veľká Megaguirus je na druhej strane strašne kamenná a jediné, čo dokáže je lietať okolo Godzilly a občas ju pichnúť. A ešte uhýbať sa ohnivým dychom Godzilly. No to mi je súboj... ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Kde začať... svieži (i keď tradične prestrelený) nápad bol prehlušený neskutočným nákladom hlúpostí zo všetkých strán - vedci pracuju s čiernou dierou a pri vzniku časovej brány len sucho poznamenajú, že to je len časová brána, necháme ju tak...dôvod zatopenia Tokia mi ostal neodhalený.... Jeden počítačovo generovaný model vážky skopírovany tisíckrát vyzerá na obraze presne tak ako si myslíte, zle (začiatok nového tisícročia, čo si budeme hovoriť). Vážky len tak pre nič zanič letia ku Godzille presne v správny čas...tak by som mohol pokračovať ďalej a rozpitvávať tento kúsok dopodrobna, ale radšej vás ušetrím, pozrite si ho sami! Plus divné druhé moštrum, herecké výkony nekomentovaniahodné, maximálne nevydarené triky - vidieť závesné motúziky, pri niektorých sekaných záberoch som myslel, že mám problém s počítačom a ono to je súčasť filmu, dokonca príde aj na bullet time z Matrixu! ....Nepodarený film. dá sa povedať, že je to tak zlé až je to zábavné, takže bod plus za guilty pleasurness. Začínam mať podozrenie, že tento film bol robený zle úmyselne. V množstve hlúposti sa približuje na Jadro, ale naňho nemá ešte zďaleka. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

25) GODZILLA vs MEGAGUIRUS (2000)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___Jedna dvě, Godzilla jde, nese si pytel problémů. Neutuchající je fantazie ´TOHO´ scenáristů, někdy jakoby se předháněli, kdo vymyslí větší šílenost. Godzilla má zde totiž opravdu tvrdého protivníka a tím je vládní projekt v podobě speciálního děla, které vystřeluje - ehm - černé díry, jenž mají Godzillu "zkonzumovat" a vymazat jí tak z povrchu zemského. A jakoby to nebylo málo, ke slovu se dostanou i v tokijské kanalizaci narozené masožravé bestie podobné přerostlým vážkám a jejich matka - obří MEGAGIRASU, která Godzille pořádně zatopí. Nechybí i lidské emoce, zde v podobě mladé vojandy, které Godzilla na začátku při jedné z vojenských akcí zabije přítele a ona ze všeho nejvíc prahne po pomstě (stejně jako v následujícím díle). Godzilla zde už dávno nepřipomíná maníka v kožichu a digitálními efekty se zde nešetří, což sice popírá kouzlo původních Showa dílů, ale vývoj nezastavíš. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle pět ani čtyři teda fakt nedám. Otázkou pro mě je, jestli to jako bylo myšleno vážně, nebo jestli to dělali s tím, že to bude béčko, které se jen bude tvářit vážně. To druhé se povedlo :)). Film perfektně padl do našeho Klubu nenáročného diváka: strašně špatně udělaná godzilla a ostatní potvory, tupý anglický dabing, herecké výkony hodné špatných herců z Ulice, zbytečnost nebo nelogičnost některých postav (kluk "dement" tam nějakejch pět minut "píčuje" a udělá docela zásadní věc pro "děj" filmu, ale pak už se tam ani jednou neobjeví) a režie s prominutím na hovno. K tomuto výčtu bohůžel musím přičíst ještě zápory špatného filmu a těmi jsou: příliš natahované některé scény a ostatně protahovaný celý film a nulové napětí rádoby napínavých scén - když už to není napínavé tak by to aspoň mělo být zabavné a to se v tomto případě těm "vyhroceným" ne moc často povedlo. Právě ona relativní protahovačnost je hlavní chybou filmu, protože kdyby se to o něco zkrátilo, mohlo to být "kvalitní" béčko, které pobaví a zahřeje u srdce :). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira tai Megagirasu: Ji shometsu sakusen“ není nijak výjimečný, bohužel, a jedná se spíše o klasickou podívanou v rámci kaiju žánru. Velkým pozitivem je skutečnost, že se zde objevuje naprosto nové monstrum a nerecyklují se jen ta stará. Souboje také nejsou špatné a propojení s digitálními triky sice místy trochu hapruje, ale ne nějak zásadně. Mírný nadprůměr, ale film se spíše celkově blíží průměru. ()

Zajímavosti (13)

  • Stejně jako ve všech ostatních dílech série, které režíroval, má i v tomto režisér Masaaki Tezuka cameo roli v potitulkové scéně. (Israha)
  • V rámci japonských Godzillích filmů je z karbonského období pocházející Megaguirus druhým nejstarším monstrem. Jediným starším je prekambrický Destoroyah, hlavní záporák filmu Godzilla vs. Destoroyah (1995). (Israha)
  • Přestože snímek navazuje na film Godzilla (1954), jedná se o alternativní sérii. Godzilla tedy nebyla zničena a podle filmu se vrací v letech 1966, 1996 a 2001. (dawe04)

Reklama

Reklama