Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 033)

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem čekal víc. Příběh byl dost předvídatelný. Jediné co bylo dobré byla hudba a písně, ale jinak to nemělo navíc než na 3* --- Dabing: David Novotný, Tereza Bebarová, Lucie Vondráčková, Hana Talpová, Jan Vondráček, Vlasta Peterková, Ladislav Županič, Jan Přeučil, Pavel Pípal, Vladimír Fišer, Jana Zenáhlíková, Jan Maxián, Radek Kuchař, Jana Hermachová, Miroslav Hanuš, Pavel Tesař, Jan Szymik a další Překlad: Kateřina Chocholová a František Fuka Režie: Vladimír Žďánský vyrobilo: AV Studio Praha ()

Sandeagle 

všechny recenze uživatele

Tak takhle Burtonovka mi vůbec nevadila. Naopak jsem byl příjemně překvapen a bavil jsem se až do úplného konce. KostiPsíka jsem si dokonce zamiloval, jediné co mi trochu vadilo byl zpěv, který ve filmu nemusím. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Krásná animace a fajn černohumor versus infantilnost některých scén, která se zbytkem zbytečně kontrastuje, aneb vše co na Burtonovi mám a nemám rád v až moc úhledném balení. 80% ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Helena Bonham Carter je ta nejpřitažlivější mrtvola vůbec. A Danny Elfman je génius. A když už pro nic, tak minimálně pro schopnost vytvořit z hemžení červy prolezlých mrtvol romantickou pohádku by si Tim Burton uznání zasloužit měl. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Já nevim no... má cenu komentovat něco, co jsem po deseti minutách vypl? Nevim, ale něco málo bych k tomu napsat mohl. Grafická stránka je opravdu pěkná, má to svoje kouzlo, ale už po těch deseti minutách sem se začal bořit do něčeho čemu říkám ponorka. Nehledě na to, že nesnáším muzikály. Na filmy koukám, protože chci utýct z reality, chci uvěřit něčemu jinýmu, ať je to scifi, fantasy nebo jen nějakej akční film. Ale chci vidět realitu, která je možná. To bohužel moc u filmu, kde mi v příběhu zpívají nejde. Věřím, že ten film je dobrej, vážně si myslím, že spoustu lidí nadchl, ale tohle je můj subjektivní názor a co se týče mě, tak mě to spíš nasralo a znechutilo. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Viděno den po ''Nightmare Before Christmas'', a dle mého názoru, co bych vylepšil tam, tady bylo vylepšeno. Opět překrásná animace a hudba, výborný scénář, film neztrácel tempo a krásný příběh. Nezapomenutelné loutky. ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se mi objeví v TOP 10 animovaný film, ale už je to tak !!! Netradiční pohádka s netradiční zápletkou s typickým Burtonovským designem a krásnou mrtvou nevěstou, kterou bych si klidně vzal :P ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Moc krásný příběh, opět s originalitou Tima Burtona. Do toho všeho (opět) zapojený Johny Depp. Vynikající hudba i animace. Nevím jestli z takového filmu jde udělat opravdový trhák, ale je to milé, vtipné a originální. Co více si přát. ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Temný, ale překrásný film. Tim Burton opět nezklamal. :-) Svoje kostlivce tam zasadil ve velkolepé parádě. Romantiku ze záhrobí "živý" člověk jentak ve filmech nevidí. :-) Velmi, velmi, velmi povedený film. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Překrásná rozprávka plná kouzelné muziky a skvělých lyrických momentů. Asi nejhezčí kreslená pohádka pro mě. Burton prostě umí 85% ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Na tento animák velice rád vzpomínám první který sem od pana Burtona viděl a rád se k němu vracím kdo neviděl ať hned chybu napraví ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Na filmy Tima Burtona prostě nemůžu nějak přijít. Tyhle animovaný muzikály fakt nejsou nic pro mě. Pro děti to je moc "mrtvé" a pro dospělí trošku nesmyslný. Děj je tak hloupě jednoduchý, Viktor pendluje od jedné svatby do druhé a ani neví, co pořádně chce. Tohle mi na 85% přijde trochu málo. Animace je sice dobrá, ale to je asi tak jediný, co mě trochu zaujalo. 55% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Typický Burton s tou svojí temnou atmosférou, kterou dokáže (pro mě překvapivě) přenést i do animovaného filmu. Akorát nevím jestli je tak uplně určená pro dětské publikum :) Dospělí si ale budou užívat spoustu morbidních vtípků. Velmi netradiční animovaný film s netradičním příběhem plným ulítlých písniček, černého humoru a parádních narážek na smrt. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne moja favoritka, či už z rozprávok alebo z Burtonoviek. Burton nesklamal svojou temnosťou, vizuálnosťou a vôbec pre mňa dokonalosťou. Pamätám na časy, keď som si to pustila aj 3x do dňa :D ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je tu dost velké hodnocení tak mě tento film moc nezaujal. Celkem jsem se dost u každý scény nudil , jen někdy mi to přišlo trochu dobré a zajímavé. 42%. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Corpse bride považuji za kvintesenci filmové tvorby Tima Burtona. Lehce morbidní zasazení, dokonale skloubené s rozvernou a milou pohádkovostí, a to všechno oděné do silně stylizované loutkové animace. Přidejte silný příběh, zajímavé postavy, špičkové hlasové obsazení, imaginativní dialogy, a chytlavé písničky, a máte film který snad ani není možné někomu nedoporučit. 95% ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Burton předvádí vše, na co jsme zvyklí (černý humor, výpravná hudba parťáka Elfmana, divnolidi a divnověci) v novém kabátě - animovaném. Pro mě je to ale příliš nepatrná změna, takže se nepochybně jedná o film hodný doporučení, ale spíš zapáleným fandům či naopak někomu novému, kdo nemá Burtona tolik přečteného. A trochu mě zklamal i uspěchaný závěr. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Warner Bros. | Mňam. Toto zachutilo. Corpse Bride sa dá pokladať ako taký animovaný art, s burtonovským vizuálom, banálnymi dialógmi a príbehom, ale hlavne, je to naanimované a vytvorené so srdcom a víziou a je to tu nádherne vidieť. Preto to funguje. Kontrast živého sveta so svetom mŕtvych, kde ten živý je viac mŕtvy ako ten mŕtvy, krásne plynulá animácia, dabing v originálne veľmi super. Poctivý nadpriemerný animák. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama