Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Teenagerská love story, ale něco tady neklape. Nebo klape, ale jinak - kluci choděj s klukama, a nejenom choděj. Takovéto snímky jdou běžně mimo můj filmařský zájem, zde však můžeme najít určitou hloubku a psychologický vývoj postav. Ovšem určité situace jsou bohužel těžce předvídatelné, jednání postav je velmi laciné (především v první polovině filmu) a divák brzy pochopí, kdo z postav je jak orientovaný. Jen se divím, že to mezi sebou nevyčichli i samotní hrdinové filmu, protože ty hrátky v úvodu už o mnohém vypovídaly. Ale budiž.. Větší vadou na kráse jsou postavy trenérů veslařů. Ti jednají nelogicky, nikterak nezasahují do svého týmu, nic neovlivňují - což by reálně vypadalo zřejmě jinak. Slabší tři. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Thomas Bahmann, Marco Kreuzpaintner | Hudba: Niki Reiser | Produkcia: Jakob Claussen/X Verleih AG | Rozpočet: 2,7 miliónov € | Nemecký pokus o ďaľšiu homo-teen komédiu. Vyzdvihol by som maximálne tak kameru, ktorá pracuje veľmi precízne, a v peknom prostredí. Najkrajšia scéna určite milovanie sa hetero! páru v lese počas búrky. ()

Reklama

Macbeth 

všechny recenze uživatele

moc pekne natocene, a na nemecke pomery i hodne dobre zahrane... jen obcas na mne pusobila kamera trochu nevyvazene stejne jako hudebni doprovod... kazdopadne je to prijemny "relax", az na par vyhrocenych scen, a skvely film s gay tematikou... apropo ze by existoval veslarsky klub gayu? zvlastni :-) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nějaká ta klišé a zaběhlá schémata se ve filmu objeví (je to přeci jen dost mainstreamově pojatej film), ale Letní bouře je vkusnej a velmi dobře natočenej i zahranej film, kterej má koule. Moc psychologicky propracovanejch a silně emotivních filmů o teenagerech a pro teenagery sem neviděl. Vlastně mě teď žádnej jinej nenapadá. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

I když děj je nereálný a některé situace víc než přitažené za vlasy, dávám plný počet bodů. Především za vynikající herecké výkony Roberta Stadlobera v roli Tobiho a Kostji Ullmanna v roli Achima. Dabing byl ve většině případů velmi dobrý. Skláním se před překladatelem německého textu, protože vymyslet na otázku: „A kde jsou ty holky z Berlína?“ odpověď: „Abys doudil moudí, co?“ považuji za skvělý husarský kousek. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)

Reklama

Reklama