Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Macbeth 

všechny recenze uživatele

moc pekne natocene, a na nemecke pomery i hodne dobre zahrane... jen obcas na mne pusobila kamera trochu nevyvazene stejne jako hudebni doprovod... kazdopadne je to prijemny "relax", az na par vyhrocenych scen, a skvely film s gay tematikou... apropo ze by existoval veslarsky klub gayu? zvlastni :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Citlivě, až křehkou rukou natočené!! Kluci s klukama je poměrně silné téma, které neustále láká filmaře. Tohle hledání identity s probouzející se homosexuální orientací a uvědomováním si „tvrdé“ reality je ale pojaté zase trochu jinak. A to je jenom dobře!! Lví podíl na tom mají i silné herecké výkony.. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Letní bouře je film, který poodhaluje kousek ze života homosexuálů. Objevují se zde prvky hledání sebe sama, strach z odvrhnutí společností a neméně také sexuální vztahy s ostatními. Čekala jsem, že zde bude víc komediálních prvků (ale některé vtípky byly opravdu vydařené), místo toho se mi dostaly někdy až šokující scény (dva líbající se kluci mě moc neberou atp.), které ale byly zvláštně sladěny s celkovým "teen" pojetím filmu a jeho příjemnou svobodomyslností. Celkově 70%. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Teenagerská love story, ale něco tady neklape. Nebo klape, ale jinak - kluci choděj s klukama, a nejenom choděj. Takovéto snímky jdou běžně mimo můj filmařský zájem, zde však můžeme najít určitou hloubku a psychologický vývoj postav. Ovšem určité situace jsou bohužel těžce předvídatelné, jednání postav je velmi laciné (především v první polovině filmu) a divák brzy pochopí, kdo z postav je jak orientovaný. Jen se divím, že to mezi sebou nevyčichli i samotní hrdinové filmu, protože ty hrátky v úvodu už o mnohém vypovídaly. Ale budiž.. Větší vadou na kráse jsou postavy trenérů veslařů. Ti jednají nelogicky, nikterak nezasahují do svého týmu, nic neovlivňují - což by reálně vypadalo zřejmě jinak. Slabší tři. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký filmový šťoural a většinou ani moc neprotestuji při sledování některých přehnaných či hodně nepravděpodobných momentů v různých movie dílech, většinou chápu záměr a potřeby filmových tvůrců, ale co mě tady ke konci úplně praštilo přes oči : v dorostenecké či dokonce v juniorské kategorii (ale vlastně vůbec v žádné) je nemožné, aby dívka veslovala na regatě (při závodech) v závodní lodi společně s chlapci .. nejen, že pravidla něco podobného vůbec striktně nepřipouští .. ale hlavně .. vždyť by jim nemohla fyzicky stačit .. uštvali by ji chudinku po několika desítkách metrů … ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama