Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych slasher bez fantazie. Proč? Protože půlka stopáže jsou jen dramatické záběry na vrahovu přerostlou špinavou ruku a na nohy obětí, které táhne do lesa. Toho už jsem měl na konci opravdu plné zuby. Z podžánru táborových vyvražďovaček nejslabší bráška z tria Madman,The Burning a Sleepeway Camp. 45% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mezi mé oblíbence Jasona Worheese a Michaela Myerse přibyl další, Madman Marz, který nelítostně likviduje každého, kdo mu stojí nebo nestojí v cestě. On si prostě každého najde a jeho sekyrce nikdo neuteče. Neměli vyslovovat jeho jméno, kdysi vyvraždil svoji rodinu a lidi ho oběsili, do rána však z oprátky zmizel...Dost dobrý slasher s výborným skučícím zabíjákem, dobrým hudebním doprovodem, atmosféra tam prostě je, škoda jen těch nesympatických postav a otřesných dialogů. Ale i to se dá překousnout, protože je jasné, že Madman Marz se o ně určitě postará.... ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Madman mi pripomenul o päť rokov mladší camp slasher Twisted Nightmare a podobne ako ten ma tiež moc nebral... Naivita týchto lesných vyvražďovačiek je častokrát až iritujúca - jeden týpek ide do lesa... nevráti sa, ďalší ho ide hľadať a tiež sa nevráti, takže so slovami typu "Počkajte ma tu, idem nájsť tých dvoch a hneď som späť..." vyráža do akcie aj tretí frajer a nie je ťažké uhádnuť, ako to s ním nakoniec dopadne... Potom všetci chvíľu pobehujú hore-dole, prenasledovaní čímsi ťažko identifikovateľným a nakoniec prichádza "veľké finále", v ktorom nedočkavý divák v dvoch približne trojsekundových záberoch konečne zazrie dlho očakávanú tvár neľudského Madmana Marza... Chvályhodné je aspoň to, že tvorcovia Madmana sa s tým moc nepárajú a zopár táborníkov to tu schytá dosť drsným spôsobom, čo je v rámci tohto subžánru samozrejme plus, mínusom je naopak absencia nahoty, ktorá ku camp slasherom neoddeliteľne patrí... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej typickej osmdesátkovej slasher, kterej kvalitativně a příběhově stojí někde za pátkem třináctým. Ještě zhruba úvodních 15 minut je fakt vynikajících, obzvlášť atmosféra je skvělá a Madmana Marze se sekerou bych teda fakt nechtěl potkat, jenže pak se to tradičně stáhne, Madman se bohužel na moc zabití nezmůže, akorát všude strká strašící pracku, ale to už je takovej tradiční průběh těchhle starších slasherů a začíná nekonečný čekání na závěr, kde se to zase rozjede a pár obětí naporcuje, ale taky nic extrémního a vynahrazujícího. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„One by one you'll start to fall. Before night is over, I'll get you all..“ Strašidelné historky u táborového ohně probudí plesnivého dědka v lacláčích, co dlouhodobě zanedbává péči o nehty. Napodobeniny herců vybrané přes inzerát valí bulve a hysterčí jak Wendy v hotelu Overlook, tajemný zabiják se sekyrou a zálibou ve věšení mručí jak starý grizzly, aby mezi nekonečnými minutami vaty tu a tam někoho odkrágloval a atmosféra a uvěřitelné napětí jsou na hodnotách blížících se nule. Po scéně s vířivkou, kdy se na 0,4 vteřiny objevily poprvé a naposledy prsa a kamera romanticky kroužila kolem hrdliček, jsem otevřel okno a řval do tmy jméno Madmana Marze, aby to už skončil. A to jsme byli teprve v první třetině.. Kultovní slasher? Jak by řekl Broňa Poloczek, tak to kurva ani omylem.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Ilustrácie, ktoré doprevádzajú úvodné titulky vytvoril herec Paul Ehlers (Madman Marz) a pôvodne mali byť aj na filmovom plagáte. Producenti sa nakoniec rozhodli pre iný motív. (beso74)
  • Původně se počítalo s natočením pokračování, ale nakonec se od dalšího filmu upustilo. (JasonIX)
  • Počas natáčania sa narodil Paulovi Ehlersovi syn Jonathan. Ten obdržal správu o narodení počas natáčania jednej scény a naplnený radosťou a vzrušením sa rozbehol ísť do nemocnice za svojim potomkom. Nevadil mu ani fakt, že bol celý od falošnej krvi. (beso74)

Reklama

Reklama