Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl celého původního Star Treku hodnotím nadmíru pozitivně. Hned napoprvé tu máme opravdu zajímavý příběh, který ani chvíli nenudí a k tomu ještě výborné finále. Kulisy jsou věrohodné a triky velmi vydařené. Kapitán Pike mě zrovna dvakrát nezaujal, ale to je holt síla zvyku. Zůstal tady Leonard Nimoy, který ve Spockovi dostal životní roli. Takže celkové hodnocení pilotního dílu Klec je velmi pozitivní. Podařené sci -fi a nadmíru vyvedený start jednoho dlouhého kultu. Celkově 80%. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

zajímavý námět, odvážný pilot. The Orville vzdal pilotu tribut zopakováním námětu (v hrubých rysech) hned ve své druhé epizodě. EDIT: po rozkoukání TOS s01 doporučuju se na tenhle díl NEDÍVAT, minimálně ne před zkouknutím dvoudílu The Menagerie 1+2, v němž je příběh v rozsáhlém "sestřihu" převyprávěn znovu jako příběh v příběhu. ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Jediný Star Trek, který jsem viděl byl z roku 2009 a 2012 a co bylo předtím jsem nikdy nic neviděl. Akorát jsem si pamatoval obličej Spocka. A nikdy by mě nenapadlo, že si někdy pustim nějaký starý film nebo díl ze seriálu. A najednou koukám po starých sci-fi filmech a nedalo mi to a zkusil jsem pilota, když je to tak znamý. A jsem docela překvapen příběhem a Christopher Pike mi hnedka sednul, jako kapitán, když ho hrál Jeffrey Hunter. A najednou se tady dočtu, že tohle je jediný díl a pokračování je s jinou posádkou, že zůstal akorát Spock. No tak trochu zklamání a musim teda zkusit tu známou verzi s jiným kapitánem Kirkem o kterým tady píšou, že je lepší než Pike. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad pohřbený zpracováním. Nedivím se, že tenhle pilot byl zamítnutý a (jestli to dobře chápu) tak byl odvysílán až v roce 1987 jako náhražka při stávce scenáristů. Z tohoto filmu do původní série zůstal pouze Spock a i ten málem ne. No a kapitán Pike mi nevadil, klidně bych si ho dovedl představit na místě Kirka. Takže 3*** hlavně za historický význam, než za skutečné kvality filmu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel ku kultovému seriálu nebol tak katastrofický ako som čakal. Samozrejme, ak by som vôbec nepoznal toto univerzum, je otázne ako by som k nemu pristupoval. Predsa len, mnohí diváci pociťujú skôr nostalgiu a úctu ako nejakú potrebu triezvo kritizovať. Každopádne čaro blikajúcich kontroliek, lacných kulís, hrdinských replík sa nevytratilo ani po rokoch, aj keď je nutné priznať, že ide najmä o subjektívny dojem fanúšika. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Po nevydařeném pilotním dílu "Klec" si stanice NBC vyžádala po Roddenberrym tři scénáře, ze kterých by vybrala ten pro nový pilotní díl. Rozhodla se pro scénář, který dnes známe jako díl "Kam se dosud člověk nevydal", protože byl nejakčnější a bylo v něm nejvíce vesmíru. Druhé dva scénáře nebyly opuštěny, natočily se podle nich díly "Muddovy ženy" a "Sláva Omegy". (mirliflore)
  • V tomto pilotním filmu se objevuje termín hyperpohon, v originále „hyperdrive“, který byl později nahrazen známým termínem warp pohon. Hyperpohon následně proslavily filmy ze série Star Wars. (mirliflore)

Reklama

Reklama