Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu titulov zaoberajúcich sa športovou tématikou a skutočnými príbehmi. Navyše ústredným športom je môj milovaný americký futbal, takže niet o čom. Aj keď film nedosahuje kvalít Spomienky na titanov alebo najnovšieho The Express, stále ide o poctivý kus práce, ktorý dokáže človeka zaujať a nepustiť až do konca. Jediné čo tomuto filmu môžem naozaj vytknúť je na svoje pomery resp. na rozsah, ktorý sa snaží pokryť, možno až príliš krátka stopáž... :-) P.S. Marky Mark v dokonalej forme svojho života. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserna nuda. Mozno je Wahlberg pre niekoho sympatak, ale pre mna je to len dalsia herecka katastrofa, ktora nema na to, ale serie sa do filmu permanentne a nonstop. Nudna a amaterska rezia filmu vladne, kopa hlucheho miesta, prisernej nudy a priserne podpriemernych rozhovorov. Presne ako, to pise kolega T2, "len taka povrchna omacka". 32 % ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tématikou mám moc rád, když jsem unavený a nic nad čim bych musel trochu zapnout mozek se mi nechce pouštět..V tom případě přichází na řadu takovíto "jednohubky". Kdybych nevěděl, že Invincible je natočen podle skutečné události, tak dám 3*, páč bych si myslel, že to je naprosto nereálná blbina...ale teďka dám příběhu Vince Papaleho 4*, protože si myslím, že o podobném příběhu sní nebo snilo dost chlapů...já samozřejmě taky:) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ericson Core je typ režiséra, ktorý dokáže vynikajúcich hercov obsadiť do tak zlých postáv až mám potom k filmu veľmi nezdraví odor. Príkladom môže byť Daredevil v podaní Afflacka alebo aj Vinco Papale v podaní inak do tej doby vynikajúceho Marka Wahlberga. Nehovoriac o tom že proporcie sú neadekvátne k reálnemu Vincovi aj prejav je potom veľmi ťažké zahrať. Je ťažké uhrať 2m vysokého sedláka, ktorý sa v stredných rokoch prebojoval až do A mužstva Eagles, lebo mu to jednoducho neveríte. Mám rád filmy z športového prostredia, ktoré majú navyše nijaké to posolstvo. Tento príbeh z dielne Walta Disneyho má potenciál ale kosa padá na kameň v kľudných pasážach a v nepresvedčivom hlavnom protagonistovi. 62% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Pri 75. výročí tímu bola zostavená skupina hráčov, v ktorej nechýbal ani Vincent Papale. (JimWayne)
  • Natáčení filmu oficiálně podpořil tým Philadelphia Eagles i vedení národní fotbalové ligy. (don corleone)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)

Reklama

Reklama