Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ericson Core je typ režiséra, ktorý dokáže vynikajúcich hercov obsadiť do tak zlých postáv až mám potom k filmu veľmi nezdraví odor. Príkladom môže byť Daredevil v podaní Afflacka alebo aj Vinco Papale v podaní inak do tej doby vynikajúceho Marka Wahlberga. Nehovoriac o tom že proporcie sú neadekvátne k reálnemu Vincovi aj prejav je potom veľmi ťažké zahrať. Je ťažké uhrať 2m vysokého sedláka, ktorý sa v stredných rokoch prebojoval až do A mužstva Eagles, lebo mu to jednoducho neveríte. Mám rád filmy z športového prostredia, ktoré majú navyše nijaké to posolstvo. Tento príbeh z dielne Walta Disneyho má potenciál ale kosa padá na kameň v kľudných pasážach a v nepresvedčivom hlavnom protagonistovi. 62% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tým potřebuje hráče a ne třicetiletého barmana." Mám rád skutečné pohádky. Tahle byla o tom, kterak si pouliční hráč Vince Papale zasloužil dres Philadelphia Eagles a poněkud vychytrale mne lákala na víc, než nakonec skromně poskytla. Paradoxně mě víc než boj outsidera o dres Orlů pobavilo zjištění, že kosti praskají i když si jdete s kamarády zaházet šiškou na parkovišti. Masovou oblibu tohoto sportu jsem však nucen považovat za smyslově neuchopitelnou realitu či úchylný fórek mimozemšťanů z Oblasti 51 na účet hamburgery živeného národa. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu titulov zaoberajúcich sa športovou tématikou a skutočnými príbehmi. Navyše ústredným športom je môj milovaný americký futbal, takže niet o čom. Aj keď film nedosahuje kvalít Spomienky na titanov alebo najnovšieho The Express, stále ide o poctivý kus práce, ktorý dokáže človeka zaujať a nepustiť až do konca. Jediné čo tomuto filmu môžem naozaj vytknúť je na svoje pomery resp. na rozsah, ktorý sa snaží pokryť, možno až príliš krátka stopáž... :-) P.S. Marky Mark v dokonalej forme svojho života. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dost o ničem, je sice zajímavý, že ve třiceti se z něj stal profesionál, ale teda jako jinak nic moc (ještě navíc když ten touch down v závěru ani nebyl uznanej). I když je Marek sympaťák, tak hovno nevyleštil.. není se co divit, tenhle materiál neměl být zpracován (nebo měl, ale totálně jinak). ŠPATNÝÝ.. a Banks hraje totální krávu, nejsem sportovní fanda, ale nedokážu si představit co za DEBILKU musí jít fandit soupeři mezi fandy druhýho týmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Mark Wahlberg je ve skutečnosti o 14 cm menší než Vince Papale. Vince Papale měří 188 cm. (MiCM)
  • Hodně bývalých hráčů Eagles dalo povolení studiu k tomu, aby ve filmu využili jejich jména. (don corleone)
  • Na stadionu v Texase, kde hraje tým proti Dallas Cowboys, vychází Eagles z tunelu domácích a sedí na straně, která je vyhrazena pro domácí tým. Je to kvůli tomu, že na druhou stranu svítilo moc výrazně slunce, což je také ve filmu vidět. Proto se muselo improvizovat. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno