Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Vedle sportovních filmů, které se v poslední době začaly objevovat snad úplně všude, zapadá Invincible do podprůměru. Berg a jeho Světla páteční noci jsou vizuálně někde úplně jinde, Coach Carter zase dokázal moralitu podat mnohem zábavnějším způsobem a vůbec je Wahlbergův barman-fotbalista takové celkem nudné nic o tom, jak na každého v životě čeká právě ta jeho šance, které se musí chytit. Už jsme to ale viděli stokrát a většinou líp. Krom několika celkem zajímavě natočených scén v podstatě nezajímavé fotbalové drama. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Tradiční příjemná rodinná oddychovka ze sportovního prostředí s fajn hereckým osazenstvem, ale šeredně šablonovitým příběhem. Díky modernímu vizuálnímu kabátku se nebudou nudit ani lidé nezapálení do amerického fotbalu... jako například já, který dodnes absolutně nechápu o co v tom sportu vlastně jde. 74% je myslím hodnocení odpovídající ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mně film nenavodil tak příjemnou atmosféru úvodními titulky, jako tenhle. Zároveň už jsem však taky dlouho neviděl sportovní film, který by byl předvídavý ještě více než hra průměrného týmu naší fotbalové ligy. Plusem je určitě to, že jsem zase jednou neměl chuť Wahlberga i s jeho věčně vyvěšeným obočím vystřídat hned po prvním útoku, nějaké body přidala i rozkošnická Lízinka, jenže k dosažení touchdownu to měl Nepřemožitelný stejně daleko, jako já k podobě fotbalového míče. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem "amerických hrdiných filmů", kdy až vše americké přetéká horem dolem. Co mě ale zaujalo bylo zajímavé použití barev, stínů a detailů. Tento film je jeden obrovský patos, který si hodně pohrává se zpomaleným záběry. Mark Wahlberg pro mě byla dobrá volba - za mě se na tyto role hodí a má štěstí, že je takto stavěn a ty role mu prostě věříte. Za mě je ten film podprůměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Mark Wahlberg je ve skutečnosti o 14 cm menší než Vince Papale. Vince Papale měří 188 cm. (MiCM)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)

Reklama

Reklama