Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Není to sice dokonalý pořad, ale mě prostě baví! Samozřejmě hodně záleží na tom, kdo právě vystupuje, ale většinou mě pobaví snad každý.. Největšími génii v oboru jsou pro mě ale Iva Pazderková a především skvělý Karel Hynek!!! Je neuvěřitelně originální a vždy mě z jeho humoru bolí břicho od smíchu.. Je prostě dokonalý :) Jinak jsou tam baviči, kteří jsou opravdu dobří.. S jinými je to zase nahoru-dolů.. Celkově je ale pořad super :) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Samotnou iniciativu nakonec - když to vezmu kolem dokola - vítám a vesměs chválim. I přes množství vysloveně trapných vystoupení to pořád dopadlo mnohem líp než naše pokusy o sitcom a panelovku. U mě osobně pak nejvíc bodujou dvojice - ať už znaková řeč na více způsobů nebo muj zřejmě největší favorit. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Takže průměruji mé dva dojmy: Někdy je pořad Na stojáka naprosto špičkový. Řehnim se tak, až se plácám rukama do stehem a pak se ráno divim, kde se vzaly ty veliky jelita...No a někdy (v poslední době většinou) je to trapnější než moje oblíbená sourozenecká dvojice dementů Gondíkových. Ale kdo si určitě zaslouží ocenění je střihač. Promíchat nudný vystoupení s obrovskou porcí smíchy řvoucích ksichtů je um! ()

TrebleClef odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka sračka sračka. Místo vtipu trapnost. Exbojfrend mi párkrát řek, že mi musí něco pustit. Celou dobu se válel smíchy pod stolem se slzama v očích a já tam stála jako puk s kamennou tváří... Jedinej, kdo je dobrej je Koubek, ale spíš sám o sobě, než tady v tom panoptiku. Taky Kočičková neni špatná, ale dřív mi přišla zábavnější. A ty diváky, ty vzali kde? Nafintěný kancelářský krysy s růžovejma kravatkama-blééé. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to něco jako TELE TELE - dost často je to nuda nebo blbost, ale když se zadaří, tak to vynahradí mnoho prázdných dílů. Mluvím především o otevřeném dopisu KSČ. Opakovaně u něčeho brečet smíchy se povede málokdy, ale tahle scénka to dokáže vždycky. Lituji blbečky, kteří v publiku ohrnovali nosy a zacpávali si uši. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama