Reklama

Reklama

Vlajky našich otců

  • USA Flags of Our Fathers (více)
Trailer
USA, 2006, 126 min

Režie:

Clint Eastwood

Předloha:

James Bradley (kniha), Ron Powers (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, John Slattery, Barry Pepper, Jamie Bell, Paul Walker, Robert Patrick, Neal McDonough, Melanie Lynskey (více)
(další profese)

Obsahy(1)

John Bradley skončí po záchvatu v nemocnici a jeho syn James začne pátrat, co má otec společného se slavnou fotografií šestice vojáků, která vztyčila nad ostrovem Iwodžima americkou vlajku. Vyprávění pamětníků před ním pomalu odkrývá otcovo tajemství. Byl totiž jedním z příslušníků jednotky, která se vylodila na ostrově, na němž japonští vojáci bojovali o každý metr, za který Američané platili krvavou daň. Byl také jedním z těch, kteří byli vysláni na horu Suribači, aby tu po dobytí ostrova vlajku vztyčili. Nikdo v tu chvíli netušil, že fotografie vyjde ve všech světových novinách a stane se jedním z nejslavnějších okamžiků války v Tichomoří. Krátce poté se John Bradley, Ira Hayes a René Gagnon, kteří z šestice přežili, dozvědí, že se mají kvůli fotografii vrátit domů. Jsou pro vlast hrdiny a mají být vyznamenáni. Zároveň se však mají stát součástí velkolepé propagandistické akce, která má povzbudit Ameriku v dalším boji. Zatímco pohledný Gagnon je ve svém živlu, Irovi a Dougovi se vystupování na stadionech a náměstích vůbec nelíbí. Vzpomínají na padlé kamarády, na boje o ostrov i samotný úkol a každý z nich se s frustrací, narůstající s každým vstoupením, pokouší vyrovnat po svém. (TV Nova)

(více)

Diskuze

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Už len to je zaujímavé, že režisér sa rozhodol natočiť tieto 2 žánrovo podobné filmy. Avšak keď sa mu podarilo Letters from Iwo Jima nakrútiť s takou úžasnou atmosférou a obsahom tak by sa dalo očakávať, že aj Flags of our fathers bude mať podobný charakter. Aspoň že tie scény na ostrove a armády sú tu výborne prevedené. Americký pohľad na túto vec chceli zrejme tvorcovia podať takto pyšne a trocha aj pateticky aj napriek tomu, že sa to snažili schovať pod osobnými skúsenosťami jednotlivých vojakov...

GCS15

GCS15 (hodnocení, recenze)

Popri Letters from Iwo Jima je tento film nezastupiteľný. Zábery z boja sú perfektné a letecké pohľady na flotilu pripravujúcu sa na vylodenie boli proste úžasné. Ale pravdou je, že od vojnového filmu by sa človeku žiadalo byť viac na bojovom poli a dej tohoto filmu sa postupne uberá do osobných epizód tých pár vojakov ktorých vzali ako cvičené opice domov k masám ukázať, aké krásne je výťaziť vo vojne. Mne osobne sa tento film síce páčil, ale sú aj lepšie. Určite stojí za pozretie.

Kosuke

Kosuke (hodnocení, recenze)

Největši zajímavostí na tomto filmu podle skutečných událostí je fakt že na fotce je zachycen Michael Strank což je původem čechoslovák :) Amíci mu dali občanství až v roce 2008.Jako ten film dost o amících vypovídá,ne že bych jim chtěl brát zásluhy na vítezství ale jinak pro mně to sou ........Jinak chudák Michal zahynul pár dní po pořízení této fotky po zásahu šrapnelem z americké lodě.Trošku ironie co hehe

psot

psot (hodnocení, recenze)

nezlobte se na mne, ale až do konce filmu jsem vůbec nechápal, o čem ten film vlastně je....

Dasson

Dasson (hodnocení, recenze)

Tak jsem čekal asi hodně, smůla. Vůči Dopisům z Iwo Jimy je tohleto pouze odfláknutý flák ........ 2* ..............

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

DVD obal je jeden z nejluxusnějších, které jsem za poslední půl rok mohl vidět.

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

Na válečných scénách byla patrná Spielbergova produkce (jako by mu něco zbylo z Ryana)Ty byly naprosto skvělé!.Po slibné pasáži v tichomoří přichází nuda v Americe.Námět je velice dobrý,ale netočil-li by ho Eastwood. Nevím,jestli je placený za délku filmu ale 110 minut by stačilo.Škoda moc jsem se těšil.

koba

koba (hodnocení, recenze)

ak niekto má česke/slovenske titulky, prosim podelte sa. dakujem

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Ja len potichu dufam, ze ten predsuvany patriotizmus je umeleckym zamerom, a ze dvojica tychto filmov posunie nase vnimanie do inej roviny. Ze sa to skratka proti tomu patriotizmu obrati... Inak som ale dost skepticky, Eastwood je pre mna tvorca sice majstrovskych, ale riadnych gycov, jeho posledne vykony su naviac aj v ramci tejto kategorie znacne nepresvedcive... No vojnove filmy mam rad a rovnako tak rad sa necham prijemne prekvapit.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Z oficialniho textu distributora se mi chce blit.....tohle nebude pro mne.

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Podle mě to budou oba dobré nebo minimálně obstojné filmy (natolik věřím tvůrcům) , ale Vlajky našich otců v sobě prostě ten patriotismus atp. mít budou. To je bez diskuze, je to film pro američany, a proto pro nás bude asi zajímavější a i poutavější svým neobehraným námětem Letters from Iwo Jima.

Ale mám ten pocit, že minimum záběrů bude stejných, bude to o stejné události, ale rozhodně ne nějaký reciklát. U traileru na Letters si musíte uvědomit, že to neni trailer jen pro Letters, ale je to "dvojtrailer" pro oba dva filmy.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

Už jen to je důvodem, proč jsou Letters from Iwo Jima mnohem zajímavějším filmem

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Poviete mi niekto prosim aky je rozidel medzi tymot filmom a filmom Letters from Iwo Jima?
Je to pohlad na tu istu vec len z dvoc stran,Americkych a Japonskych?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Gaizka

Gaizka (hodnocení, recenze)

Trailer na Flags vypadá moc Ryanovsky, a to v tom dobrém i špatném slova smyslu... Ale i tak čekám od Clinta solidní film, snad se do toho Spielberg coby spoluproducent moc nemíchal... Lettres vypadají tématicky zajímavější...

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

no, myslím, že to nebude ani katastrofa, ale ani žádné mistrovské dílo, ten patriotismus tam určitě bude, letters from Iwo Jima jsou pro mě mnohem zajímavější

prome

prome (hodnocení, recenze)

napred jsem videl tenhle trailer a byl jsem unesen a pak sjems e koukl na trailer Letters from Iwo Jima a videl jsem ty stejne sceny co to ma znamenart ?

Avathar

Avathar (hodnocení, recenze)

No tak nieviem...Trailer mi silne pripomína Spielbergovho Ryana. Cítiť z toho americký patriotizmus a pátos podmazaných dostatočne smutnou hudbou. Som na rozpakoch...Ale verím, že Eastwood nesklame.

Butch

Butch (hodnocení, recenze)

Co se týče Eastwoodovo filmů, tak se mi hodně líbily i Vesmírní kovbojové, tohle dopadne dobře!

Dement

Dement (hodnocení, recenze)

Tohle bude dobry, akorat ze trochu to bude smrdet patriotismem. Teda spis tech vlajek tam bude az moc :-D

Vlado_B

Vlado_B (hodnocení, recenze)

A jé..tak druhý trailer už miestami vypadá dosť pateticky a uplakane...nechýbajú ani spomalené zábery..no aj tak sa teším. Napokon ja zhltnem pátosu až až.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Do tohoto válečného filmu vkládám nemalé naděje. Rok 2006 prozatím nepřinesl mnoho pamětihodných snímku, tak doufám, že podzimní nášup zvedne úroveň a tohle bude jeden z černých koňů sezóny..

woody

woody (hodnocení, recenze)

Clint nam na stara kolena předvede jak se maji točit valečné filmy! A já jen rikam CLINTE DO TOHO!

Vlado_B

Vlado_B (hodnocení, recenze)

Nuž na Comingsoon.net píšu, že Eastwood robí naraz dva filmy, tento a ešte - Red Sun, Black Sand. Oba o Iwo Jime, ale jeden z pohľadu Amíkov, druhý z pohľadu Japončíkov. Hmm, ...rozhodne to znie zaujímavo a prvý combo trailer vypadá slušne, aj keď teda ešte veľa neukázali. Ale kamera vypadá zaujímavo, geniálne filtre a celé to bude, dúfam, nádherne ponuré. Yup, yup, teším sa :-)

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Eastwoodovy filmy nemám rád ale tento se doufám povede i k mé spokojenosti..

Související novinky

Prvotřídní First Class?

Prvotřídní First Class?

30.06.2010

Upřímně, zpočátku X-Men: First Class znělo jako vylouhovaný odvar z populární série v balení pro teenagery. To už dávno neplatí. S produkujícím Bryanem Singerem, Matthewem Vaughnem na režijní sesli a… (více)

Eastwood a Redford politikaří

Eastwood a Redford politikaří

02.10.2007

Ovšem ne ruku v ruce. To se nám tu shodou okolností sešly dva filmy uznávaných veteránů, kteří mají potřebu vyjádřit se k politickým otázkám. Redford převzal projekt Against All Enemies, který měl… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama