Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

aluna 

všechny recenze uživatele

Není to příběh prvotně o drogách, je to lovestory a heroin je jen problém, co je potkal. Nijak originální to není, ale mně se Candy líbila hned z několika důvodů - tím, že se nepřetržitě a jen točí kolem mileneckýho vztahu, je vlastně trochu jiná. Taky se moc nedočkáme znechucujících a šokujících záběrů, takže si dost musíme domýšlet a zkusit se do nich trochu vcítit, což se mi, díky hercům (Ledger, Cornish), kterým člověk jejich totálně barevný postavy naprosto věřil, asi povedlo. Ani neuvidíme rozjíždějící se panenky a různý fajnšmekařiny při aplikaci (pro mě jedině plus). Taky díky několika vtipným, drsným i odzbrojujícím scénám, díky soundtracku a díky Rushovi a jeho Yellow Jesus. BACHA SPOILER! Ti dva sice pořád vypadali pěkně a minimálně na ty vpichy se zapomenout nemuselo, ale není pravda, že úplně každej feťák má shnilou ruku, žije ve sračkách, vypadá jak vágus a nakonec mu ufiknou pařát, chytne H.I.V./C, či popřípadě rovnou umře. TOHLE byla realita víc, než díla, co se za ní vydávaj...bez nátlaku a "krvavýho" nevyhnutelna. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný film o závislosti, pekle spôsobenom drogami, absťákoch a všetkom okolo toho. Len nechápem prečo si to Heath Ledger nezobral k srdcu a zjavne on sám skončil na drogách, liekoch a iných sračkách.. Film zdobia výborné herecké výkony oboch zúčastnených drogovo závislých hercov na úrovni oscara a posolstvo tu je dostatočne silné. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Dan a Candy žijí ze slunečních paprsků a čokolády. Nebe - Země - Peklo. Poměrně realisticky podaný příběh o drogově závislých. Heath Ledger s Abbie Cornish zahráli své role lépe než skvěle a přesvědčivě. Geoffrey Rush jako Casper k nim nádherně ladil (byla to jejich perníková chaloupka). Ale přesto, že děj se vyvíjel dobře, pár nesrovnalostí se mi tam nelíbilo - ať bydleli kdekoliv, měli to tam (na feťáky) až náramně uklizené a i čisté, ne? Všimli jste si, jak měli neustále čisté oblečení? Kdo jim to asi pral, maminka Candy? To určitě, trošku nereálné. A dost mě zklamal závěr! Nebýt vynikajících hereckých výkonů, tak bych snížila ještě o stupeň. ,,Říká se, že z každejch deseti let feťák stráví sedum let čekáním." ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak moc nabitý emocemi, že víc by to už snad ani nešlo.. Od začátku až do konce jsem od něj nemohla odtrhnout zrak a hltala jsem opravdu každé slovo, situaci, čin... K tomu ještě opravdu skvělá a milá hudba, která mě chvílemi dokonce donutila vlnit se do rytmu a to se mi u filmů vážně moc často nestává :D Abbie, Heath i Geoffrey byli ve svých rolích naprosto bezchybní.. Všechny ty city mezi Candy a Danem působily tak moc skutečně.. Některé scény mi doslova vyrazily dech a samozřejmě mezi nimi byl i závěr.. Poslední Rushova scéna pro mě byla vážně nečekaná! Skvělý film! :) ()

Riley 

všechny recenze uživatele

3/4 hvězdičky. Jinak vynikající herecké výkony, pěkná atmosféra, super scény, logický děj. Co chybí?? Nevím. 70% a asi si tenhle film budu dlouho pamatovat. ------------ When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't. --------- Once upon a time, there was a Candy and Dan... Things were very hot that year... He would climb balconies, climb everywhere. Do anything for her... Oh Danny boy.... Everything was golden... We lived on sunlight and chocolate bars... It was the afternoon of extravagant delight....."I wanna try it your way this time!" You came into my life really fast, and I liked it. We squelched in the mud of our joy.... Then there was a gap in things... And the whole earth tilted... This is the business. This is what we're after. With you inside me... Comes the hatch of death... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama