Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Recenze (1 259)

E=mc2 

všechny recenze uživatele

troska tomu chybal napad myslim tym epa bane.. a cele to vladne spyknutie proti jednemu jazeru na celom svete.hm ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná hoďka a půl s hodně dementním, prostoduchým, ale milujícím taťkou Homerem a celým zbytkem jeho familie. Kdo má Simpsonovi rád, užije si je. Mě to od poloviny filmu děsně nudilo. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nemám důvod dávat nižší známku, skvěle jsem se bavil jako u každých Simpsonů. Nejlepší zásek mi přišel v momentě, kdy se lidé z hospody v nebezpečí vyměnili s těmi co zrovna byli v kostele... ja ktrefné, nejen ve Spriengfieldu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Pořád je to vtipné, navíc obraz je podstatně lepší, kvalitněji zpracovaný a propracovanější. Širokoúhlý formát nečekaně Simpsonům sluší a decentní hrátky s 3D vítám taky. Homer je už ale skoro blbější, než Peter Griffin, a to je co říct. Ale tak jako u seriálu musím konstatovat, že už to není, co bývalo. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Sice se to moc neliší od seriálu ale je to skvělá zábava a pár těch výborných scén, které si v seriálu neužijete tu jsou. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle rodinku a zde jejich vtipnost je naprosto královská. Homer neuvěřitelně hlásí celou stopáž filmu a skoro z obrazovky nesleze. 90% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dlhší, nablýskanejší diel seriálu- to je to, čím film v podstate je. Dalo by sa povedať, že som mierne sklamaný, pretože som očakával nejaký posun do epična á la South Park. Mnoho obľúbených figúrok sa tu len mihne (barney, Burns) a do deja nijak organickejšie nezapadajú- tzn. ak sa nejaká postavička v seráli len občas mihne, aby hodila nejakú hlášku, to isté máte aj vo filme. Celebrity povyberali fajn, ale to sa v dabingu stratí- i keď ich pôsobenie bolo ozaj zábavné. Film obsahoval aj spústu odkazov na určité staré diely Simpsonovcov. Dabing mám z televízie už tak vrytý pod kožu, že mi nedostupnosť originálneho znenia ani nevadila. Týmto by som chcel pochváliť všetkých dabérov, ktorí už roky odvádzajú výbornú prácu. Simpsonovci vo filme teda nie sú ničím prevratným a strhujúcim. Je trošku škoda, že tvorcovia nechceli byť viac invenční, lebo Simpsonovci ako 20 minútová epizóda sú fajn. Ako 90 minútový film však kadencia vtipov naberie až rozmer uletenej grotesky- mohlo to byť trochu viac. Pokiaľ sú vám tie postavičky ľahostajné- film to nezmení. A pokiaľ ich máte radi- aj tak na to pôjdete. A dostanete 90 minútovú epizódu, ktorá patrí rozhodne k tomu lepšiemu zo Simpsonovskej histórie. A vzhľadom na pomerne slabú kvalitu posledných dielov to znamená, že môžeme byť všetci radi. Spider pig. Spider pig. :-)) ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Jeden gag střídá druhý v nezadržitlelném tempu, divák nedostane ani chvíli na oddych, stále se něco děje a je to zatraceně zábavné. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Neskutecna porce "simpsnackyho" humoru se na vas vali hodinu a pul a vy temer po 18 letech jejich pusobeni nemate jinou sanci nez se smat od zacatku do konce. Doufam ze prani Maggie bude vyslyseno! =) ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Asi ne všichni budou spokojeni ale já se bavil opravdu královsky a v době kdy mě seriál o žluté rodince ze Springfieldu už tolik nebral jako dříve, přišel pořádný kopanec od filmu. Výborná zábava proložená místy až geniálnímy vtipy a scénkami - např. když bart jede nahý do koblihárny nebo co to je, Spider-pig a další. Z kina sem odcházel v přesvědčení že Simpsnovi mají i po 20-ti letech stále co nabídnout a dokáží stále skvěle pobavit. Doma už se stačilo kouknout na pár epizod ze starších ale i novějších sérií a jednoduše zjistit ze simpsnovi jsou zkrátka geniální a mém srdci "nikdy nezemřou";). ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Simpsnovi ve filmu sice nedosahují dokonalosti seriálu v jeho zlaté éře, nicméně i tak je můžu doporučit. Dějová linie sice filmu paradoxně škodí (alespoň mě se děj příliš nelíbil), ale o typický simpsonovský humor nebudeme ošizeni. Je však zvláštní, že nejvíce mě pobavili postavy, které z původního seriálu neznáme (spider-vepř, robot na deaktivování bomb, prezident Schwarzenneger). Naopak mnoho původních postaviček ze seriálu filmem jen prošumí bez toho, aby nás nějak výrazněji zaujaly. Co se humoru týče, spíše než salvy smíchu se většínou jen umějete, což způsobilo, na takovouhle komedii, poměrně mdlou atmosféru v sále ( s takovým Boratem, kdy diváci řvali smíchy, se to nedá srovnat). ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

To dobré co v Simpsonech bývalo do filmu dostali a to nudné co je v posledních sériích tam nebylo. Pro mě brilatní komedie a krásné zavzpomínání na kvalitní Simpsony..! 4.5 ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali! Žlutá rodinka ze Springfieldu dorazila na velké plátno a nabídla nám klasicky simsonovsky šílenou historku o Homerově lásce k prasátku a ekologické katastrofě, kterou kvůli němu přivolá na Springfield. Film je stejně narvaný vtípky jako televizní epizody a žádný fanoušek by si ho neměl nechat ujít - už jenom kvůli popěvku o Spider-vepřovi. V tak zdařilou filmovou podobu jsem snad ani nedoufal.. 90% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hmm, tahle inscenace mne zklamala. Čekal jsem více. Akce a napětí bylo, ale Homer mohl perlit více. Na stranu druhou, kdo má doma Spidervepře? 65% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie možné spracovanie aké mohli Simpsonovci dostať čo sa týka celovečerného filmu. Kľudne to môžme brať ako jednu epizódu seriálu ktorá miesto 20 minút dostala 80. Niektoré veci nesadli, ale to sa stane aj pri seriáli. Väčšinu času som sa ale bavil ajkeď určite nie na 5*. Hlavne v strede sa trochu stratí tempo a vytvára to hluché pasáže. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Paráda... Jednoznačne môj najveľkolepejší kino zážitok. Vidieť postavičky z telky v nadľudskej veľkosti na plátne, proste paráda. Jedného dňa budeme všetci mŕtvi, len rodinka Simpsonových je nesmrteľná. ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama