Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

petero 

všechny recenze uživatele

Originálna zombie komédia odohrávajúca sa v alternatívnom svete 50tych rokov 20teho storočia, kde sa zombíci stali súčasťou spoločnosti vďaka obojku ktorý z nich spraví krotkých poslušných i keď nemotorných sluhov. I keď vždy je tu možnosť zlyhania obojku a tým pádom prepuknutia krvavého inferna, život tu prúdi pokojným spôsobom a na malí výpadok a pár stratených susedov si ľudia zvykli bez problémov, pretože smrť už nie je celkom tým čím bola. Mŕtvy sa pre istotu pochovávajú v jednej malej rakve – pre hlavu a najvďačnejším legálnym darom otca pre jeho 12ročného syna je zbraň. I keď Fido nie je krvavý horor kde sa strieľajú nemŕtvy v húfoch do hláv je to na prekvapenia krvavá komédia kde sa strieľajú nemŕtvy v húfoch do hláv s feelingom detského filmu. Tak toto tu ešte nebolo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Chomiak, Andrew Currie, Dennis Heaton .. Huá! Už úvod jak z dokumentárního žurnálu okamžitě napoví, že půjde o dosti netypický zombie snímek bez efektního vraždění, ovšem s neskutečnou nadsázkou. Společnost ZomCon je ukázkou toho, že business jde udělat i na vesmírné radioaktivitě, po které se mrtvoly mění ve vrávoravé postavy hledající živé maso. Právě ZomCon našel způsob jak tyto příšerky domestikovat a zapojit do života aneb zavedl nový druh otrokářství. Snímek je zasazen do padesátých let a dá tak vzpomenout na doby, kdy podobně laděných sci-fi/fantasy filmů vznikalo opravdu hodně. Celé vyprávění je pojato jako černá pohádka, kde apatie postav k smrti a vůbec všemu dění okolo budí pošetilý úsměv, jak je to nevážné, přesto pečlivě vymyšlené a zábavné. Podporuje to i hřejivý look maloměsta a zejména vydařené herecké výkony. Carrie-Anne Moss je ještě větší kus než v Matrix, je vidět, že pár let a pár kilo ji vůbec neuškodilo. Billy Connolly jako domácí nemrtvák zvládá tohle herecky omezené vystupování s bravurou, perfektní jsou však i zaujatý Henry Czerny či nedůvěřivý Dylan Baker. Zkrátka, zda máte tohle osvěžující žánrové zaměření rádi a přijmete i skvěle vystavěnou poctu pokleslým snímkům padesátých let, tak si jej bezesporu užijete. Jako že je stylově obří měsíc na noční obloze. 75%. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásné vyobrazení komediální fikce o postapokalyptickém světě, kde jsou zombíci spolu s lidmi. Nejdříve jako pohroma a poté jako domácí mazlíčci či sluhové. Zábavné a dobře vymyšlené. Ten svět je opravdu skvěle vybudovaný, ale samotný film padá s příběhem, který prostě nestačí na celovečerní film. Ale i tak příjemné podívání... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci zustali tak trochu na puli cesty. Sice tu mame na kazdym kroku zombika a sem tam dojde na naky to zrani masa nebo strileni, ale jako horor bych to fakt neoznacil. A bohuzel to buhvijak nefunguje ani jako komedie, tvurci se sem nijak zvlast nesnazi cpat forky a film jen tak pomalu plyne s docela prijemnou dobovou atmosferou. Aspon, ze herci jsou fajn a Connolly v roli hlavniho zombika ma vyraz neco mezi naprosto vygumovanou palici a totalnim frajerem. Mohlo to bejt daleko lepsi, potencial tu byl. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Výtečný ústřední nápad nebyl bohužel rozvinut do odpovídajícího nápaditého scénáře, byť po prakticky všech ostatních stránkách (zejména herci a kamera) Fido stojí za pozornost. Čekal jsem zkrátka zajímavější příběh než klasické klišé o chlapci a jeho psu... v tomto případě zombie. Zápal tvůrců je doslova hmatatelný, o to víc zamrzí, že jsem se bavil jen vlažně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama