Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 3

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 803)

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Brumbál zemře. Na to snad není potřeba 153 minut, nebo ano?? Z fantasy se stalo povrchní komediální teen drama. Ano, to znamená absolutně bez děje. A ostatní díly se nějak jmenovali a děj se odehrával právě kolem toho, ale tady, nějaký princ dvojí krve no a co? Co je mi potom, že Snape je jakýsi "princ dvojí krve", proč by mě to jako mělo zajímat? Čekal jsem neco víc než zdlouhavou, roztahanou, nudnou kravinu. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a Franta Vomáčka. Tak by se tento film klidně mohl jmenovat. Zatímco minule jsem si pouze mohl lehce stěžovat na okleštěnost možná až příliš košatého děje, tentokrát jde opravdu pouze jen o sled epizod, z nichž ani nelze pochopit, co znamená "Princ dvojí krve". Je to nějaká undergroundová čarodějnická přezdívka? Má to hlubší význam? Nemám potuchy. Šestý Harry Potter je datadisk. Zajímavé je, že ačkoliv je zde děje tak na čtvrt hodiny, je to roztaženo do nechutných stopadesáti minut. Dramaturgie je občas opravdu bizarní a scény, které tak skvěle působily v traileru (sirotčinec) zde jsou naprosto bezzubé a dokonce se objevily WTF momenty, což u Pottera zrovna často nemám. Hezký příklad za všechny - pohřeb pavouka a Harryho (zfetované?) chování. Brumbál není půl filmu na scéně a když se tam objeví, je naznačeno, že celou dobu lítal po světě a dělal nějaký cool wizard stuff, ale my místo toho sledujeme už po stopadesáté postupné zbližování dětských hrdinů. Je to škoda, protože v několika chvílích je vidět, že Yates umí vytvořit opravdu ponurou a temnou atmosféru a kdyby scénáristi měli od autorky povoleno, pořádně se do díla opřít, tak Yates by klidně dokázal natočit něco velkolepého. Takhle pouze máme: šestka odškrtnuta a můžeme čekat, jak se to podaří v posledním dvojfilmu zakončit. Bohužel, tento díl ještě více než ostatní dokazuje, že nejvíc záleží na tom, jak to Rowlingová napsala, a co si budeme nalhávat - příběhy o Harry Potterovi nejsou z nejoriginálnějších ani nejpromyšlenějších. I když filmy svou narůstající ponurostí jistou epičnost dokáží předstírat. ()

MAJkLSON 

všechny recenze uživatele

Prvni navsteva kina v Potterovske serii se promenila v druhy nejlepsi zazitek v Potterovske serii, hned po Vezni z Azkabanu. Skoda jen dabujiciho Kotka, ktery od chvile, kdy Harry vypije lektvar stesti, pusobi jako amateri z Par Parmenu. Jinak jako nectenar sagy vetsi vyhrady nez par zbytecnych scen a obcasna nelogicnost nemam a jsem pomerne slusne naladeny na finale (skoda jeho rozdeleni na dva filmy). ()

Procker 

všechny recenze uživatele

Sakra. Tohle me necekane zklamalo a to jsem se na to tolik tesil. Na muj vkus byl film prepln situacemi typu: udelame legraci za kazdou cenu. A predevsim mi ve filmu chybela nejaka akce. Jestli si David Yates mysli, ze nas uchlacholi jednou scenou s kotoucem ohne, tak se zmylil. Neco se mi na tom presto libit muselo, jelikoz davam 3*, ale sam presne nevim za co.. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Některé obrazy a scény jako bych už někdy někde viděl, přesně tak jsem si je představoval. Knížku jsem tedy četl a proto nechápu vypuštění několika zásadních věcí, tolik klíčových v knižní předloze. Čáry a kouzly nezasažení jedinci se budou nudit, věrní čtenáři budou pro změnu nechápavě kroutit hlavou, proč se děj točí okolo okrajových záležitostí. Doufám, že byl David Yates správnou volbou pro završení série. ()

Siriuss 

všechny recenze uživatele

Filmy o Harry Potterovi mám moc rád. Je ale obrovská škoda, že se do nich nevleze to co do skvělé knižní předlohy která je podle mého názoru naprosto vyjimečná. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Je moc smutné co s tímhle příběhem Yates provádí.Vlastně se dá říct,že od té doby co dostal Harryho Pottera do rukou on,stojí to za hovno ! Veškeré kouzlo je pryč ! (Tohle je nejlepší knižní díl i když to může být tím,že všechny předchozí knihy sem viděl dřív jako film a poslední kniha není zas tak skvělá).PS:První trailer se skvělým malým Fiennesem je lepší než všechny díly toho blba dohromady. ()

blue.claire 

všechny recenze uživatele

Hudba a záběry na začátku fakt zážitek. Londýn nádherný. Efekty skvělé. To, že je kniha lepší než film je pro mě jistá věc, ale musím říct, že se mi tento díl hodně líbil. A poprvé kdy se mi líbilo jak Daniel zahrál Harryho. SPOILER - Mohli do filmu propracovat více Harryho emoce při scéně, když Brumbál umíral. S tou smrtí si prostě mohli vyhrát mnohem více, takhle mi přišlo, že mě jeho smrt zasáhla mnohem více než Harryho v podání Radcliffa... :). ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Dlouhý, ukecaný, místy neskutečně dětský, místy super dark fantasy. Emma Watson je kočka, scénárista vůl. ()

andaa 

všechny recenze uživatele

Ehm.. krátké komenáře vystihující nic jsou na csfd nevítané... ale neodpustím si ho "OH FUCK" bohužel... od kinopremiéry už je to dávno, od knihy ještě dýl... a jak je možné, že jsem na oba zážitky zapoměla? Kniha byla určitě skvělá, ale jako všechny, jsou tu od toho, aby se četly víckrát... takže bez cejchu knižní podoby SPOILER: Křiklan je super křeslo! Úklid baráku taky fajn.. ale přišlo mi to dost kostrbatě pospojované. Brambálovo vysvětlení Harrymu ohledně vzpomínky bych udělala trochu napínavější, než odříkání básničky na úrovni první třídy. Scéna ze sirotčince slušná. Křiklan se celkově, jako většina rolí, povedl a jeho vzpomínka je v závěru taky celkem epic. Největší halelujah ale patří malému Tomovi, já mít tohle nechutné děcko s vražednýma očima doma, tak ho snad otrávím savem... Tamto cosi v jeskyni celkem průměr. Pět hvězdiček za Draca, z kterého se klube hodně kvalitní herec od samého začátku studia čar a kouzel; za zahrání vývoje jeho charakteru bych mu snad dala Oskara a normálně věřím, že je takový i v reálu. Ale DOPRDELE co to bylo za scénu na té věži? Malfoy to ustál jako jediny, částečně pak Belatrix, Snapeovo ššš bylo ale poslední, co si nezasloužilo na astronomické věži sprostou nadávku. Yates se asi bojí tmy. Jinak si nedokážu vysvětlit, že do všech scén, které mají být temné svou povahou prostě nacpe tmu... Nic jiného děsivého jsem tu žel bohu nenašla a scéna, kdy má umřít jediný, kterého se Voldemort kdy bál zůstává strašně vzdálená divákovi a pomalu se propadá, stejně jako Brumbál, někam hodně dolů. Rozloučení v podobě světélkujících hůlek bylo příjemné polechtání citlivé stránky mé černé duše... ale odsud bych asi přešla k důstojnému náhrobku, pohřbu, bezové hůlce.....poslední kapce, která přetekla v Harryho trpělovosti zůstat věren dokončení základní školní docházky a jeho (d)úvod vydat se k dalšímu (zaplaťpánbůh a doufejme) poslednímu, dvoudílu. Celkově si troufám říct po 4ce nejslabší díl, právě v ohledu na dost napínavou předlohu. Conclusion? Bez Malfoye ubohý, okecaný, Bčkový horor. Jo a rozhodně bych si neodpustila alespoň krátkou vsuvku na Snapea jako učitele černé magie.. ten psychopat po tom touží roky a my mu nedáme ani minutu...:-( ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

pro me zatim ten druhy nejlepsi Potter..vyborne vygradovane finale plus zacinam se tesit na vyvrcholeni tohoto pribehu:) ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tinedzerske lasky vyzneju skutocne velmi smiesne v temnej a ponurej atmosfery patky. Opat raz sa potvrdilo nepisane pravidlo, ze kniha je jednoducho lepsia ako film. Casti, ktore reziroval Chris Columbus sa mi zdali zaujimavejsie a pestrejsie ako Yatesove pokusy o temno za kazdu cenu. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Nejméně povedený díl. Celý film je vyprávěn jakoby zrychleně a v celém filmu NAPROSTO chybí vysvětlení jakýchkoliv motivací postav. Celkové zklamání nenapraví ani zajímavý závěr s působivou atmosférou. 40 % ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Stejně jako každý novější díl i šestý je zase o něco temnější. Rowlingová skutečně počítala s tím, že její čtenáři budou stárnout společně s hrdiny. Proto mohou být další díly o něco děsivější. Nejlepší scénou je bezpochyby „lekačka“ u jezera v jeskyni. Nejhorší věcí je ale název. Podle něho bych předpokládal, že se příběh bude točit kolem prince dvojí krve. Ale co se o něm dozvídáme? Pouze to, že to byl bývalý student Bradavic, který vynikal v lektvarech. Kromě toho vymyslel také několik nových kouzel. A v předposlední scéně se dozvídáme, že je to Severus. A to nejspíše jen proto, že na něj Harry neúspěšně použil jeho vlastní kletbu Sectumsempra. Téměř všudypřítomné zlo dobře doplňuje romantika, které je zde více než v předchozích filmech. Jako tradičně se film v něčem odlišuje od knihy, ale výrazné rozdíly tady nejsou. Herecké výkony jsou jako vždy vynikající stejně jako režie Davida Yatese. Kromě hlavních hrdinů si pozornost zaslouží Belatrix Lestrangeová v podání Heleny Bonham Carter a Alan Rickman jako Severus Snape. Vtipná a zábavná je i postava Horacia Křiklana, kterého ztvárnil Jim Broadbent. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Jak mě Yates v předchozím díle nadchl, dokázal to rychle odčinit už v Princi dvojí krve. Už od začátku nastupuje s velmi temnou představou plnou studených barev, kde nejjasněji září všeničící oheň. Nadruhou stranu celou snahu o bezvýchodnou tíživou atmosféru zabíjí jako nic teenagerovskými trablemi s láskou. Všude vládne strach z Pána temnot ale ústřední trio má největší problém s tím, s kým víc házi hormony. To se pak nejvíce a zároveň nejhůře promítne v úplném závěru, kdy se pomocí dialogu Harry/Hermiona uzavírají obě dějové linky ale tak nešikovně, že v jednu chvíli probírají velmi smutnou událost, korespondující s tíživou, šedou atmosférou a jakoby nic plynule přejdou na to, jak se asi bude líbit Někomu, že se Někdo mucká s Někým. A takhle vlastně funguje celý film. Jde jakoby proti sobě a ač se režisér může snažit jak chce, takhle by to nešlo. ()

3T odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem v dětství četl knihy Harryho Pottera a všechny jsem přečetl, toto se mi prostě nelíbí. Líbí se mi první čtyři díly. Od pětky je to neskutečně komerční a jde to proti předloze. Dáli tam absolutní nesmysly, jak třeba Ginny zavazuje Harrymu tkaničky jako kdyby to snad neuměl a mnoho dalších nesmyslů, které v knize nebyli a když byli tak je udělali jinak. Potter ve filmu vypadá jako neuvěřitelný hlupák a kdyby jen to. Ještě mu to přitíží tím, že špatně vysvětlí viteály a řeknou, že to může být jakákoliv věc. Přitom Voldemort by nedal kousek svoji duše do nějákého bezvýznamného předmětu. Samozřejmě, že se děj o 533 stránkách, kde je témeř vše důležité nemohl vejít do 147 minut a bylo to těžké, ale hlavně že rozdělili 7. díl, aby tam mohli dát, jak Hermiona učí Rona hrát Fur Elise na klavír. Je to pro mne velké zklamání. Mnoho věcí na této 8mi dílové sérii bylo skvělých. Jako třeba výprava, kamera a hudba ať už ji dělal legendární John Williams či Doyle, Hooper nebo Desplat. Každopádně se určitě za nějákých dvaceti třiceti let dočkáme remakeu, který bude možná ještě horší a na csfd budou muset vymyslet horší hodnocení než je odpad. ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama