Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

petero 

všechny recenze uživatele

Jack Ketchums The Girl Next Door je sfilmovaný podľa knižnej predlohy Jacka Ketchuma a rozpráva príbeh utýrania mladého dievčaťa k smrti. Na začiatku sledujeme nejakého podnikateľa prechádzajúceho cez prechod pohrúženého do vlastných myšlienok. Okolo neho prejde nejaký somrák čo za ním upadne do smrteľného kŕča. Podnikateľ i keď to tak spočiatku nevyzerá, okamžite pribehne mužovi na pomoc a dá mu umelé dýchanie a tým ho zachráni. Po príchode domov začne podnikateľ rozprávať príbeh keď bol ešte malý a ako sused bol svedkom utýrania tohto dievčaťa v pivnici jej vlastnou tetou a jej synmi a inými deťmi z okoliach ktorých to nejakým zvláštnym spôsobom fascinovalo. I keď vďaka nemu nakoniec polícia zakročila bohužiaľ bolo už neskoro... Film je dostatočne vierohodný bez nejakých logických kixov a dokáže dostať diváka do úzkosti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela silný příběh, inspirovaný skutečnou událostí. Šikana mladé dívky přesahující všechny meze, vedená její vlastní tetou (zakomplexovanou, opuštěnou starou píčou), která navíc do psychologického týrání až později regulérního mučení (věšení za ruce ve sklepě, řezání, mlácení, znásilnění, vypálení genitálií) bez ostychu vtahuje své tři syny a další děti z okolí. Vše sledujeme z pohledu jednoho a toho 'kladného' z chlapců, který dnes po desítkách let na onu událost vzpomíná. Nevím, místy mi to přišlo až nereálný, ale všechno se přeci jen mohlo odehrát a navíc tak rychle, že se to provalilo až moc pozdě - ať už v té údajné skutečnosti, nebo jen této konkrétní fikci. Snímek návíc působivě rámuje i jakési životní ponaučení. Asi z toho šla udělat působivější a lepší podívaná, ale já jsem spokojený. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejprve se omlouvám jemnějším sporadickým čtenářům mých komentářů, ale použiju několik nehezkých a jadrných vulgarismů, ale pojďme na to..Představitelka hlavní záporné role ji hrála natolik dobře, že jsem jí byl naprosto zhnusený a nejprve jsem jí v duchu nazýval krávou , ale to bylo málo a velmi rychle jsem se v mysli přesunul přes svině a hnusný starý děvky k obligátnímu názvu dámského přirození na čtyři, někdy na pět a už jsem u ní zůstal... po 30 min jsem se tedy vrátil k filmu a.... Poměrně fádní film s hnusným tématem a tou hlavní záporačkou a vcelku drsným finále ( nikoliv naturalistickým) pomalu končil a mně v hlavě zůstala jediná myšlenka..proč má piča proboha ten pejorativní nádech ? ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja mam dosť.Videl som veľa gore vyvražďovačiek ale netušil som že ma može dostať toto.Keď je len niečo s toho pravda čo tá sviňa páchala na tom bezbrannom dievčati,tak mi je zle.Keď si predstavím že je to podla skutočnej udalosti,Meg bola rada že zomrela a už nič necítila,žiadnu bolesť.A predstaviteľka tety Ruth bola tak dobré stvárnená,až sa mi nožík vo vrecku otvára.Silný depresívny príbeh,ale pravdivý že aké špinavosti sú ľudia schopní spraviť aj na svojej vlastnej rodine. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

„Americký zločin" se držel více faktů, byl reálnější, ale tento snímek je syrovější a hnusnější, téměř přesná kopie knihy, která je ovšem mnohem drsnější. Těžko říct, které zpracování tohoto skutečného případu je lepší. Oba dva filmy mě děsně vzaly. Výborná kamera, atmosféra snímku je velmi hustá, skvělé herecké výkony. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama