Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni thriller, tohle me fakt mile prekvapilo. Film se nesnazi hrat si na kdovico a je to proste primocara cesta za pomstou, kdy behem uvodnich titulku formou home videa uvidime stastnou rodinku, behem deseti minut je synacek mrtvej a Bacon vyrazi vyrovnat ucty a film se az do zaverecnejch titulku nikde nezadrhne, i kdyz je fakt, ze nejvic brutalni masakr si tvurci nechali az na zaver, ale to je v poradku. Je videt, ze Wan je hororovej reziser, protoze film ma perfektni atmosferu a s nicim se nesere, takze neni nouze o litry krve a dostatek mrtvol. A navic to je perfektne natoceny, se zajimavou kamerou, sviznou hudbou a naprosto ultra dokonalym Baconem, kteryho sem od Tajemny reky asi nevidel. Za zminku jeste stoji mensi, ale vyzivna role Johna Goodmana. Celkove lepsi 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je známejší prevažne so záporných úloh,ale je to dobrý herec, takže milujúceho otca v štastnej rodine mu hravo uveríte.Boj bežného človeka proti gangu je spočiatku zobrazovaný celkom reálne, hlavne mierny trest a rýchle prepustenie hlavného vinníka až podozrivo pripomenie to, čo sa bežne deje u nás.Film a Baconovo postupné likvidovanie členov gangu výborne funguje hlavne dovtedy, kým je náš hrdina zraniteľný t.j. bojí sa o rodinu, chodí do práce a oblieka si oblek.Siahnutie na životy jeho najbližších je tiež niečo v čom sa tento snímok líši od hromady podobných,ale po vyholení hlavy a "final demolation" znova zapadne do zabehnutých koľají. Napätie, atmosféra, naháňačky aj akčné scény fungujú dobre, takže ak ste už dlho nevideli poriadny "revenge movie", tak smelo do toho. Objektívne za tri, ale akčný Bacon bol výborný, takže dávam štyri hviezdičky. Film 80%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně mám za sebou jeden z posledních přehlížených filmů Jamese Wana a netypicky se nejedná o horor, ale docela slušnou revenge story. Škoda toho protáhlého začátku, ovšem jakmile se to začne vyostřovat a Kevin Bacon začne hledat nářadí, je to prostě paráda. Nic pamětihodného, ovšem velice slušná akční žánrovka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Časy seagalovských hrdinov sú preč, svoje rodiny dnes mstia kravaťácki manažéri v podaní charakterových hercov. James Wan vie pracovať s hercami, má režijný talent pre dynamiku, rockovo drsnú až zbesilú atmosféru, a občas si šikovne pohráva s efektne dlhými zábermi (parkovisko). Preto škoda, že jeho vizuálne pôsobivé dielko zrážajú na „štandard“ občasné hlúpe a nelogické momenty. Tie už potom nevyžehlia ani snaživé psychologicko-emotívne momenty (komorné rozhovory s manželkou, so synom). Výsledok je „iba“ zábavný a zaujímavý a udržuje divácku zvedavosť, kam sa režisér vydá nabudúce. Má totiž na viac, len sa mu ťažšie hľadá súlad režijného prístupu so scenárom, ktorý mu tak parádne vyšiel v Saw. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tahle slanina se dost připekla. Wan je rutinér a jeho dobré řemeslo množstvím klišé vypadá při své zahleděnosti do sebe a očividné představě o vlastní důležitosti tak trochu směšně. Jeho filmy vypadají jako dlouhé reklamy - předvádějí nejvíc cool banality s takovou absencí sebereflexe, že to toho člověk chytá křeč. Bohužel nemůžu dát míň než tři hvězdy, protože na rozdíl od třeba Insidious jsem se alespoň k smrti nenudil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Role Aishy Tyler byla koncipována pro 50-ti letého muže, který pracoval již dlouho jako detektiv, ale poté, co se na casting přihlásila Aisha, tak byla postava změněna. (viperblade)
  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama