Reklama

Reklama

Cesta

  • USA The Road (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Otec (Viggo Mortensen) a jeho malý syn (Kodi Smit-McPhee) bojují po zničení světa o přežití. Nikdo přesně neví, co se stalo. Byl to jaderný útok? Nebo naši planetu napadli mimozemšťané? Jedno je jisté - miliony lidí zemřely, ať už v důsledku katastrofy, vyhladovění či zoufalství z pomalého umírání lidí kolem poté, co se zastavily dodávky energií. Snaží se dostat na pobřeží a doufají, že tam najdou zásoby jídla, bezpečí i někoho, s kým by mohli sdílet budoucnost. Veškerý majetek si vezou v nákupním košíku vybaveném zpětným zrcátkem, aby viděli, zda je někdo nesleduje. Cestou překonávají řadu překážek a děsivých situací. Naráží na zástupy zoufalých, nepřátelských přeživších, loupeživých gangů i kanibalů. Nemají nic než jeden druhého a snaží se zachovat si alespoň zbytky lidské důstojnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 594)

arcy666 

všechny recenze uživatele

Výborná temná jízda ve světě bez naděje a s budoucností noční můry. K maximálnímu hodnocení brání především otravný výkon dětského herce, zvlášť ve vypjatých chvílích a nějaké komplexnější rozuzlení. Protože to, které se mi dostalo je dost neuspokojivé, skoro jako by rejža chtěl říct,že bude pokračování. Rozhodně mě to donutilo sehnat si knížku, třeba pak ještě hodnocení změním. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Zcela odlišný postapocalyptický film od většiny ostatních. Silná předloha, konečně nulové procento zbytečných akčních scén, žádné zombie - infikovaní - další strašáci, co nejsou potřeba pro pohled do tohoto světa. Neustálé posouvání v zájmu přežití, v zájmu toho ještě mít kam jít. A konec nemusí být ani na mapě, ani nemusí existovat styčný bod kdesi na konci mapy k němuž poslední směřují. Žádná americká armáda, záchranné akce, blížící se lodě na prahu viditelnosti. Samotná cesta je tu hlavní postavou, bezvýchodné situace, prolezlé mrazem a šedí zdatně sekundují. Každý krok může být krokem zpět, co nelze vrátit. Dokud ale oheň hoří, dokud není místo odpočinku místem posledním , je stále proč pokračovat. Intermezza v teplých, jasných barvách, jako vzpomínky na zásadní ženu těch dvou jako prsty těch plamenů, co hřejí. A jako poslední mizející teplo, s bodavou bolestí kdesi UVNITŘ. Víc takových filmů, ač nejsou zdaleka pro každého. ***** 16.1.2010 ()

Gormie 

všechny recenze uživatele

Bohužel se to nepovedlo tak, jak jsem doufal. Hilcoat se snažil, ale atmosféru knihy se podařilo přenést jen částečně. Po řemeslné stránce se tomu nedá moc vytknout, ale něco tomu prostě chybí. Škoda. ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

NUDA !!! Tehle film je o ničem adaptace Cormaca McCarthyho se nepovedla ,Viggo Mortensen je schopny zabit syna ale nechce byt kanibalem a uboheho zlodějička necha zemřit.Skoro nic nejí neni co ? (zviřata umřela) ale ma dost energie aby utikal se snynem na zadech....FILM JE DĚS ()

AdamK. 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si říkal: Toho bych se nechtěl dožít. Nakonec jsem se nedočkal takových pocitů jako někteří, kteří hlásají jak je film rozsekal nebo uvrhl do deprese. Ano, je to ponurý film, pomalý film, naturalistický film. Bohužel jsem od mého oblíbeného žánru čekal víc. Ale protože herecké výkony byly nadprůměrné a zdevastovaná a šedivá krajina tak depresivně realistická, dávám za 3* ()

slaYerko 

všechny recenze uživatele

Prevedenie filmu slušné, tú atmosféru tam proste vniesli veľmi dobre. Emócie a pocity sa podľa môjho názoru dali "zahrať" aj lepšie, ja osobne som mal k slzám ďaleko. A film prebiehal na môj vkus príliš monotónne a pravdu povediac ma privádzal k spánku. Neľutujem, že som si ho pozrel, ale nieje to niečo, čo by mi po pozretí vŕtalo v hlave a zanechalo u mňa nejaký silný pocit. ()

damdamh 

všechny recenze uživatele

Přes všechnu zajímavost a to, že mám skutečně Vigga jako herce moc rád, se nedokážu zbavit dojmu, že jsem sledoval dvě hodiny ničeho. Hillcoat jede vždy v pomalejším tempu, ale tolik potřebnou atmosféru z filmu necítím (narozdíl od Proposition). Plusem je příjemné ztvárnění, které se nesnaží divákovi vnutit divoké obrazy zkázy celého světa a zaměřuje se na ústřední dvojici. ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů postapokalyptického světa. Spousta deprese, beznaděje a temných scenérií. Naprosto nekompromisní příběh výborně natočený, který vám dlouho bude hučet v hlavě. Jednu hvězdu beru za občasnou zdlouhavost, ale celkově naprostá pecka 80% ()

sebuLba 

všechny recenze uživatele

Někde na půl cesty skončil tenhle film o pochmurné budoucnosti naší matičky Země. Atmosféra, herci fungují na jedničku, ale pro mě osobně má ten film strašně slabé tempo. Né že by nebavila pouť otce a syna napříč USA, ale chybí tomu motor, zkrátka pořádná hnací síla, která by diváka držela v napětí po celou dobu filmu. Mohlo to dopadnout mnohem lépe. Škoda... ()

JoKKeR 

všechny recenze uživatele

Silné čtyři,celý film se nese v barvě šedi a dodává filmu pochmurnou existenci,navíc posapokaliptický svět vypadá skvěle :-) ()

ElFifo

všechny recenze uživatele

Radši si přečtěte knihu!!! Dal jsem tomu půl hoďky a rozhodně to moc dle mého nekorespondovalo s povahou a atmosférou moc dobré předlohy a už vůbec mě to nepřesvědčilo kazit si z ní nabytý úžasný dojem dokoukáním téhle adaptace. Přesto nehodnotím s ohledem na možné zaujetí a momentální rozpoložení a zkusím to někdy dokoukat (možná). ()

lomikarus 

všechny recenze uživatele

Přesná adaptace knižní předlohy je dost možná nejreálnějším postapokalyptickým snímkem vůbec, přesně tak jsem si představoval krajinu a temnou atmosféru, když jsem četl knihu. Akce poskrvnu, což ale vůbec nevadí, protože tady jde hlavně o funkční vztah mezi synem a otcem (zahráno výborně) a samotnou cestu jako cíl pouti. Nejednoznačný konec potom vidím jako jednoznačné plus, stejně jako otrocký přepis či absenci odlišného přístupu k filmu, jež by byl spíše na škodu. Lépe snad už ani kniha zadaptovat nešla. ()

sus 

všechny recenze uživatele

film naprosto podle meho gusta, navozena atmosfera postapokaliptickeho sveta byla drsna, k tomu skvely Mortensen...vic takych filmu... ()

Dream Dealer odpad!

všechny recenze uživatele

Na film sem mrknul protože to vypadalo jako Fallout a kniha dostala pulitzera (knihu jsem nečetl - zato ji v novinách recenzoval Václav Klaus). Tam, kde kniha nejspíš řešila myšlenky hrdinů, je film jenom dlouhej. Pořád čekáš až se něco stane a ono nic NIC! zábava asi jako čtení bible :-) ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Film, který si moc obliby mezi "běžnými" diváky zřejmě nenajde. Možná snad, pokud četli Malevil, a nečekají od každého filmu pompézní efekty a šokující konec. Aragorn (to už mu nikdo neodpáře) tu se svým synem putuje odnikud nikam, ve strachu přede všemi, a bez vidiny budoucnosti, zato s horou vzpomínek na minulost...Krásné barvy (a tim nemyslím červenou), atmosféry kýbl, a ústřední duo nepřehrává a hraje jako o život. Předlohu neznám, přesto mne to dost oslovilo. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Věrné přepracování knižní předlohy od McCarthyho. Deprese jak sviňa - pomalé tempo jen umocňuje beznaděj Muže a Chlapce. ()

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

05.02.2012

Lépe řečeno, pro starý machry ;-). Cormac McCarthy je mnoha čtenáři a literárními odborníky považován za nejlepšího žijícího amerického spisovatele. Kromě předloh pro filmy jako Tahle země není pro… (více)

James Franco chce adaptovat McCarthyho

James Franco chce adaptovat McCarthyho

07.01.2011

Ben Affleck nám předvedl, že i z chlápka považovaného za prkno s hezkým obličejem se může stát velmi dobrý scénárista a režisér. V jeho stopách chce nyní kráčet James Franco. Ten už dokázal, že je i… (více)

Reklama

Reklama