Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

k212 

všechny recenze uživatele

Opět další zničující pecka z rodiny BSG, tentokrát v podobě dvou navýsost nesympatických hrdinek. Divák by totiž čekal, že když se podívá na zoubek Battlestar Pegasusu, objeví se nějaké vysvětlování či osvětlovaní, nikoliv ... vidíme činy tak, jak se staly a je to jen a jen o rozhodnutí lidí, jejich loajalitě a okolnostech, ale rozhodně ne o humanitě či emocích. Razor ani omylem nezměnil můj prvotní názor na zeleně postiženou (hm tedy modrou) mozkovnu adm. Cainové a už vůbec nepokoušel mé sympatie nad poskokem zvaným Kendra Shaw, jenž se shodou okolností stala prvním člověkem, který vyslechl proroctví o tom, že Kara Trace dovede lidstvo do záhuby. Razor není zbytečným počinem, ukazuje, co bylo v seriálu skryto za slovy a přináší nový -i když slepý- článek do mytologie cylonů. To všechno na ploše jednoho delšího dvoudílu, který však ani minutu nenudí, neboť je tu díky četným flashbackům kupa vyhrocených okamžiků, mnoho akce a hlavně leteckých soubojů. 80%. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No...pre tych co nevideli prve 3 serie serialu nech to nema vyznam pozerat, lebo jednak to asi nepochopia a jednak sa unudia. Pre tych co sleduju poporiadku cely serial je to "must see" zalezitost z 2 dovodov. Prvym je zaujmavy pohlad na Pegasus a do duse casti posadky, no ale druhym je dolezita informacia alebo vestba (?), ktora tam padne ohladom Kary Thrace, ktora Vam rozhodne nastartuje myslienky ohladom toho ako bude pokracovat serial v 4. serii. Inak film celkovo hodnotim ako klasicku dlhsiu epizodu, ktora vsak nie je vobec taka napinava ako tie v serialy a co ma mrzi je ze tu nesedelo zopar veci!?! Podla toho co sme videli v prvych 3 seriach, by ani jeden z Adamovcov nevydal rozkaz, ktory by znamenal smrt Kary Thrace, co vo filme dost divne vyznelo a taktiez by Apollo nikdy v serialy len tak bezhlavo nenechal cast posadky len za to ze sa prerusilo spojenie...toto vo filme ozaj nesedelo s povahami postav ako nam ich ponukli v seriali. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Byla to vynikající příležitost vidět již viděné z jiného úhlu. U admirálky jsem byl vysloveně nadšený, že o ní zjistim víc. Bohužel se to moc nedotáhlo do konce, stejně třeba jako vzpomínání na první válku a mladého admirála Adamu. Pro fanoušky seriálu je to samozřejmost, kterou ocení, ale jinak se jedná o dlouhou nudu skoronefungující jako výplň mezi řadami. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Televizní film odehrávající se kousek před koncem třetí série (než flotila najde obyvatelnou planetu, zvolí si za prezidenta Baltara a rozhodne se na ní usadit) se formou flashbacků vrací k tomu, jak se Pegasus vyhnul zničení během útoku Cylonů na doky u Capricy, i do posledních okamžiků první války, kdy mladý Bill „Husker" Adama narazil na stopy cylonských okusů na lidech. Vesmírné bitvy jsou impozantní, klidně bych jich mohlo být více, ještě lepší ale je, jak Razor doplňuje a rozšiřuje mytologii Battlestar Galacticy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skvelý prívesok k výnimočnému seriálu. Predstavuje nám dve výrazné ženské postavy - tvrdú majorku Kendru Shaw a nekompromisnú admirálku Helenu Cain. Bohužiaľ vykreslenie ich charakterov je dosť polovičaté, chcel by som sa o nich dozvedieť viac než mi povedal film. Príbeh je tiež trochu béčkový a jeho smerovanie predvídateľné. Na druhú stranu ma ale potešilo ukázanie starých cylonských modelov a staré dobré moralizovanie presne v duchu seriálu. Každopádne je tento film určený pre fanúšikov a ten kto nevidel aspoň jednu sezónu seriálu tu nemá šancu. 8-/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama