Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 781)

Mrenka 

všechny recenze uživatele

Helena, Tim a Johny, pro mě nesmrtelná trojka, která i kdyby dělala velkýho bratra, talk dám pět, naprotsto neobjektivní láska k nim. ()

storkanek 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem se na to jako malé děcko, nový film Tima Burtona a jeho první snímek, na který jsem chtěl jít do kina. Dostalo se mi však zklamání... Děj nebyl jak špatný, Johny(skvěle nalíčený) i Helena (taktéž skvěle nalíčená) byli výborní, ale ta stylizace mi neseděla tak, jako u režisérových předchozích počinů. Přijde mi, že už to prostě není ten šílený Burton a to mi vadí. Alenka se mi zkrátka zdá, jako obyčejný kalkul, kde je až přehnaně moc použita CGI animace. *** ()

HollyMolly 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka, (ale!) upgradeovaná Burtonem. Děj, který byl předem daný pohádkou, takže od něj se nedalo nic očekávat, mě místy přímo nudil. Zabalený byl do nadupaných vizuálních efektů, ty jsem si užila ještě víc díky 3D provedení, a velmi dobré hudby. Ze strany postav mě velmi potěšila Bílá i Srdcová královna, ale bylo tu mírně předeppováno. Svou práci sice odvedl skvěle, ale zato byl Depp vždy a všude, ať už tam být měl nebo ne. Jiné postavy, jako třeba dvojčata byly občas tak vtipné, až už to nebylo vtipné. A nebyli sami. Ale tenhle film se nemusí prožívat (jde o pohádku...), ten se musí vidět. ()

Mistle_ 

všechny recenze uživatele

"Hučkař ! Fixluje !" .. a Johnny Depp v kiltu? :o) Až na ten pochybný konec (neměla na něj přeci zapomenout, ne?) to bylo kouzelné a tak zvláštně pojato. Alenka se mohla trochu více usmívat, to je pravda. A spojení Disneyho a Burtona (i když z něj jsem tam viděla jen jeho milou a pokroucené stromy) vůbec není na škodu. ()

JohnTheOne 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Takřka bez příběhu, prakticky jen pro děti. A to si mohl Burton s Alenkou tolik pohrát.... Ten zhovadilej taneček na konci už byl opravdu vrchol. Jediné, co se povedlo je vizuální stránka filmu. Díky ní se dá film relativně dobře přežít. To je ale od režiséra takových filmů jako Sweeney Todd nebo Ospalá díra trochu málo. ()

Gerge 

všechny recenze uživatele

Tima Burtona mám rád, ale tohle už není ten rafinovaný a originální Tim. Na můj vkus film už hodně balancuje nad propastí kýčovitosti - příliš barev, roztříštěná stylizace... Co se týče postav, též žádné překvapení, spíš zklamání zejména na straně sice osobitého, ale stále stejného Deppa. Předlohu znám pouze z dětství - čili neznám - ale troufl bych si tvrdit, že i ten příběh by se dal zpracovat nápaditěji. Zajímvé je snad jen začáteční tápání Alenky mezi skutečností a snem, to však dále upadá do plochého děje v řísi divů. Znovu za 5 let, při sledování Burton-série. P.S.: abych jen nekritizoval, film má i pár silnějších - vtipných - momentů, ale nechávám bez dalšího vyjádření... ()

Tredi 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím říci, že jsem od tolik očekávaného filmu čekala víc. Prostředí zajímavé, postavy taktéž, kloboučník byl úžasný (ano, mám jistou slabost pro Deppa), ale na druhou stranu usekané hlavy kolem zámku a vypíchnuté oko v detailu mi připadlo zbytečně morbidní. Královny byly naprosto své, ikdyž přiznávám, že rozevlátá bílá královna mě děsila už tím, jak ladně plula jako v nějakém halucinogenním oparu. Celkový dojem mi naprosto zkazil konec, který byl opravdu nečekaný a cítila jsem určitý náznak pokračování. Ovšem druhý díl bych snad ani vidět nemusela. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočeno, krásný svět, moc hezky to všechno vypadá. Ale film je celkově spíše nudný, chybí mu fantazie, chybí mu prostě Alenka. Až si někdy příště budu chtít podívat na Alenku, podívám se opět na film od Disneyho, ale ten kreslený starý, který je o mnohem lepší. 3- ()

huasca 

všechny recenze uživatele

Moc milé - líbilo se mi, jak je hrdinka díky tomu, že si s ní dal otec práci a zajímal se o její svět, emancipovaná a nenechá se vmanipujlovat ani do zasnoubení ani do utínání hlav. Ta předloha asi musí být dobrá - krásný jazyk, proč nám to zamlada nedali do povinné četby ? Jednoho dne si to asi přečtu. Viděla jsem to narychlo v 2D-bylo to nějaké nekvalitní - i když v kině - to 3D asi musí být krásné! ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Za technické zpracování oba palce nahoru! Výtvarníci, maskéři, kostyméři - všichni si museli dát ohromnou práci a za to jim patří velký dík. Kupa peněz je věc, která jde na Alence prostě vidět. Avšak nebýt skoro až nadpozemské vizuální stránky byla by Alenka veskrze obyčejnou pohádkou, kterou od Disneyho zná snad každý. A Tim Burton? Nikdy jsem moc nepochopil co na něm všichni vidí. S Burtonem nezdílím jeho vizi a to je problém, který vidím v každém jeho filmu. Osvědčený herci nepřekvapí a jediná pamětihodná postava je červená královna Heleny Bonham Carter - u scén, kde se vyskytuje jsem se bavil poměrně dobře. Jinak je Alenka "jen" průměrný film s kterého se klasika nejspíš nestane. Na první pokus obstojné a přijatelné, podruhý už bych to vidět nemusel. Čistý průměr, 3*. ()

Dankaaa 

všechny recenze uživatele

Tim Burton si uz asi v hlave dal dokopy univerzalny navod, ako urobit film, ktory mu ludia (dovolim si to nazvat) uplne zozeru. Lenze nove filmy vzniknute podla tejto sablony postradaju strhujucost, vkus a napaditost. Burton proste tradicne naplacal vsade kopu farieb, Johnnyho Deppa oblekol do vystredneho oblecenia a tvari sa, akoby sa nic nedialo. Ale uz to nema ten efekt, pretoze to tu uz niekolkokrat bolo. Film na mna posobil ako taka omacka, nic strhujuce, nadchynajuce a este k tomu gycove. Ako tu uz niekto napisal, pribeh nebol rozpravany, ale odrozpravany. Napriek tomu davam 4*, pretoze ma film udrzal az do konca hore a zboznujem lietajuceho hojdacieho konika :D ()

Davemix 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka v Burtnovském stylu s Disney šablonou. Výbornej J. Depp a hlavně Alenka. Tento film je hodně barevný a plný velmi dobrých efektů. Takový novodobý "Nekonečný příběh"....na neděli ideální - 75% ()

Leyla 

všechny recenze uživatele

Trošku jiná, akční Alenka...skvěle obsazená..ale něco mi tam chybělo, nebo přebývalo nevím nevím. Na Burtona trochu málo temné. A pro mě jenda z nejsympatičtějších rolí Anne Hathaway, kterou jinak nijak zvlášť nemusím. Tady byla skvělá. A ten taneček na konci si Hatter mohl odpustit... ()

Lady_Tei 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem nedokázala uvěřit, kolik lidí tento film hodnotí záporně. Vždyť samotná Alenka v říši divů působí, jakoby byla napsána přímo pro Tima Burtona. Ale zjevně jsem měla uvěřit. Možná bych teď nebyla tolik zklamaná. Samotný film asi není špatný, nestydím se říct, že je opravdu dobrý, ale přestože jsem se ani chvíli nenudila, nezanechal ve mně nic. Při neustálém přemýšlení, co že se tam vlastně děje, mi nějakým způsobem unikaly samotné postavy. Všechno se událo strašně rychle, někdo pořád před někým utíkal a než jsem se stihla vzpamatovat, Alenka vylézala z nory - aniž by se mi podařilo k některé z kouzelných postav přilnout. Možná je ale chyba ve mně. Asi jsem příliš očekávala film, do kterého se na první pohled zamiluji. Proto cítím zklamání a proto hodnotím tak, jak hodnotím. ()

Obenny 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů, díky skvělým efektům a propracovanou fantastickou říší snů se Alenka zalíbí i lidem, kteří k této pohádce nemají příliš kladný vztah. Zapůsobí na Vás dojmem, který není obvyklý u ostatních dobrodružných filmů a pohádek, ani svou délkou nepřekonává 120 minut, to je velké +. Je to prostě Alenka v říši divů :). ()

Frantisek 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha mě nikdy moc nezaujala, ale film rozhodně stojí za shlédnutí. Mia Wasikowska je přesně ta Alenka, jak jsem si ji představoval. Skvělá hudba. ()

Johnysman 

všechny recenze uživatele

Burtone Burtone...tak tohle jsi přeefektoval moc. Myslím, že zkrátka 3D provedení filmům jen škodí, jelikož se kvůli němu režiséři zbytečně někam točí a směřují...místo toho, aby dali na svůj cit pro umělecké ztvárnění byť ,,pouze" ve dvou rozměrech. Exteriéry přesto stály za to a dýchaly jistou vymazleností a Burtnovským umem. Škoda, mohlo se to pořešit daleko lépe, ale vzhledem k současné 3D kinematografii i daleko daleko hůře. ()

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama