Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Falconica

všechny recenze uživatele

Nechce se mi na to koukat, takže nehodnotim, jenom bych ráda podotkla, že ten film vypadá spíš jak intro k starý počítačový hře. Myslim, že i intro k mýmu Heroes of MaM 3 je líp udělaný. Strašná kvalita na rok 2008. Jelikož nejsem hráč tý hry a RE beru jen jako filmy, tak mě ten vizuál opravdu neukájí. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě to. Politické pletky a motanice kolem nových postav měly být zkrácené na minimum a naopak situace jako např. vznik finálního bosse, měly být rozvedené pomaloučku polehoučku - tohle bylo moc hrr hrr. V herních sekvencích bylo mnohem více nápadů, tady už jakoby vyvařovali z vody. Přesto mi u některých scén naběhla příjemná husí kůže >tohle je ten pravý Resident evil< zvlášť, když hrála pravá "residentovská" hudba (a ne ty zvratky od Mansona) a Claire s Leonem potěšili (už proto, že RE2 je můj nejoblíbenější díl). A proč i přes zklamání dávám subjektivních pět hvězdiček? Abych ve svých hodnoceních udělal propastný rozdíl mezi těma třema blitkama s (WTF?) Alicí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slabotu, protože akční animáče zrovna moc nemusím, ale rozhodně se jednalo o koukatelnou podívanou. Nelze přehlédnout že to celé vypadalo jako videohra. Příběhově se film vešel někde mezi 2. a 3. díl, i když měl zčásti jiný děj. Potěší ultimátní Leon, který v mých očích dokonale setřel Alici. Hlavní monstrum také vypadalo k světu. Jak jsem hlásil, spokojenost a určitě podstatně lepší než mnohé hrané díly série. 55% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha počítačových adaptací veleúspěšné hororové akce Resident Evil. Oproti herní předloze se co do audiovizuální stránky nic nezměnilo, což je pro mě spíše než chyba, zklamání. Při všech dnešních grafických vymoženostech jsem očekával mnohem více. Především neakční scény, mimika postav a některé jejich pohyby by snesli menší úpravy. Po příběhové stránce taky žádná slava. Z animáků patří tento k těm slabším... 35% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liché díly očekávání naplňují, ty sudé je pro změnu boří. Mám-li toto brát jako čtvrté pokračování filmové série RE, pak konstatuji, že laťku nastavenou od minule opět shazujeme. Tak především: toto zpracování (animace, která vypadá jako herní intro z PSone) si prostě akční horor nezaslouží, totální úlet! To se pak o ty postavy ale vůbec nestrachuju. Ono vlastně, stejně bych mít o ně obavy nemusel, protože jim vychází všechno naprosto přesně, jejich timing a předvídání vypadá dokonale, až je to trapné. Po vcelku svižném úvodu přichází ukrutně nudná prostřední část, během které se třeba na netu můžete proklikávat desítkami sexy fotek Milly Jovovich a povzdychnout si, jak dobře se na filmové RE koukalo v její přítomnosti. Naštěstí posléze přichází poslední třetina snímku, kde se stále něco děje, likviduje a vybuchuje. Závěr tradiční. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama