Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (764)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Animovaná hororová komedie, která dokáže nenáročné publikum na hodinu a půl zabavit. Je to rychlé, hlučné, pořád se tam něco děje, takže se u toho nejspíš divák nemůže nudit. A při tom fofru si ani nestihne všimnout, jak je to scenáristicky nedotažené. Dobře, Adama Sandlera jsem neslyšel, ale že by to byl až takový kvalitativní skok...? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsem stabilně přemlouvána, navštívit kino a zhlédnout dvojku. Jelikož jsem neviděla ani jedničku, šla jsem to omrknout, ať jsem v obraze. Možná byla chyba pustit si to s dabingem, protože se mi nelíbila narážka na Ducháčka, který všechno zařídí. Spousta vtipů byla křečovitá, z mnoha příšer jsem nadšením nehýřila a ta hudba mým šálkem houbičkového čaje rozhodně nebyla, není a nebude. Je to zvláštní. Jsem příznivcem animáků, a tenhle vypadal slibně, až jsem si říkala, proč tak dlouho otálím se zhlédnutím, ale nemůžu si pomoct ... nebavila jsem se tak, jak jsem očekávala. Rozesmál mě jedině šéf kuchyně Quasimodo a naplno jsem si užila jen perfektní létací zábavu na kulatých stolech. Ta bylo super! Já bych chtěla taky! ... no, a to je konec. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Pakáreň, ale ďaleko zábavnejšia, než ParaNorman (a Madagaskar 3). Rovnako tak skoro žiaden dramatický oblúk, nahrubo vykreslené postavy, umiestnené do narýchlo zbúchaného sveta, ale bavil som sa, nie že nie. Síce sa pomaly 50 minút až na strašidlácke vylomeniny neudeje skoro nič, no je to fajn cháska a akonáhle sa začnú prejedať, dej naberie na obrátkach. Nekomplikované, z povinnosti poučné, ale ako kabaretné vystúpenie môže byť! Rodinný animovaný film však zažíva hlbokú krízu a ak to takto pôjde ďalej, nepotrvá dlho a povraciam sa. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Are these monsters gonna kill me? - Not as long as they think you're a monster. -That's kinda racist. Jedna z nejlepších pohádek, jaké jsem za poslední dobu viděla. Pravda,dějově je slabší, ale je to jeden z mála ujetých gothic animáků, pro které mám obzvlášť slabost. Výborné odkazy (Twilight)a hlášky, u jakých jsem se neskutečně nasmála jsou základním kamenem filmu, nač hledat v příběhu něco víc. Škoda jen těch pompézních moderních písniček, něco ve stylu Burtona/Elfmana by tomu sedlo líp. Mimochodem doporučuji originální dabing, Sandler má talent. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

S ohledem na jméno režiséra, zúčastněné tvůrce (storboardy dělala geniální Rebeca Sugar) a produkční společnosti velké zklamání. "Hotel Transylvánie" je totiž jen tuctový animák pro děti dělaný podle nejprimitivnějšího mustru, kde se rezignuje na osobitost a naopak se v zájmu hry na jistotu vzývá průměrnost. Udělat mišmaš popkulturních aluzí a ukázat jakože civilní tvář ikonických fiktivních postav ještě mohlo uchvátit před jedenácti lety ve Shreckovi (byť i v rámci mainstreamových rodinných filmů je to postup známý už z 80. let), ale už ne tolik dnes, kdy kulturní recyklace platí za jeden z nejokoukanějších, a díky široké dostupnosti informací vlastně už i nejjednodušších a nejlajdáčtějších principů popkultury. Přitom kdysi - pravda, že už je to taky pár let - platilo studio Sony Pictures Animation za novou naději na poli animáků pro celou rodinu, když dávalo prostor nápaditým tvůrčím i technickým vizím. Nyní spíš svádí ke generalizaci, že už jen naprázdno dojí franšízy, které se chytily, a zkouší přijít s novými, které ale mají podobu splácanců, jež bez výraznějších tvůrčích ambicí jen na diváky hází bez ladu a skladu všemožné atrakce a doufají, že se něco z toho chytí. V současné produkci tak představuje "Hotel Transilvánie" solidní, ale ničím nevybočující standard, jehož síla tkví v precizně koncipovaných gazích, ale v rámci filmografie Tartakovského zůstává nejméně osobitou položkou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Když Johnny (Andy Samberg) ukazuje Mavis (Selena Gomez) východ slunce z úkrytu ve stínu, jde o nesmysl. Pokud je nějaký objekt naprosto schován ve stínu a nedopadá na něj žádné světlo, nemůže za žádných okolností zdroj světla vidět. Mavis však vidí východ přímo, má jeho odraz v očích - v tom případě by se její tělo ocitlo v plamenech. (CrypzzXD)
  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama