Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Kráľ Aztékov má jeden veľký nedostatok, ktorý podľa mňa netreba konkrétne pomenúvať. Každý kto film videl, určite tuší, alebo vie, aký nedostatok mám na mysli. No aj napriek tomuto technickému hendikepu, si dovoľujem tvrdiť, že titul 30. najhorší film je pre tento počin trošku krutý a zaslúžil by si kapánek viac percent. Napr. na IMDb má 29%, čo je skoro 2,5x lepšie hodnotenie. Áno chápem, nie je to ten tip filmu, pri ktorom budete mať otvorené ústa a tlieskať od nadšenia, no zároveň to nie je ani niečo, čo by malo patriť medzi top300 odpadov Československej filmovej databázy. Aj napriek jednoduchému scenáru a viacerým mínusom, ktoré film obsahuje som sa počas celú dobu pozerania celkom bavil a myšlienkami som ani raz nevybočil. Hercov by som tiež nehádzal do jedného vreca, mne sa väčšina výkonnostne pozdávala a na môj vkus hrali v rámci možností celkom uveriteľne (vadili mi len scénky, kde niekto umieral, tie boli absolútne bez emócii). Niektorí herci si získali aj moje sympatie (čo sa mi nestalo SKORO ani pri jednej časti Final Destination), napr. krásna Dichen Lachman hrajúca postavu Ayacoatl. Za zmienku však stojí aj herec Jack McGee hrajúci postavu Gria. Scénky s nim sú takým odľahčujúcim spestrením filmu a každa jedna ma bavila. Tento komentár pôsobí možno až moc pozitívne, vzhľadom k môjmu hodnoteniu, ale pri tom počte negatívnych komentárov som nechcel byť ďalší hejter a pokúsil som sa to napísať inak. Ak chcete zistiť negatíva filmu, na to je tu ďalších cca 180 komentárov :-) Moje hodnotenie: 35%, 4/10. ()

gurmanik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych to neviděl odpoledne na jedné komerční televizi (nakonec jsem to ani nedokoukal), tak bych si myslel, že je to nějaký úvodník do zvrhlého dinosaurolidského péčka. Ty výkony herců byly příšerné, ještě horší efekty a ten tyranosaurus v tom filmu vypadal a pohyboval se asi tak, jako bych ho namaloval já. Přemýšlel jsem o 1* z toho důvodu, že jsem se občas dobře zasmál v těch chvílích, které měly být nejvíc napínavé, ale tomuhle prostě musím dát odpad! :D ()

Reklama

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu odflákli všichni všechno: od herců po režiséra. Dokonce snad i producent, kterému snad ani nešlo o to, aby něco vydělal. Lepší výkon by předvedla i amatérská parta ochotníků, které nevzali od oblastního divadla s jedním ajtákem na triky v zádech. Útrpná podívaná, nehodna dalších vět. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi levný a amatérský počin. Děj je klišé na klišé a logicky to skřípe tak, že musí být ten hukot slyšet až na Marsu. Prostě někam do přírody pod horami dejte pět maníků jakože španělských dobyvatelů, jednoho katolického kněze (kde se tam vzal, když má jít o první výsadek?), asi sedm Aztéků,a do toho se sem tam tajuplně zjeví dinosaurus, který sem tam někoho sežere a zase zmizí. A co byste řekli? Nakonec ho jedním malým prdlavým výbuchem zabijí. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film a jemu podobné mají smůlu v tom, že nestojí žádné úsilí zjistit, že nebudou zrovna zářit na oscarovém večeru. Jasně, má to špatné triky, naprosto antiambiciózní zápletku, sem tam je to lehce úsměvné (abych se něčemu v tomhle snímku opravdu od srdce zasmál, to bych nesměl vidět stovky dalších tohoto typu), ale ve výsledku to není o nic blbější, než celá řada blockbusterů, které ty triky mají jakože skvělé, ale které tu svou vnitřní stupiditu dokáží lépe před většinou diváků skrýt. Zhouba Aztéků nic neskrývá a proto je snadné si do ní kopnout. Co nemůžu upřít, je fakt, že mě film držel v pozornosti po celou dobu a bavil mě, hlavní hrdinové si získali moje sympatie, dialogy mě neurážely, některé postavy (kapitán, vůdce kmene) nebyly zas tak jednorozměrné, jak by se dalo čekat. Přišlo mi to v pohodě. Film zdaleka nesplnil moje očekávání, v pozitivním slova smyslu. Byl by to i celkem dobrej gore, kdyby ty efekty nebyly až tak špatné (SPOILER: nestává se moc často, aby člověk viděl brutální smrt a vnitřní orgány krásné dívky KONEC SPOILERU). Dvě hvězdy jsou moc, jedna je málo, dám ale dvě, jelikož jsem čekal, že mě ten film bude strašně štvát, a neštval. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)

Reklama

Reklama