Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VLASTNE MÁM VEĽA HRIEŠNYCH MYŠLIENOK. MUSÍM ICH VŠETKY OĽUTOVAŤ?" __ Ani neviem ako ma pri náhodnom prepínaní televíznych programov na moment zaujal tento film, ktorý sa už pár minút bežal na AMC. Pri jeho trocha zvláštnom názve som si spomenul, že v ňom účinkuje Eva Green a keď som uvidel, že hrá učiteľku v dievčenskej internátnej škole, nútil ma svojim zaujímavým prostredím a (miestami ľahko predvídateľným) dejom dopozerať ho až do jeho očakávane dramatického vyústenia. Hoci sa v podstate jedná o rýdzo ženský film, o čom svedčí zloženie jeho tunajšieho fanklubu, myslím že zaujme mužské oko nielen hereckými výkonmi skupiny mladých dievčat na čele s krásnou Maríou Valverde (dokonalé spojenie dvoch šarmantných dievčat, ktoré poznám :-)) a veľmi sympatickou blonckou Imogen Poots, ale tiež svojou vizuálnou stránkou so zábermi panensky krásnej britskej prírody, poeticky nasnímanými scénami nočného ponárania sa a príhodnou hudbou, v niektorých momentoch akoby pochádzajúcu z pera Philipa Glassa. Žiadaná milostná scéna by v celkovo striedmo podanom charaktere filmu vzbudilo skôr rušivé pobúrenie a osobne mi ju dokonale nahradil polnočný dievčenský žúr. Ajhľa, aký príjemný zážitok som dostal pri náhodnom prepínaní, kedy som mal v pláne vypnúť telku. (3218. hodnotenie, 202. komentár k filmu) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečné drama s perfektním obsazením a krásnou hudbou mého velkého oblíbence, Javiera Navarreta. Má oblíbená María Valverde zde dostala další zajímavou roli, ve které je zcela oslňující a přivádí mě zde do mdlob - její postava tajemné cizinky - o její minulosti film nesděluje téměř nic! - s roztomilým španělským přízvukem má obrovský dramatický potenciál, který je zde beze zbytku vytěžen (i když v předloze tam asi některé věci mohly být vysvětleny víc). Film má velmi dobrou kameru a krásné lokace, a závěr je emočně hodně silný, i když je lehce předvídatelný. Za mě osobně bezvýhradné nadšení - ten film určitě není dokonalý, ale mě osobně velmi nadchnul. UPDATE 16.10.2019 - Na druhé zhlédnutí po 8 letech mě ten film dostal možná ještě víc než kdysi. Absolutně dokonalé lokace, kamera, soundtrack a obsazení - María Valverde - zachycena zde na vrcholu svého mládí - v některých záběrech zcela dechberoucí a přivádějící mě do erotického transu (jak nádherné má zde vlasy! ty božské rty skrývající řady sněhobílých zubů! jaký oduševnělý výraz a odzbrojující úsměv!), Eva Green mrazivě dokonalá jako vždy (jaká fantastická to herečka!), Imogen Poots navzdory malému prostoru její role taktéž velmi dobrá, a nejvíc mě asi tam nově bavila Juno Temple, která je zde absolutně bezchybná a strašně mě bavilo na ni koukat a cítit, jak to v ní všechno vře pod povrchem, s občasnými fascinujícími erupcemi. Stejně tak ten příběh je velmi dobrý, byť mě mrzí, že neodhalí více z minulosti Fiammy (něco se lze přece jen domýšlet mj. na základě scény, v níž je Miss G přistižena při pročítání jejích dokumentů) - lze se jen dohadovat, proč byla vlastně umístěna do ústavu, a jaký má vztah se svým otcem, který je pravděpodobně vdovec (o matce se Fiamma nezmiňuje vůbec). Jinak musím říct, že mi postavy těch dívek byly všechny do jedné strašně sympatické, a bylo mi jich chudinek líto, že musí žít v tak deprimujícím prostředí, stejně jako jsem měl velké pochopení pro postavu jejich vychovatelky - všechny postavy jsou zde podle mě představeny s velkým citem, každá je zajímavá a záleželo mi na tom, co se s nimi děje. Myslím, že v tomto ohledu je na tom filmu znát, že ho natočila žena (btw. trochu mi přijde škoda, že od té doby už nic jiného nenatočila - podle mě je velmi talentovaná). Celkově se mi ten film i na podruhé strašně líbil a vyvolal ve mně velké emoce - Trhliny přímo vibrují mládím a dívčí nevinností, a ten závěr, kdy je ta nevinnost porušena a Di přichází o dětské ideály a dospívá k zásadnímu rozhodnutí, je velmi dojemný a krásný. Soudím, že i ta předloha by mohla stát za přečtení. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1229. hodnocený film: Jáká to náhoda, že právě představitelka slečny G., tedy Eva Green je moje oblíbená herečka podle mě se řadí i mezi nejkrásnější ženy světa. Rozhodně se jedná o zajímavý film, kdy tahle dáma, která má očividně v oblibě své chráněnkyně natolik, že jsou pro ni vším a jejich trénování je jejím jediným smyslem života. Co se však stane, když do spolku sportovkyň, které trénuje, přijde španělská dívka z vyšších kruhů, do které se slečna G. zamiluje a její tým to nese hodně nelibě. Mladou dívku pronásledují na každém kroku, ubližují jí a když ji bijí natolik, že jí jde o život, slečna G. místo pomoci ji chladnokrevně nepodá pomocnou ruku a nese velkou vinu na její smrti, to když jí nepodá malou lahvičku, která dívce pomáhala v dýchání. Dívky se pak k samotné slečně G., jimi kdysi milované ženě, otočí zády a odejdou z jejícho družstva. Film by mohl dosáhnout až na 5*, ale k pomyslnému kroku na vrchol mu zbývá větší nátlak na diváka. Chybí tam trocha napětí, více dialogů a dokonce i více prostoru Evě Green, která pro mě znamená skutečný herecký skvost. Bylo to o fous... 5* ()

klida 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí dívčích škol, které jsem doposud viděl, byly poněkud odlišného ražení. Dcera Ridleyho Scotta natočila za producentského dohledu svého otce a strýce film, který po přípravné hodince nevyhnutelně míří k silnému závěru. Výborná Eva Green se v něm ve vlastní labilitě změní z krásné ženy v bílou stěnu. Částečně i kvůli vykročení mimo svůj obvyklý rámec filmů si odnášim docela silný filmový zážitek. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Idylické prostředí nádherného britského venkova v internátní škole.... ano internát, takže lesbický hrátky na každodenním menu. Krásná lesbická Eva jako mrcha působí ještě více hot dojmem a krásná lesbická Juno taktéž. To samé mohu říct i soundtracku. Zhodnocení - Krásné lesbické dívky, krásná anglická krajina, krásný soundtrack, líbivý lesbický příběh - to je lesbismu, co?! 85% [HD] ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Sheily Kohlerové. (R´Hell)
  • V knize se škola nachází v Jižní Africe, nikoliv Anglii. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama